Carpe

 

carpe2_web

 

CARPE pähkinänkuoressa
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Projektin tavoitteena on rakentaa romanialaiseen Mitrenin kylään 150 kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Projekti startattiin toukokuussa 2016 ja se jatkuu, kunnes tarha on valmis. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö jatkuu eri muodoissaan myös tämän jälkeen. Tarha rahoitetaan suurelta osin suomalaisin yksityislahjoituksin ja yrityssponsoreiden sekä häkkikummikampanjan ja Kulkurien verkkokaupassa Hobo Shopissa myytävän eettisen lahjakortin avulla kerätyin varoin.

Tilanne 24.05.2018
Tontille on saatu uusi työmies, joka on laittanut hihat heilumaan. Navetan sisäosaa on eristetty ja hommat etenevät hyvää vauhtia.  Tarhalla asuu tällä hetkellä yli 50 koiraa. joista huolen pitää työntekijän vaimo. Myös Carpestiina on palannut tarhalle ja sen pihattolaajennus on valmis. Veeran pihan aita on pystytetty, piha on pääosin valmis ja kevät etenee tarhalla. LVI- työt on aloitettu ja ne etenevät. Tällä hetkellä suurimpia ja ainoita kekseisiä ratkaistavia ongelmia ovat sähkövirran saaminen tarhalle sekä tarhalle johtavan tien kunnostus. Ajalla 21.5.18-20.6.18 kaikki tekstiviestitse tehdyt lahjoitukset ohjataan Carpelle. Lisätietoa tekstiviestilahjoituksesta löydät täältä.

Voit lahjoittaa Carpelle Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille:
Nordea IBAN: FI73 1029 3000 3566 41

BIC/SWIFT: NDEAFIHH (EU­- ja ETA­-maista maksettaessa)
Carpen tarhan viitenumero: 1245

Käytäthän maksaessasi viitenumeroa. Ilman viitenumeroa tulleista maksuista pankki veloittaa suuremman kulun, eikä lahjoitus ohjaudu tiettyyn kohteeseen, vaan yleisiin lahjoituksiin. Tilisiirtoihin kirjoitetut viestit eivät näy meille, kun käytetään viitenumeroa.

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

**************************************************************************
24.5.2018
Kymppitonni! 
Eilen alkanut #carpenloppukiri– kampanjan ajan kaikki tekstiviestilahjoitukset ohjataan Carpelle. Ja koska tarhalla tarve on suuri, niin on tavoitekin. Kuukauden aikana tavoitteenamme on kerätä Carpelle huikeat kymmenen tuhatta euroa! Kyllähän me siihen pystymme, emmekö pystykin?

Kerromme teille matkan varrella, missä mennään, joten älkää kadotko kauas 
22.5.2018
Kuljetaan yhdessä perille – #carpenloppukiri ajalla 21.5.-20.6.2018

30.4.2016 videolla näkyvä tontti vaihtoi omistajaa. Videolla näkyy, missä kunnossa tontti tuolloin oli. Carpe sai alkunsa. Tarha, jossa koditon koira voisi odottaa kotiaan turvallisesti ja jossa sen terveydestä huolehdittaisiin. Tarha, jossa koiralla olisi katto pään päällä, suojaa paahteelta ja pakkaselta. Tarha, jossa se saisi ruokaa ja vettä. Tarha, jossa sillä olisi mahdollisuus.

Mahdollisuus on ollut koko Carpen tarhan rakentamisen ajan kantava teema. Koirilla tulee olemaan mahdollisuus hyvään elämään.

Nyt rakennusurakka alkaa olemaan loppusuoralla ja on aika vielä kerran vetää keuhkot täyteen happea. #carpenloppukiri alkaa tästä päivästä ja jatkuu aina 20.6.2018 asti. Tällä aikavälillä kaikki tekstiviestilahjoitukset ohjataan Carpen saattamiseen asuinkelpoiseksi, joten ei muuta kuin kännykät laulamaan.

Voit tehdä joko 1 euron, 2 euron, 3 euron, 5 euron, 10 euron, 15 euron tai 20 euron kertaluonteisen tekstiviestilahjoituksen.

Lähetä tekstiviesti
KULKURIT1 numeroon 16155. Viestin hinta on 1 €.

