Kotia etsivä koira: HARALD HUIKEA

Harald Huikea etsii kannustavaa ja aktiivista kotia loppuelämäkseen.
Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:57-60 cm/25 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.5.2024

Carpe oon lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Tapasimme upean Haraldin huhtikuussa Romaniassa. Tällöin Harald oli löydetty noin kuukautta aiemmin tarhan läheiseltä syrjäiseltä alueelta, jonne aika ajoin hylätään tarkoituksella koiria. Mitä Haraldin elämään on ennen löytymistään ja Carpen tarhalle pääsemistään kuulunut, emme tiedä, mutta nöyryydestä ihmistä kohtaan ja luurankomaisesta laihuudesta päätellen tuskin mitään kovin hyvää. Varmaa on ettei Harald tiedä mitään suomalaisen kotikoiran elämästä, tuskin romanialaisenkaan kotikoiran elämästä.

Harald tutustuu uusiin ihmisiin varovasti ja nöyrästi, mutta ei kestä kuin muutamia minuutteja kun Harald huomaa ettei ihminen tahdo sille mitään pahaa vaan tarjolla on herkkuja ja rapsutuksia, niin Harald sulaa ja ilahtuu ja painautuu ihmiseen kiinni ja nousee varovasti vähän vaste saadakseen lisää huomiota. Tarhaelämä on Haraldille vielä uutta tavatessamme ja onkin olettavaa että Haraldista tulee vielä ajan kanssa kuoriutumaan huomattavasti energisempi ja aktiivisempi koira. Nyt Harald oli vielä varmasti osittain hämmentynyt ja ihmeissään uudesta tilanteesta ja käyttäytyi siksikin rauhallisemmin kuin tämän tyyppiset koirat tarhaoloissa useimmiten. Uudessa kodissa onkin tärkeää ottaa Harald vastaan sellaisena kuin se on ja katsoa ja tutustua Haraldiin avoimesti ja päivä kerrallaan.

Harald asuu tällä hetkellä tarhalla samassa häkissä arempien uroksen ja nartun kanssa ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Haraldia voidaankin ajatella ainakin narttukoiran kaveriksi ja myös ainoaksi koiraksi. Etsimme Haraldille kotia ensisijaisesti taajamasta tai haja-asutusalueelta rivi- tai omakotitalosta ja Haraldin tulevalla kodilla tulisi olla entuusestaan kokemusta koirista ja mielellään tämän tyyppisistä paimenkoirista. Haraldissa virtaa todennäköisesti ainakin belgian paimenkoiraa, mutta tästä ei toki täyttä varmuutta voi olla.

Harald tarvitsee uudessa elämässään paljon positiivisia kokemuksia, johdonmukaista ja kannustavaa koulutusta, virikkeitä ja aktiivista, koiramaista elämää ja loputtomasti rakkautta ja sitoutuneisuutta. Vastineeksi Haraldista saa varmasti mitä uskollisimman ja huikemman ystävän.

Harald on noin viisi-vuotias kastroitu uros. Kooltaan Harald on noin 57-60 cm ja noin 25 kg. Haraldin toinen korvalehti on repeytynyt varmaankin kauan aikaa sitten ja parantunut sellaisenaan.

Päivitykset

12.5.2024
Harald Huikea aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme. 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: