Päivitetty 10.05.2020

Romanialaisen työkoiran toive


”Elämäni on tietämättömyyttä, epävarmuutta. En tiedä, kuulunko minnekään, mutta osaan tehdä niin kuin minua käsketään. Tieni ei vie minua minnekään, ei iltaisin nukkumaan lämpimään, ei muualle eikä iloisiin leikkihetkiin. Minua viedään vain sinne, missä minusta on hyötyä, näin sanotaan.

Meitä on monta. Välillä saamme pentuja, joita haluaisimme niin hoivata ja rakastaa, mutta emme saa pitää niitä. Kuulin, että osa pennuistani hukutettiin, koska niitä oli liikaa. Silti minua ei steriloida, silti minut saatetaan tiineeksi. Olen surullinen ja väsynyt, mutta menen vieläkin sinne, missä minusta on hyötyä, paimentamaan. Näin sanotaan.

Sattuma antoi minulle ja kahdelle ystävälleni mahdollisuuden, kun meidät vietiin muualle. Aikoivat steriloida. Joitain ystäviäni ei kukaan saanut kiinni, joillekin ei annettu tilaisuutta. En tiedä, mitä tulevaisuuteni on vieläkään, edelleen se on täynnä epävarmuutta, tietämättömyyttä.

Vaikka elämäni ei ole samanlaista, kuin onnellisilla kotieläimillä, olen sisimmiltäni samanlainen. Mahdollisuuteni rauhalliseen ja mukavaan elämään ovat vain rajalliset, usein olemattomat. En tiedä, mitä minulta puuttuu, sillä en ole koskaan sitä kokenut, mutta edelleen minulla on kuitenkin yksi toive. Toive siitä, että en olisi enää vain jotain toista varten. Toive siitä, että vielä joskus joku toinen olisi vain minua varten. Ihminen, vain minua varten.”

Romaniassa eläinten oikeudet ovat lähes olemattomat. Sterilointityö on edelleen tärkein ja paras tapa ennaltaehkäisemiseen, jotta näin ei olisi enää tulevaisuudessa. Yksi yteistyökumppeistamme, Maria Cristina Rizea, steriloi Romaniassa aktiivisesti eläimiä ja onnistui vakuuttamaan esimerkiksi näiden paimenkoirien omistajat, jotta osa niistä saatiin steriloitua. Saadut lahjoitukset Kulkurien sterilointityöhön ohjautuvat suoraan tahoille, jotka pelastavat näitä koiria sekä niiden pentuja kerta toisensa jälkeen. Esimerkiksi sterilointikummius on mahdollisuus auttaa eläimiä ja niiden jälkipolvia. Yhden steriloinnin hinta on noin 30 euroa.

Jokainen sterilointi tarkoittaa uutta mahdollisuutta. Kiitos kaikille teille, jotka osallistutte kanssamme eläinten oikeuksia puolustavaan toimintaan. ❤️

Lisätietoja steriloinneista ja sterilointikummiudesta.

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.