Carpe

carpe 3_modificat

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Yhteistyö Carmenin kanssa on kaikkien näiden vuosien ajan ollut sujuvaa ja uudesta, inhimillisemmästä tarhasta on yhdessä keskusteltu jo pitkään.

Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carmenin uudesta yhdistyksestä, Carpesta, tuli toukokuusta 2016 lähtien yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista.

Carmen Mandescun sydän on täyttä kultaa.

 

Carmen Mandescu

Carmen Mandescu on Carpe-yhdistyksen perustaja. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Carmen on äärimmäisen ahkera ja tunnollinen ja hänen kanssaan on helppo keskustella eläinsuojelullisista asioista. Kulkurien oli alusta asti helppo lähteä Carpen tarhan rakennusprojektiin hänen kanssaan, sillä luottamus Carmenia kohtaan on aina ollut vahvaa.

Carmenin, sekä Kulkurien yhteinen visio on tulevaisuus, jossa koirien sterilointi Romaniassa yleistyisi ja sen kautta kodittomien koirien määrää saataisiin kestävästi vähennettyä. Tämä vaatii kuitenkin vielä paljon työtä ja aikaa ja siihen asti on tärkeää, että Carpen nykyisillä ja tulevilla väliaikaisilla asukkailla on mahdollisimman miellyttävät elinolot siihen asti, kunnes ne löytävät omat kotinsa. Siksi päätettiin rakentaa Carpen uusi tarha.

 

Veera Nuri on suomalainen valokuvaaja, joka tällä hetkellä tekee työtä Carpen tarhalla.

Veera Nuri

Veera Nuri on tällä hetkellä Romaniassa asuva suomalainen valokuvaaja, joka palaa halusta auttaa maailman kodittomia eläimiä. Veera toimii myös Kulkurien vapaaehtoistyöntekijänä tuottamalla yhdistykselle markkinointimateriaalia ja luovuttaessaan upeita kuviaan yhdistykselle markkinointikäyttöön. Veera on Romaniassa asuessaan auttanut päivittäisissä askareissa sekä Rosiorin, että Glinan tarhoilla ja Carpe-projektin käynnistyttyä ollut vahvasti mukana myös siinä.

Veera muutti Carpen tarhalle sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 90:tä koiraa, muutamaa kissa sekä myös Carpestiina-sikaa.

 

Carpen uusi tarha

Carpen uudelle tarhalle löytyi pitkän etsinnän ja harkinnan myötä tontti läheltä Bukarestia. Tarhan tontti on kooltaan 5000 m² ja siellä oli valmiina edellisen omistajan rakentama, useasta huoneesta koostuva asuttava talo, sekä vuohille rakennettu piharakennus.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä tulee kulloinkin olemaan maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Uudella tarhalla tullaan keskittymään entistä enemmän inhimillisiin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen tullaan panostamaan erityisen paljon.

Suurimmat rakennustyöt ovat valmiita, häkit on rakennettu, suurin osa koirankopeista hankittu ja aidat pystytetty. Mutta edelleen varsinkin Veeran asunnon sisätilat vaativat työtä ja tarhalle kulkeva tie, sekä sähköt, ovat edelleen suunnitteluvaiheessa. Mutta jo nyt Carpen tarha on monella tapaa idyllinen paikka koirille, noin Romanian tarhoihin yleisesti verrattaen.

Voit lukea lisää Carpen tarhan rakennusprojektista täältä.

 

Carpe 2018.

 

 

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa