Päivitetty 02.09.2023

Varattu koira: NELLI NUUDELIPÄÄ


Syntymäaika: 02/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.7.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Koiratarhan työntekijät löysivät Nelli Nuudelipään tarhan edestä ja näin hän päätyi ihmisen hoivaan odottamaan kodin löytymistä. Nelli Nuudelipää on saanut nimensä hauskasta nuudelimaisesta turkistaan. Turkki tulee vaatimaan Suomessa jonkin verran hoitoa/trimmausta.

Nelli Nuudelipää asuu tarhan etupihalla pienehkössä laumassa eikä sillä tunnu olevan tarhalla ongelmia muiden koirien kanssa. Hän on kuitenkin ihmisiä kohtaan aran puoleinen, mutta katselee ihmisiä kiinnostuneesti koko ajan. Vieraat ihmiset jännittävät vielä sen verran, että hän ei anna vierailijoiden koskea itseään, mutta uskaltaa silti hyöriä 1-2 metrin päässä ihmisistä. Nelli Nuudelipää oikeastaan pyörii koko ajan ihmisten lähellä ja on kiinnostunut ihmisistä.

Jos tyttöä lähestyy koiratarhalla, hän väistyy pois tieltä, mutta palaa kuitenkin uudelleen ihmisen lähelle. Koiratarhalla hänellä ei ole esiintynyt aggressiivisuutta, vaan hän osaa hienosti ottaa tilaa itselleen, kun on tarve. Koiratarhan pihalla on luonnollisesti tilaa väistää jännittävissä tilanteissa, toisin kuin Suomessa kotiympäristössä. Tämän vuoksi ihmisen on annettava myös Suomessa kotona oma paikka Nelli Nuudelipäälle, jotta hänellä on aivan oma paikka, jossa hän saa tarvittaessa olla rauhassa. Koska Nelli Nuudelipää kuitenkin hengailee ihmisen ympärillä, arkuus johtuu todennäköisesti vain tottumattomuudesta, ja Suomessa kotiympäristöstä hän saa varmasti tarvitsemansa luottamuksen omaa ihmistään kohtaan.

Tarhalla vierailevat ihmiset heittävät koirille herkkuja, ja ne maistuvat myös Nelli Nuudelipäälle. Jotkut koirat pelkäävät tarhalla kameraa, mutta Nelli Nuudelipäälle se ei tunnu olevan pelottava asia.

Nelli Nuudelipää on n. 42 cm korkea ja n. 18 kg painava.

Päivitykset

19.7.2023

Nelli Nuudelipää on varattu kotiinsa.

28.6.2023

Vapaaehtoisemme tapasivat Nelli Nuudelipään taas toukokuussa. Hänelle kuuluu edelleen hyvää. Kun ihmiset menevät alueelle, jossa hän on, niin hän tulee ihmisten luokse. Tarhalla ei ole riittävästi resursseja yksittäisten koirien sosiaalistamiseen, joten Nelli Nuudelipää ei edelleenkään uskalla tulla ihmisen luokse kosketusetäisyydelle, mutta haluaa olla koko ajan ihmisten lähettyvillä. Hän ei myöskään lähde kuljeksimaan muualle sinä aikana, kun hän on saanut vapaaehtoisemme vieraakseen. Hän hyörii ja pyörii ihmisten lähettyvillä nenä maassa, koska vapaaehtoiset ovat heittäneet nameja maahan. Nelli Nuudelipää jää myös katselemaan ihmisiä, kun maasta loppuu namit. Nelli Nuudelipään mielipuuhaa onkin namien etsiminen ja syöminen, josta on lisätty video. Lisätty myös lisää kuvia tytöstä.

19.3.2023

Nelli Nuudelipää aloitti kodinetsinnän Kulkurit ry:n adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nelli Nuudelipää saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nelli Nuudelipää on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.