KULKURIT2 numeroon 16155. Viestin hinta on 2 €.

KULKURIT3 numeroon 16155. Viestin hinta on 3 €.

KULKURIT5 numeroon 16155. Viestin hinta on 5 €.

KULKURIT10 numeroon 16155. Viestin hinta on 10 €.

KULKURIT15 numeroon 16155. Viestin hinta on 15 €.

KULKURIT20 numeroon 16155. Viestin hinta on 20 €.

Voit myös lahjoittaa Carpelle Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille:
Nordea IBAN: FI73 1029 3000 3566 41
Carpen tarhan viitenumero: 1245

Käytäthän maksaessasi viitenumeroa. Ilman viitenumeroa tulleista maksuista pankki veloittaa suuremman kulun, eikä lahjoitus ohjaudu tiettyyn kohteeseen, vaan yleisiin lahjoituksiin. Tilisiirtoihin kirjoitetut viestit eivät näy meille, kun käytetään viitenumeroa.

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

17.5.2018
Janni Hussi ja Eva Louhivuori vierailivat Carpessa
Carpen koirat sekä Veera saivat huikeita vieraita, kun yrittäjä Janni Hussi ja Eva & Manu– duon naispuolinen jäsen, muusikko Eva Louhivuori lensivät Romaniaan 14.5. Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapään luotsaamana. Ohjelmaan kuului sterilointeja, madotuksia, vierailuja Kulkurien yhteistyökumppaneiden luona sekä luonnollisesti paljon ihania koiria.

Matkalla Carpen tarhalle tytöt kohtasivat karun, mutta tavallisen näyn. Todennäköisesti koko elämänsä ketjussa jonkun pihalla elänyt koira oli joko karannut tai heitetty kadulle ja siihen koiran elämä päättyi. Carpen tarhan tehtävä on vaikuttaa siihen, ettei näitä kuolemia olisi enää.

Kun tytöt pääsivät tarhalle, he kohtasivat pienen ja nuoren koiratytön, jolla oli kolme pientä pentua. Tyttö on hylätty tarhalle pentujensa kanssa. Koirat saivat Veeran opastuksella matolääkkeen ja pian koko koiranelikko tulee löytymään Kulkurien adoptio-ohjelmasta.

Suuret kiitokset Jannille ja Evalle vierailusta!

30.4.2018
Max Boy saapui Carpelle 29.4.2018
Kun sinä, kultainen Max, synnyit, maailmassa oli monta asiaa toisin. Oli myös monia asioita, jotka eivät ole muuttuneet. Se on sekä hyvä että huono asia. Matkallasi maan päällä joissa on virrannut vettä ja tuuli on sivellyt puita, peltoja ja meriä. Maa on järissyt, tarinoita on syntynyt ja kuollut. Sinä saavuit Carpeen. Kävelit hihnassa, jossa ihminen sinua vei, olit tyyni, tasapainoinen ja suhtauduit muutokseen rauhallisesti. Vaikka mikä muuttuisi, sinä, rakas koditon koiramme Max, olet aina sinä. Sinun naamasi nauraa ja sinusta huokuva elämänilo aina sitä, mitä murjotut maailmamme tarvitsevat.

Me rakennamme Carpea, jotta sinä voit löytää sen myötä kodin, jota olet odottanut jo puoli vuosikymmentä. Sillä aikaa, kun sinä odotat, me huolehdimme siitä, että olet turvassa. Ja me etsimme sinulle kodin. Emmekö etsikin?30.4.2018

Rok, rok, rokotus
Torstaina 26.4.2018 vietettiin Carpessa rokotuspäivää. Kulkurien luottoeläinklinikan OneVetin eläinlääkärit Andra Elena ja Adina Vladut matkasivat Carpen tarhalle, sillä Veeran auto on rikki eikä Veera saa vietyä koiria lääkäriin. Monet vielä kotiaan odottavat koirat ja jo kotimatkansa varauksen myötä aloittaneet saivat rokotukset, jonka myötä niiden Suomeen saapuminen niiltä osin mahdollistuu. Carpen koirat saivat rabiesrokotteen sekä niin sanotun viitosrokotteen, jossa ne saivat penikkatauti-, hepatiitti-, parvo-, kennelyskä- ja leptospiroosirokotteen. Romanian jo paahtavan auringon alla tehtiin siis paljon hyvää. Rokotuksen jälkeen koirat saivat hakeutua auringolta suojaan niin halutessaan ja niillä on aina vettä janoon tarjolla. Sitä on Carpe 

21.4.2018
Siitäs saamme- miltei valmiin tarhan
Tekemättömien töiden lista lyhenee. Se ihan oikeasti lyhenee! Eikä tilalle ole tällä haavaa tulossa uusia töitä. Kas tässä päivitetty lista ihmeteltäväksenne.

