Päivitetty 14.03.2021

Stefanie Lindroos


Sähköposti: stefanie.lindroos@kulkurit.fi

Suomeksi, på svenska, in English.

Moikka, olen Stefanie, 29-vuotias suomenruotsalainen toimittaja ja viestinnän maisteriopiskelija Helsingistä. Kulkureissa toimin tällä hetkellä somevastaavana, hallituksen varapuheenjohtajana ja adoptio-ohjelmassa olevien koirien yhteyshenkilönä. Töiden, opintojen ja yhdistystyön ohella elämäni pyöriikin sitten pitkälti oman Espanjasta adoptoimani rescueneidin ympärillä.

Tutustuin rescuekoiriin ensimmäisen kerran asuessani Espanjan aurinkorannikolla vuonna 2013. Perheessämme on aina ollut koiria, joten oli vain ajan kysymys, milloin itsekin päätyisin koiranomistajaksi ja tutustuttuani ystävien rescuekoiriin, päätös oli selvä: yksi kotia tarvitseva muuttaisi kanssani takaisin Suomeen. Käytyäni itse ensimmäistä kertaa moikkaamassa koiria Espanjan tarhalla olin vakuuttunut siitä, että kodittoman koiran adoptointi on ainoa eettisesti oikea tapa hankkia koira.

Kahdeksanvuotias espanjattareni Lucky on elämäni parhautta, mutta takanamme on myös paljon haasteita. Tarhalla kasvanut Lucky oli tullessaan erittäin arka, tottumaton kaikkeen ja pelkäsi muun muassa ihmisiä todella paljon. Alkutilanne oli, ettei Lucky uskaltanut liikkuakaan ulkona ollessamme, ja kaiken totuttamisen sai aloittaa nollasta. Matkan aikana on tullut tehtyä virheitä ja koettu riittämättömyyden tunnetta, mutta myös miljoonittain onnistumisen hetkiä ja ylitsevuotavaa onnea. Olen itse kasvanut Luckyn rinnalla ja näen nykyään koirat ihan eri silmin, kuin ennen rescuemaailmaan sukeltamista. Minulle on esimerkiksi nykyään ehdottoman tärkeää, että koiria koulutetaan positiivisin menetelmin, eikä rankaisu koskaan ole vaihtoehto.

Päädyin Kulkureihin vuonna 2017, koska koin palavaa tarvetta tehdä elämästäni merkityksellistä. Ja kestävä eläinsuojelutyö Romaniassa onkin juuri sitä – merkityksellistä. Aloittaessani Kulkureissa en tiennyt mitään paikan päällä tehtävästä sterilointi- ja valistustyöstä, nyt sterilointiporjekteistamme on tullut itselleni sydämen asia. Romaniasta on useiden vierailujen myötä tullut itselleni tärkeä maa, jonne palaan yhä uudestaan ja uudestaan kohtaamaan sen todellisuuden, jonka vuoksi tätä työtä tehdään. Joku voi kutsua sitä naiiviksi, mutta uskon vakaasti siihen, että todellakin pystymme muuttamaan maailmaa. Ja mikä muu oikeasti johtaisikaan muutokseen, kuin usko?

 

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.