Carpe

 

carpe 3_modificat

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka on ollut Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 saakka ja josta monet Kulkurien kautta Suomesta kodin löytäneet koirat ovat alunperin lähtöisin. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden neljän vuoden ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään.

Kun Carmenin päätti keväällä 2016 perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carmenin uudesta yhdistyksestä Carpesta tuli toukokuusta 2016 lähtien Kulkurien toinen pääyhteistyökumppani Asociatia Suflete Dragin rinnalle samalla, kun Asociatia A Doua Sansan yhteistyökumppanuus Carmenin lähdön myötä päättyy (voit lukea tiedotteen asiasta täältä).

Carmen Mandescu

Carpen perustaja Carmen Mandescu on alle 40-vuotias pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista. Hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Carmen on äärimmäisen ahkera ja tunnollinen ja hänen kanssaan on helppo keskustella eläinsuojelullisista asioista. Kulkurien on helppo lähteä Carpen tarhan rakennusprojektiin hänen kanssaan, sillä luottamus Carmenia kohtaan on vahvaa.

Carmenin sekä Kulkurien yhteinen visio on tulevaisuus, jossa koirien sterilisointi Romaniassa yleistyisi ja sen kautta kodittomien koirien määrää saataisiin kestävästi vähennettyä. Tämä vaatii kuitenkin vielä työtä ja aikaa ja siihen asti on tärkeää, että Carpen nykyisillä ja tulevilla väliaikaisilla asukkailla on mahdollisimman miellyttävät elinolot siihen asti, kunnes ne löytävät omat kotinsa.

 

Carmen Kulkurien match showssa 2014.

Carmen Kulkurien match showssa 2014.

 

Carpen uusi tarha

 

Carpen uuden tarhan idyllinen tontti

Carpen uuden tarhan idyllinen tontti

 

Carpen uudelle tarhalle on pitkän etsinnän ja harkinnan myötä löytynyt tontti läheltä Bukarestia. Uusi tontti on kooltaan 5000 m² ja siellä on valmiina edellisen omistajan rakentama, useasta huoneesta koostuva asuttava talo sekä vuohille rakennettu piharakennus. Tarhalle tullaan rakentamaan 70 häkkiä, joista osassa tulee olemaan myös sisätilat piharakennuksessa. Nämä häkit on tarkoitettu erityisesti pennuille ja vanhuksille, joille äärimmäiset sääolosuhteet ovat erityisen haastavia. Carmenin suunnitelmissa on rakentaa myös erillinen puoli maksetuille häkeille, joissa ulkopuoliset asiakkaat voivat maksua vastaan pitää koiriaan täysihoidossa. Tarhan alueelle tullaan rakentamaan myös mm. kaksi erillistä juoksuaitausta, jotta tarhalla kotejaan odottelevat koirat pääsevät säännöllisesti liikkumaan.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin tullaan noudattamaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä tulee kulloinkin olemaan maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Uudella tarhalla tullaan keskittymään entistä enemmän inhimillisiin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen tullaan panostamaan.

Lue lisää Carpen uuden tarhan käynnissä olevasta rakennusprojektista täältä.

 

Carpen tarhan piharakennus

Carpen tarhan piharakennus

 

Voit olla mukana tukemassa Carpen tarhan rakentamista ja sen uusia asukkaita. Lahjoita vapaavalintainen summa Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 1245.

 

Kiitos tuestasi!

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.