– Leikkiaitaukset (rakennetaan viimeisenä, hinta- arviota ei ole)
– Ladon varastohuone ja kuistin seinät (5961€)
– Ovet (1040€) (navetta ja talo)
– Lietekaivo ja kaivo (hinta.arviota ei ole)
– Talon remontti (4360€)
– Lämmitys taloon (1422€)
– Kuistin viimeistely (hinta-arviota ei ole)
– Tie (arvio 4500€ ?)
– Lisää koppeja

Onhan siinä rahaa, jota meillä ei vielä ole. On kuitenkin niin kovin, kovin levollista katsella listaa, josta me tiedämme selviävämme. Ja me selviämme yhdessä, te ja me. Alla galleria tilanteesta tällä hetkellä sekä koiria, joille Carpe on antanut mahdollisuuden. Eihän niitä liikuttumatta katso. Huikeaa.

 16.3.2o18
Kevät keikkuen tulevi
Olisi niin kovin hienoa kertoa, että jee, kaikki on kunnossa ja työmiehet lähtivät kotiin. Vielä on kuitenkin töitä tehtävänä, joskin tarhalla nyt asusteleva porukka on saanut paljon aikaan ja valitettavasti he ovat joutuneet jonkin verran korjailemaan edellisen porukan tekemisiä. Tarhalla on äärettömän tärkeää, että häkkien rakenteisiin voi luottaa ja että lukot pitävät. Näitä uudet työmiehet nyt, muiden töiden lisäksi, tarkistelevat. Viime päivät ovat maaliskuun alun todellisen lumimyräkän jälkeen olleet lämpimiä, joka kaksikymmenasteisia, joten kaikki lumi on sulanut parissa päivässä ja kaikki paikat ovat mutaa täysi. Kulkurien aktiivireissulla 1.-7.3.2018 vierailimme tarhalla ja tapasimme siellä asuvat, Carpen adoptio-ohjelmassa olevat koirat sekä muutaman uuden ohjelmaamme aikanaan tulevan karvaturrin. Kaikki tarhalle rakennettavista kuudestakymmenestäkolmesta häkistä on valmiina ja tarhalle valetaan nyt betonista kulkuväyliä, sillä sateiden aikaan se olisi muuten yhtä mutavelliä. Tarhalle ostetut kopit ovat käytössä ja niistä oli erityisen mukava huomata, että kopin katto on sopivan kalteva, että vesi valuu siitä pois, mutta että koirat voivat hypätä katolle tutkailemaan tarhan tapahtumia- edes jotain tekemistä kaiken tekemättömyyden keskellä. Vierailumme aikana Kulkurien adoptio-ohjelmassa oleva Sorana ja häkkikaverinsa Simina pääsivät pois tarhalta. Sorana on nyt, noin puolentoista viiikon sopeutumisen jälkeen, asettunut hyvin uuteen tarhaansa, eikä ihme, kun ajattelee, miten surkeasta häkistä se pääsi pois. Ohessa videota Soranan ja Siminan siirtymisestä sekä videokuulumisia aktiivien vierailusta Carpen tarhalle 3.3.18. Enjoy!

22.2.2018
Hiljaa hyvä tulee – tosi hiljaa tosi hyvä
Talven selkä alkaa taittumaan Romaniassa ja päivät pitenevät sielläkin. Veera vieraili Carpella ja sai todeta, että hyvä siitä tulee. Tässä kuvaterveisiä eiliseltä.

25.1.2018
Koppihoitoa koirille
Kopit ovat saapuneet Romaniaan ja Carpen koirat saavat kauan kaivattua suojaa kylmältä. Ohessa galleria koppien kasaamisesta ja laittamisesta koirien häkkeihin. Brida– koira löysi heti mainion tähystyspaikan katolta.

 

10.1.2018
Häkkikummiudet loppuunmyyty!

Pohdimme kovasti hienoja korulauseita, joilla voisimme ilmaista sen tunteen, mikä syntyy, kun katsoo Carpen pohjapiirrosta. Pohja on muuttunut monta kertaa matkan aikana, mutta suurimmat linjat ovat pitäneet, eli navetta ja Veeran koti ovat alkuperäisellä paikallaan, samoin Carpestiinan pihatto. Suurin muutos on häkkien kokonaismäärän väheneminen. Määrää päädyttiin laskemaan, koska häkkien koko katsottiin tärkeämmäksi pitää isompana, kuin pitää kiinni kokonaismäärästä ja siten pienentään häkkien kokoa.

Mutta nyt. Jokaikinen Carpen viidestäkymmenestäneljästä häkistä on myyty! Häkkikummikampanja on ollut huikea menestys ja siitä meidän on kiittäminen lukuisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka odottavat jo kovasti kuulumisia kummihäkistään. Me puolestamme teemme kiivaasti töitä, jotta Veeran asumus valmistuisi pian ja toiminta koko laajuudessaan voisi alkaa. Silloin kykenemme lähettämään kummeille myös kuulumisia heidän kummihäkeistään.

Tällä hetkellä rakennetaan Veeran asuinalueen aitaa ja odotellaan tilattuja koppeja saapuvaksi. Elämme jännittäviä aikoja!

Carpen tarhan lopullinen pohjapiirustus . Punaisella merkityt häkit on myyty, vaaleansinisellä olevat eivät ole myytävänä.

Kiitos kaikille häkkikummeille!

 

 

23.12.2017
Terveisiä Veeralta

Veera päivitti meidät jälleen Carpen tilanteen suhteen: “Työntekijät ovat sanoneet lähtevänsä uudenvuoden jälkeen. Syiden summana varmaan se, ettei heillä ole tarpeeksi töitä/eivät saa tarpeeksi rahaa ja siellä olevat elinolosuhteet on tosi alkeelliset ja karut. Ovat uhkailleet lähdöllään ennenkin, mutta asioista on saatu keskusteltua. Voi olla etteivät he oikeasti lähde, mutta siihen on syytä varautua. Todennäköistä kuitenkin on, että he jäävät tarhalle niin kauan, kuin siellä riittää töitä.

Pohdittiin seuraavien juttujen rakennusjärjestystä ja tuntuisi fiksummalta tehdä ensin asuintilojen pihan aita ja sen jälkeen vasta viimeistellä lato. Säät ovat vielä sellaiset, että maahan voi laittaa aitatolppia, mutta pian maa jäätyy ja tällöin aidan rakentaminen on mahdotonta. Latoa sen sijaan voi tehdä pakkasellakin. Näin työntekijöille riittäisi töitä ja pysyisivät todennäköisemmin tarhalla.

Ollaan pohdittu myös paljon sähköasiaa, että olisiko fiksua sijoittaa aurinkopaneeleihin ja/tai tuulisähköön, jotta saataisiin asiaa etenemään ja oltaisiin jatkossa omavaraisempia. Ilmeisesti se systeemi olisi laitettuna about saman hintainen kuin normisähkö, joskin siihen tarvii vaihtaa viiden vuoden välein jotain akkuja tms ja se on aika kallista. Tätä totta kai täytyy vielä pohtia, mutta pidetään mahdollisuus korvan takana”.

Mutkia matkalla siis piisaa. Mutta onneksi me osaamme hyvin ajaa kurveissa!

10.12.2017
Missä mennään nyt?

Tähän väliin voisimme kertoa Carpen taloustilanteesta. Tällä hetkellä Carpella on rahaa noin 14 000 euroa. Se kuulostaa hurjalta summalta, mutta on valitettavan äkkiä investoitu. Kyseisestä summasta tullaan hoitamaan seuraavia kustannuseriä.

