Päivitetty 24.07.2020

Naistenviikko – Hanna


”Missä olet?

Ajoimme tänne yhdessä, mutta sinä nousit takaisin autoon ja ajoit pois. Seurasin sinua, mutta tuttu auto katosi näkyvistä kovin nopeasti. Autot ajavat ohitse niin lujaa, rekkojen ilmavirta tuntuu imaisevan melkein mukaansa. Olen yksin ja peloissani.
Minne olen joutunut?

Kotikatumme ei ole tämän näköinen. Talot ovat vieraita enkä tiedä, minne mennä. Vatsassani möyryävät nälkä sekä pennut. Eilen löysin ruuaksi leipää kaupan takapihalta, ehkä koetan onneani siellä tänäänkin. Ehkä huomenna tulet jo hakemaan minut.
Mitä tapahtuu?

Vatsani on jo kauhean iso ja oloni tukala. Joitakin päiviä sitten koin terävää kipua vatsassani, mutta pahin siitä meni jo ohi. Pennut, joita kannan sisälläni, eivät ole enää päiviin liikkuneet.
Jokin on pielessä.

Yritän päästä kotiin asti, mutta pystyn hädin tuskin liikkumaan. Turvonnut vatsani on kipeä ja pinkeä. Toivon, että löydät minut pian. Vointini heikkenee jatkuvasti, voin pahoin. Jään hetkeksi tähän kadunvarteen lepäämään, ehkä kohta jaksan taas eteenpäin.”

Miten helposti Hannan elämä olisi voinut päättyä, kuten tuhansien muiden romanialaisten kodittomien. Miten pienestä oli kiinni, että se löydettiin ajoissa, eikä sekin kuollut kohtuunsa mädäntyneiden pentujen tavoin. Naistenviikon keräyksen tavoitteena on kerätä varat 100 narttukoiran sterilointiin, jotta Romanian tuhannet Hannat saisivat jäädä koteihinsa eivätkä päätyisi kaduille kuolemaan.
Yksi sterilointi todella, oikeasti, muuttaa elämiä.

Osallistut naistenviikon keräykseen:
1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”.
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299.
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi!

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa