Kodin saanut koira: ARIELLE (Suomessa) (nyk. Tilda)

Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

Ariellesta ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.3.2022
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Luiza on jo useiden vuosien ajan ruokkinut talonsa portin edessä useita koiria, joukossa kaksi narttua, jotka olivat niin arkoja, ettei niitä voinut koskea. Huhtikuun alussa toisella nartuista oli juoksuaika, minkä takia sen seurassa liikkui iso lauma uroskoiria, mikä ei ollenkaan miellyttänyt Luizan naapureita. He sanoivat uroskoirien hyökkäilevän ihmisten päälle ja syyttivät siitä koiria ruokkivaa Luizaa. Luiza tiesi, ettei tämä pitänyt paikkaansa, vaan kaikki koirat olivat lempeitä luonteeltaan. Kun yksi naapureista uhkasi myrkyttää koirat, Luiza päätti pelastaa nartut. Hän vietti kokonaisen päivän koirien luona ja onnistui lopulta illalla saada toisen nartuista kiinni ja seuraavana päivänä myös toisen. Luiza tiesi, että hänen ruokkimansa koirat olivat lähellä asuvien romanien koiria, koska koirat oleskelivat päivisin heidän pihallaan ja hän oli jo aikaisemmin pyytänyt heitä viemään nartut steriloitaviksi, mutta niin ei ollut tapahtunut. Kun hän oli saanut nartut kiinni, kävi ilmi, etteivät romanit nartuista piitanneetkaan vaan sanoivat, että hän voi tehdä niille mitä haluaa. Niinpä tytöt päätyivät kokonaan Luizan vastuulle.

Aktiiviemme vieraillessa Luizan tarhalla lokakuun lopulla, Arielle tuotiin pihalle varmuuden vuoksi häkissä, koska Luiza oli epävarma siitä, miten Arielle suhtautuu vieraisiin. Ensimmäiset päivät Luizan kanssa olivat olleet vaikeita eikä Arielle antanut koskea ollenkaan. Aktiivien kanssa Arielle oli kuitenkin välittömästi tuttavallinen, tuli luokse ja alkoi haistella vieraita. Arielle otti tyytyväisenä vastaan sekä rapsutukset että kädestä annetut namit. Arielle jäi istuskelemaan vieraiden viereen ja odotti tulevansa huomatuksi. Tosi symppistyyppi, hellyyttävä ja utelias. Arielle on myös melko rauhallinen eikä sen kuultu haukkuvan. Välillä tyttö pyöriskeli selällään auringosta nauttien. Hännäntöpö alkoi vispata, jos ihminen jutteli sille tai huomioi muuten. Ariellella on persoonallinen tapa hymyillä niin, että hampaat näkyvät.  Syliin Arielle ei antanut itseään ottaa vaan se oli selkeästi liian jännittävää. Ariellella on taipumusta resurssien puolustamiseen, sillä neiti ärähtää, jos toinen koira tulee lähelle, kun se on itse rapsutettavana. Kissoja Arielle ei sulata, mutta mustavalkoisen koirakaverinsa kanssa pärjää hyvin.

Arielle on rakenteeltaan pötkylämallia, pitkä selkä ja lyhyet jalat, paino ihan sopiva kokoon, noin 30-35 cm, nähden. Häntä on töpö, mahdollisesti leikattu lyhyeksi tai ollut jo syntymästä. Ariellella on myös takajaloissa kannuskynnet. Arielle sopii monenlaiseen asuinympäristöön, kunhan omistajalla on taitoa ja kärsivällisyyttä rohkaista ja opastaa Ariellea koiralähtöisesti kotikoiran elämään.

Arielle ehti olla vain lyhyen ajan uudessa kodissaan ja se palautui takaisin yhdistykselle, koska omistaja oli arvioinut omat voimavaransa väärin. Arielle on nyt kotihoidossa pääkaupunkiseudulla kerrostalossa perheessä, johon kuuluu äiti, isä, lapsi sekä vanhempi nartturescue. Ariellen päivityksiä päivitetään alle. 

Päivitykset

31.3.2022
Arielle hurmasi kotihoitoperheensä sydämet ja se saa jatkossa kutsua kotihoitopaikkaansa omaksi kodikseen!

20.3.2022
Ariellella menee kotihoidossa oikein hyvin! Se on tullut kotihoitopaikan ihmisten ja koiran kanssa oikein hyvin toimeen. Ariellea ei jännitä edes kotihoitopaikan 4-vuotias lapsi. Nostamisesta Arielle ei pidä ollenkaan, joten sitä tulee harjoitella tulevassa perheessä esimerkiksi eläinlääkärikäyntien varalle. Arielle on puuhakas nuori neiti ja ehtinyt jo esimerkiksi lapsen pehmoleluihin kiinni! Arielle on ulkoillut nelisen kertaa päivässä ja se on mennyt ihan kunnon lenkkejäkin (30-45min). Kotihoitaja kertoo Ariellen lenkkeilystä näin: “Yleensä aamuisin, klo 16 jälkeen ja illalla saa pidemmät lenkit. Lounasaikaan lyhyempi. Silloin kun ekaa kertaa nähtiin Ariellen entisen omistajan kanssa niin käytiin jo varmaan sellainen 30min ja hän kertoi, että olivat käyneet olikohan se 10km lenkillä jo.” Arielle jaksaa lenkit hyvin ja on aina innoissaan lähdössä ulos, se kävelee nätisti hihnassa ja on täysin sisäsiisti. Ulkoillessa Arielle ei arastele ääniä tai muutakaan. Alkuun Arielle vähän kummaksui kerrostalon hissiä, mutta nyt sekään ei ole enää Ariellesta jännittävä. Miehet eivät ole Ariellesta kovinkaan kiinnostavia eikä Arielle hakeudu miesten lähelle, kun taas kaikkien naisten rapsuteltavaksi Arielle olisi mielellään menossa. 

17.3.2022
Arielle aloittaa uuden kodin etsimisen! Siitä lisätään pian uusia kuulumisia. Lisätty muutama uusi kuva. 

26.2.2022
Arielle saapui Suomeen oman perheensä luo!

22.12.2021
Ariellea odottaa oma koti Suomessa.

10.12.2021
Arielle aloittaa adoptio-ohjelmassamme oman kodin etsimisen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Arielle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Arielle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ariellen yhteyshenkilö on Iris Vainio

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: