Päivitetty 23.06.2020

Virpi Jekunen


Sähköposti: virpi.jekunen@kulkurit.fi

Hei, olen Virpi ja toimin  Kulkureissa  sterilointiprojektien koordinoinnissa ja markkinointikampanjoiden suunnittelussa sekä hallituksen varajäsenenä. Asun Helsingissä ja päivätyötäni teen markkinoinnin parissa matkailualalla elämys- ja tapahtumatuottajana.

Koirien parissa vapaaehtoistyötä tekevänä pari karvapalloa luonnollisesti löytyy myös omasta kotoa. Oma koira minulla on ollut lapsesta asti ja tällä hetkellä kotoa löytyy espanjalainen rescue Teté sekä romanialainen Remus. Teté tuli elämääni 2014 vain puoli vuotta siitä, kun ensimmäisen koirani Vili nukkui pois kunnioitettavassa 17-vuoden iässä. Rescue-koira oli minulle valintana luontevin, koska halusin antaa kodin sellaista tarvitsevalle ja lopulta päädyin adoptoimaan pienen tytön Espanjasta. Remus taas tuli minulle loppuvuodesta 2018 törmättyäni tuohon pieneen karvapalloon Morenin koiratarhalla Romaniassa syksyn aktiivireissulla.

Kiinnostus rescue-toimintaan on luonnollisesti herännyt kiinnostuksesta pitkäjänteiseen eläinsuojelutyöhön. Maailman koirakannasta arvioidaan noin 75 % olevan kodittomia koiria ja kun tähän lukuun lisätään laiminlyödyt ja huonosti pidetyt lemmikit, voidaan vain miettiä kuinka pieni osa maailman koirista saa oikeasti elää elämisen arvoista elämää. Lyhyelläkin matematiikalla voi laskea, ettei kodittomien koirien adoptointi ongelmaa juuri ratkaise, mutta se on osa tärkeää työtä tiedon välityksessä ja ihmisten asenteisiin vaikuttamisessa. Ja se mikä ongelmat pitkällä juoksulla ratkaisee, on nimenomaan tiedon ja ymmärryksen mukanaan tuoma muutos ihmisten asenteissa. Tästä päästäänkin sterilointeihin ja niiden tärkeyteen kodittomien koirien määrän hitaassa, mutta varmassa laskussa.

Loputtomalta tuntuva urakka, mutta uskon vahvasti muutokseen ja siksi haluan olla sitä toteuttamassa. Kun miettii viimeisen sadan vuoden aikana tapahtunutta kehitystä vaikkapa naisten- ja vähemmistöryhmien oikeuksissa, mitä kaikkea voidaankaan saada aikaan seuraavan sadan vuoden aikana eläinoikeuksien parissa? Toivottavasti vähintään yhtä paljon.

 

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.