Päivitetty 08.09.2022

Stefanie Lindroos


stefanie.lindroos@kulkurit.fi
050-533 1614

Suomeksi, på svenska, in English.

Olen Stefanie, kolmekymppinen suomenruotsalainen toimittaja ja viestinnän ammattilainen Espoosta. Toimin tällä hetkellä Kulkureissa osa-aikaisesti palkattuna varainkeruukoordinaattorina. Lisäksi teen vapaaehtoistöitä somevastaavan roolissa. Minut löytää myös usein touhuamasta Suomeen saapuvien koirien luovutuspäivistä.

Töiden ja vapaaehtoistyön ohella elämäni pyöriikin sitten pitkälti oman Espanjasta adoptoimani rescuekoiran, Luckyn ympärillä. Tutustuin rescuekoiriin ensimmäisen kerran asuessani Espanjan aurinkorannikolla vuonna 2013. Perheessämme on aina ollut koiria, joten oli vain ajan kysymys, milloin itsekin päätyisin koiranomistajaksi ja tutustuttuani ystävien rescuekoiriin, päätös oli selvä: yksi kotia tarvitseva muuttaisi kanssani takaisin Suomeen. Käytyäni itse ensimmäistä kertaa moikkaamassa koiria Espanjan tarhalla olin vakuuttunut siitä, että kodittoman koiran adoptointi on ainoa eettisesti oikea tapa hankkia koira.

Päädyin Kulkureihin vuonna 2017, koska koin palavaa tarvetta tehdä elämästäni merkityksellistä. Ja kestävä eläinsuojelutyö Romaniassa onkin juuri sitä – merkityksellistä. Aloittaessani Kulkureissa en tiennyt mitään paikan päällä tehtävästä sterilointi- ja valistustyöstä, nyt sterilointiporjekteistamme on tullut itselleni sydämen asia. Romaniasta on useiden vierailujen myötä tullut itselleni tärkeä maa, jonne palaan yhä uudestaan ja uudestaan kohtaamaan sen todellisuuden, jonka vuoksi tätä työtä tehdään. Joku voi kutsua sitä naiiviksi, mutta uskon vakaasti siihen, että todellakin pystymme muuttamaan maailmaa. Ja mikä muu oikeasti johtaisikaan muutokseen, kuin usko?

 

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.