Minna Shemeikka

Yhteyshenkilö koirien karkaamistilanteissa
minna.shemeikka@kulkurit.fi

Sähköposti: minna.shemeikka@kulkurit.fi

 

Moi, olen Minna Oulun kupeesta Tyrnävältä. Toimin Kulkureissa koirien yhteyshenkilönä.

Olen koulutukseltani insinööri, mutta todellisuudessa arvostan pehmeitä ja vihreitä arvoja eli olen omanlaiseni maailmanparantaja. Olen vegaani ja pitkään ollut eläinsuojelujärjestöjen toiminnassa aktiivina mukana. Kulkureissa aloitin 2022.

Minulla on ollut 2008 lähtien rescue koiria. Galgoja Espanjasta viettämässä eläkepäiviään, pikkukoiria myös Espanjasta sekä Virosta ja Venäjältä muutama sakemannisekoitus harrastuskoirina.  Jokainen koira on opettanut minulle paljon niin itsestäni kuin koirien kommunikaatiosta ja mahdollisista haasteista kotikoiran elämään siirtyessä. Vuosien varrella olenkin ehtinyt kartuttaa kokemusperäistä tietämystä erityyppisistä koirista eri ikävaihessa. Koirieni kanssa olen harrastanut agilityä, ihmisjälkeä sekä useita erilaisia kursseja koirakouluissa. Näiden lisäksi myös tietysti erilaista aktivointia ja hauskaa tekemistä koko porukalla.

Asun kolmen rescuekoirani kanssa maaseudulla omakotitalossa. Nykyinen rescue koiralaumani koostuu kahdesta erityyppisestä espanjalaisesta sekä ensimmäisestä romanialaisesta rescuestani. Yksi on galgo, yksi makkarakoira ja sitten yksi siltä väliltä. Vaikka lauma on erittäin sekalainen se on hioutunut hyvin yhteen.

Olen onnellinen, että saan olla mukana Kulkureissa ja osana vastuullista rescue toimintaa. Vastuullisen siitä mielestäni tekee lukuisat sterilointikampanjat sekä paikallisten yhteistyötahojen tukeminen eläinten olojen kohentamisessa. Voin auttaa omalta osaltani koiria löytämään juuri sen oikeanlaisen kotinsa.