Päivitetty 02.06.2019

Stefanie Lindroos


Sähköposti: stefanie.lindroos@kulkurit.fi

Moikka, olen Stefanie, 26-vuotias toimittaja Helsingistä ja olen Kulkurien somevastaava ja hallituksen jäsen. Töiden, maisterinopintojen ja yhdistystyön ohella elämäni pyöriikin sitten pitkälti oman Espanjasta adoptoimani rescueneidin ympärillä.

Tutustuin rescuekoiriin ensimmäisen kerran asuessani Espanjan aurinkorannikolla vuonna 2013. Perheessämme on aina ollut koiria, joten oli vain ajan kysymys, milloin itsekin päätyisin koiranomistajaksi ja kun sitten löysin rescuet, päätös oli selvä – yksi kotia tarvitseva muuttaisi kanssani takaisin Suomeen. Ja se olikin sitten menoa: käytyäni itse ensimmäistä kertaa moikkaamassa koiria Espanjan tarhalla olin vakuuttunut siitä, että kodittoman koiran adoptointi on ainoa eettisesti oikea tapa hankkia koira.

Espanjattareni Lucky on nyt asunut luonani yli 4 vuotta. Lucky on elämäni parhautta, mutta takanamme on myös paljon haasteita. Tarhalla kasvanut Lucky oli tullessaan erittäin arka, tottumaton kaikkeen ja pelkäsi muun muassa ihmisiä todella paljon. Alkutilanne oli, ettei Lucky uskaltanut liikkuakaan ulkona ollessamme, ja kaiken totuttamisen sai aloittaa nollasta. Matkan aikana on tullut tehtyä virheitä ja koettu riittämättömyyden tunnetta, mutta myös miljoonittain onnistumisen hetkiä ja ylitsevuotavaa onnea. Olen itse kasvanut Luckyn rinnalla ja näen nykyään koirat ihan eri silmin, kuin kolme vuotta sitten. Kirjoitan myös blogia tiestämme kohti pelotonta elämää, sekä monista muista rescueaiheisista jutuista. Se löytyy täältä.

Nykyään Lucky ei enää pelkää hysteerisesti lähes mitään. Se on edelleen ja tulee varmaan aina olemaan epävarma, ja se on ihan ok. Tärkeintä on, että Lucky pystyy elämään lähes stressitöntä ja onnellista elämää. Minulle on myös ehdottoman tärkeää, että koiria koulutetaan positiivisin menetelmin, eikä rankaisu koskaan ole vaihtoehto. Se on yksi niistä sadoista näiden vuosien aikana oivaltamistani asioista.

Päädyin Kulkureihin, koska koen tarvetta tehdä elämästäni merkityksellistä. Kestävä eläinsuojelutyö Romaniassa on juuri sitä – merkityksellistä. Aloittaessani Kulkureissa en tiennyt mitään paikan päällä tehtävästä sterilointi- ja valistustyöstä, nyt sterilointiporjekteistamme on tullut itselleni sydämen asia. Joku voi kutsua sitä naiiviksi, mutta uskon vakaasti siihen, että todellakin pystymme muuttamaan maailmaa. Ja mikä muu oikeasti johtaisikaan muutokseen, kuin usko?

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa