Stefanie Lindroos

Someviestintä

Someviestintä

stefanie.lindroos (ät) kulkurit.fi
050 533 1614

Moikka, olen Stefanie, 25-vuotias toimittajanalku Helsingistä ja olen osa Kulkureitten sometiimiä. Tämän, töiden ja opiskelujen ohella elämäni pyöriikin sitten pitkälti oman Espanjasta adoptoimani rescueneidin ympärillä.

Itse päädyin rescuekoiran omistajaksi asuessani Espanjan aurinkorannikolla vuonna 2013 ja tutustuessani siellä moneen koiratarhalta adoptoituun ihanaan koiraan. Perheessämme on aina ollut koiria, joten oli vain ajan kysymys, milloin itsekin päätyisin koiranomistajaksi, ja kun sitten tutustuin rescuekoiratoimintaan, päätös oli selvä – yksi kotia tarvitseva muuttaisi kanssani takaisin Suomeen. Ja se olikin sitten menoa: käytyäni itse ensimmäistä kertaa moikkaamassa koiria Espanjan tarhalla oli selvääkin selvempää, että kasvattajalta ostettu rotukoira ei enää koskaan tulisi olemaan vaihtoehto.

Podenconi Lucky on nyt asunut luonani 3 vuotta. Lucky on elämäni parhautta, mutta takanamme on myös paljon haasteita. Tarhalla kasvanut Lucky oli tullessaan erittäin arka, tottumaton kaikkeen ja pelkäsi muun muassa ihmisiä todella paljon. Alkutilanne oli, ettei Lucky uskaltanut liikkuakaan ulkona ollessamme, ja kaiken totuttamisen sai aloittaa nollasta. Matkan aikana on tullut tehtyä virheitä ja koettu riittämättömyyden tunnetta, mutta myös miljoonittain onnistumisen hetkiä ja ylitsevuotavaa onnea. Olen itse kasvanut Luckyn rinnalla ja näen nykyään koirat ihan eri silmillä, kuin kolme vuotta sitten.

Nykyään Lucky ei enää pelkää hysteerisesti lähes mitään. Se on edelleen ja tulee varmaan aina olemaan arka, ja se on mielestäni ihan ok. Me harrastetaan yhdessä rally-tokoa, sekä arjen juttujen harjoittelua ja siedätystä milloin missäkin. Dogparkour (ihan parasta, googlatkaa jos ette ole kuulleet!) kuuluu myös meidän lempiaktiviteetteihin lenkeillä. Minulle on ehdottoman tärkeää, että koiria koulutetaan positiivisin menetelmin, eikä rankaisu koskaan ole vaihtoehto. Se on yksi niistä sadoista näiden kolmen vuoden aikana oivaltamistani asioista.

#adoptdontshop

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.