Olga Karttunen

Koirien yhteyshenkilö
olga.karttunen@kulkurit.fi

Sähköposti: olga.karttunen@kulkurit.fi

Hei, olen Olga ja aloitin loppuvuodesta 2019 Kulkureissa vapaaehtoistyöntekijänä koirien yhteyshenkilönä. Sittemmin olen lisäksi siirtynyt mukaan myös infomeilissä toimimiseen ja rekisterien sekä tilastojen ylläpitämiseen.

Asun Espoossa ja kotoani löytyy kaksi koiraa, jo mummoikäinen villakoiranarttu ja Kulkureiden kautta loppuvuodesta 2018 hyvin arkana kotiutunut uroskoira. Ensimmäinen oma rescuekoira on opettanut valtavasti, erityisesti kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä sekä tuonut syvempää ymmärrystä aran koiran sielunelämään ja kotiutumisprosessiin. Iloisten asioiden lisäksi mutkia ja kuoppia on riittänyt tällä matkalla, kuten eläinten kanssa usein käy, ja esimerkiksi kouluttajien sekä eläinlääkärin palvelut ovat tulleet tutuiksi. Oman rescuekoiran saapumisen myötä kiinnostuin rescuetoiminnasta enemmän ja olin vuonna 2019 ennen aktiivina aloittamista mukana apurina Kulkurien erilaisissa tapahtumissa ja mm. lentokentällä luovuttamassa koiria omille uusille perheilleen. Apurina toimimista voin lämpimästi suositella sellaisille, joita asia yhtään kiinnostaa ja haluavat konkreettisesti auttaa esimerkiksi tapahtumissa.

On ollut ilo olla saattamassa jo monia perheitä ja koiria yhteen yhteyshenkilön roolissa vuosien aikana ja seurata sekä oppia erilaisista koirista ja kotiutumisprosesseista paljon. Myös Romaniassa olen onnekseni päässyt vierailemaan jo useita kertoja, myös useammilla eri koiratarhoilla. Näiden vierailujen myötä eläinsuojelijoiden sekä tarhojen arki ja realiteetit ovat tulleet tutummiksi ja ymmärrys moniin asioihin syventynyt.