13 koditonta tarhakoiraa pelastettu Ukrainasta

Saimme tällä viikolla sydäntä särkeviä kuulumisia Apua Ukrainan eläimille -hätäapukeräyksemme yhdeltä avustuskohteelta, Do Good Romania / Saved by the Vetilta. Yhteyshenkilömme Elisa kertoi, että he olivat ottaneet huolehtiakseen 13 ukrainalaiselta koiratarhalta Harkovasta pelastettua koditonta koiraa.

Koirista on pidetty tarhalla huolta, mutta Harkova on ollut kovien pommitusten kohteena ja tarhanpitäjä joutui nyt pakenemaan. Hän pyysi apua koirien hoitamisessa ja usean tahon yhteisillä ponnistuksilla koirat onnistuttiin toimittamaan Romanian puolelle, Saved by the Vetin huostaan.

Elisa kertoo meille, että kaikki koirat ovat todella laihoja. Testien mukaan kaikilla koirilla on sydänmato ja osalla myös todettu penikkatauti, mikä ikävä kyllä on usein tappava ja helposti rokottamattomien koirien välillä leviävä tauti. Emme siis vielä tiedä, selviävätkö koirat.

Koirien iät vaihtelevat viiden kuukauden ja seitsemän vuoden välillä. Osa narttukoirista ovat tiineinä. Kaikesta kokemastaan huolimatta koirat ovat uskomattoman tasapainoisia ja ihmisystävällisiä ja Elisan mukaan ne hakevat heti uusista ihmisistä tukea ja turvaa.

Tulemme tiedottamaan koirien tilanteesta enemmän kun näemme miten se kehittyy, mutta jo tässä kohtaa haluamme osoittaa vilpittömät kiitoksemme Saved by the Vetin tiimille koirien auttamisesta. He tekevät uskomattoman tärkeää työtä paikan päällä sota-alueilla!

Apua Ukrainan elämille -kampanja on käynnissä toistaiseksi. Voit osallistua lahjoittamalla seuraavilla tavoilla:

  • MobilePaylla lahjoittamalla vapaavalintainen summa numeroon 23855, viestiksi “Apua Ukrainan eläimille”
  • Tililahjoituksena tilille FI73 1029 3000 3566 41 (Nordea), viittellä 9111

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.