Pienen kulkurin painava taakka

Yhden koiran sterilointi parantaa aina juuri kyseisen koiran elämänlaatua ja luo valoa tulevaan. Lisäksi sterilointien avulla voidaan tukea kestävän kehityksen mukaista eläinsuojelutyötä, ja pyrkiä helpottamaan kulkukoiraongelmaa eettisellä, humaanilla ja tehokkaalla tavalla. Steriloinnit ovatkin todella ainoa kestävä ja tehokas tapa hallita kulukoirapopulaatiota. Steriloinnit ovat yksi toimintamme tärkeimmistä kulmakivistä, ja erilaisia sterilointiprojekteja on käynnissä Romaniassa jatkuvasti.

Happy Dogs Morenin Anda Popescu kertoi meille tämän onnekkaan entisen kulkukoiratyttösen tarinan.

Tämän koiratyttösen nähtiin kuljeskelevan muutaman kuukauden ajan pienessä kylässä, 80 kilometrin päässä Morenista. Lopulta eräs kylän asukas sai pelastettua koiran talteen turvaan kulkurielämän vaaroilta. Koiran pelastaja kääntyi pian Andan ja tämän yhteistyöeläinlääkäri Dr. Malinan puoleen, koska oli huolissaan valtavasta patista joka roikkui pienen koiran vatsasta.

Kyseinen patti paljastui vakavaksi nivustyräksi, joka olisi todennäköisesti aiheuttanut koiralle tuskallisen kuoleman sen yrittäessä synnyttää pentujaan (jos se olisi ehtinyt tulla tiineeksi). Tämä koira saa nyt jättää taakseen tämän painavan taakan, sillä sen tyrä on kirurgisesti korjattu. Steriloinnin ansiosta sen ei myöskään tarvitse synnyttää ei-toivottuja pentuja jatkamaan kulkukoirien sukua. Se on nyt turvassa ❤
 
Morenissa steriloidaan tällä hetkellä Kulkurien sponsoroimana kuukausittain noin 40 koiraa. Tämän mahdollistatte te, lahjoittajat ja toimintamme tukijat! Valtavan suuri kiitos 🤗💕

Voit tukea sterilointityömme jatkumista lahjoittamalla vapaavalintaisen summan:

1️⃣  Lahjoittamalla tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299
2️⃣  MobilePayn kautta Kulkurien lyhytnumerolla 23855 ja kirjoittamalla viestikenttään steriloinnit

 

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.