Päivitetty 10.04.2023

Kodin saanut koira: NORIS


Syntymäaika: n. 4/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot

3.1.2023

Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Noris-pentu löytyi läheisestä kylästä toukokuun puolen välin aikoihin noin viiden viikon ikäisenä. Paikallinen rouva toi Noriksen tarhalle, missä se on saanut kasvaa ja rohkaistua. Alkuun vieraat ihmiset hieman jännittävät tätä poikaa, mutta namien avulla jännitys haihtuu nopeasti ja Noris nauttii innoissaan aktiivien tarjoamista nameista. Päästessään aktiivien luokse tyypistä kuoriutuu suorastaan pikkuinen riiviöpentu; se varastelee tavaraa, leikkii kaikella mahdollisella, kiipeilee pöydälle, hyppii, nuolee aktiivien naamat, raahaa nukkuma-alustoiksi tarkoitettuja hevosten satulahuopia pitkin pihaa… Rapsutellakin saa, mutta Noriksen vauhti ei juurikaan hidastu eikä se siis oikein malta rauhoittua käsiteltäväksi.

Toisena päivänä samojen aktiivien tapaaminen oli hieman vähemmän kierroksia nostattavaa ja alkuun Noris puuhastelikin pihalla yksin, varsinaisesti kiinnostumatta aktiiveista. Muiden pentujen kanssa Noris tuli pyörimään ihmisten ympärillä, syömään namuja ja hyppimään syliin, vaikka välillä puuhastelikin omia juttujaan.

Noris tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa, ja viettääkin osan ajasta pentuaitauksessa ja osan pihalla toisten koirien kanssa. Kotoa voisikin löytyä reipas koirakaveri tukemaan Norista kohti tasapainoista kotikoiran elämää, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tämä terrierimäinen poika voisikin sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, kunhan perheellä on aikaa ja kärsivällisyyttä sekä sitoutumista koiralähtöisten, positiivisten koulutusmetodien käyttöön. Aktiivinen Noris tuskin on kotiuduttuaankaan täysin sohvaperunatyyppi, vaan tulee luultavasti kaipaamaan yhteistä tekemistä omistajan kanssa ja mukavaa virikkeistämistä.

Elokuun alussa noin 4kk vanhana Noriksen strategiset mitat olivat arviolta noin 50cm ja 12kg. Tällöin Noris oli hyvin hoikassa kunnossa, joten ainakin painoa olisi hyvä kertyä hieman lisää.

Päivitykset

10.4.2023

Noris matkusti keväällä omaan kotiinsa.

3.1.2023

Vihdoin onni potkaisi Noristakin – hänet on varattu omaan kotiin! Onnea Noris ja perhe <3

11.9.2022

Ihana riiviöpentu Noris tulee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti. Mikäli Noris tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Noris saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Noris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Noriksen yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.