 • Tontin loppusumma, eli 4000 euroa. Tämän jälkeen koko 36 000 euron hintainen tontti on Carpen omistuksessa! Te teitte sen!
 • Latorakennukseen tullaan valamaan huone, jossa säilytetään koirien ruokia ym. tärkeää tavaraa. Se tulee tehdä huolellisesti, jotteivät hiiret ja rotat pääse ruokiin käsiksi.
 • Lisäksi tilataan ensimmäinen erä koirankoppeja. Arvioimme, että ensimmäiseen rahtiin tulisi noin 20 tupla- eli kahden koiran koppia ja viisi yhden koiran keskikokoista koppia. Näin saisimme katon pään päälle tarhalla jo oleville koirille ja muutamalle valmiiksi odottamaan.

Näin ollaankin saatu taas tili mukavasti kuivatettua. Mutta jokaista käytettyä euroa kohden olemme lähempänä hyvää tarhaa, jossa koirat ovat turvassa ja niillä on romanialaisittain hyvät oltavat. Me pääsemme perille Carpeen hyvin pian!

5.12.2017
Kirppis – Kahvila Aarresaari Salosta yrityssponsoriksi

Kahvila – Kirpputori Aarresaari Salon Vilhonkadulta on tehnyt huippueettisen ja – hienon teon ja lähtenyt Carpen yrityssponsoriksi. Itsepalvelukirppis Aarresaari on siis osa visiota: maailmaa, jossa jokaisella koiralla on koti.

Kiitos Aarresaari ja nyt jokainen Vilhonkatu 22:een Saloon tekemään huippulöytöjä pukinkonttiin, viemään myyntiin omia tarpeettomaksi jääneitä tavaroita ja vaatteita sekä nauttimaan laadukkaasta kahvilasta samassa yhteydessä.

Aarresaari facebookissa:
https://www.facebook.com/kirppisaarresaari/

Instagramissa:
https://www.instagram.com/kirppis_aarresaari/

sekä verkossa:
http://www.kirppisaarresaari.fi/

23.11.2017
Jade muutti ja muita kuulumisia

Veera kävi muutama päivä sitten Carpen tarhalla ja saimme kuulumisia:
“Kuulumisia! Carpeen muutti eilen ensimmäinen Glinan vanha asukki, Jade. Jaden häkki Glinan tarhalla oli käytännössä pelkkää mutaa ja siksi Jade siirtyi ensimmäisenä ja nyt jo, vaikkei Carpessa vielä ole koppeja. Neitonen oli hyvin ilahtunut uudesta kuivasta ja tasapohjaisesta asuinpaikasta, missä pystyi kirmailemaan ja loikkimaan ilman, että liukastuu mutaan. Kasasimme sille oljista sinne pedin, joka varmasti lämmittää jonkin verran. 

Rakennuspuolella tarha etenee, Carpestiinan aitauksen rakentaminen on aloitettu ja sikarouva päässee viikon sisään tonkimaan ulkopihaansa. 

Eräs Carmenin tuntema eläinääkäri toi tarhalle lentokentän lähistöltä löytyneen koiran. Sillä oli paha silmäongelma ja isot nisät ilman maitoa, josta hän päätteli pentujen kuolleen. Koira sai nimen Kiara ja se tulee Kulkurien adoptio-ohjelmaan, kun silmä on kunnolla parantunut. Sen vasen silmä on loukkaantunut jossain vaiheessa ja se jouduttiin kokonaan poistamaan. Kauhea ajatella, miten paljon se on tehnyt sille kipeää, kun se on sen loukannut. Nyt se onneksi on hoidettu. Viime aikoina Romaniassa on satanut aika paljon ja tie tarhalle alkaa olla aika mutaista. Tie on siinä ja siinä että pääseekö sitä ajamaan. Carmen selvittelee tien kunnostamisen vaihtoehtoja ja kustannuksia, mutta kallis se tulee olemaan. 

Kävimme Oltenitasssa,  Carpen lähellä sijaitsevassa kaupungissa hakemassa bensaa rakennusmiehille ja olkia eläimille ja kylässä on ihan hirvittävä määrä koiria kadulla. Sillä huoltoasemalla, missä pysähdyimme, oli kolme koiraa, jotka huoltoaseman työntekijän mukaan on hylätty siihen pari päivää sitten. On kuulemma tosi tavallista jättää niitä siihen ja ne kestävät hengissä yleensä maksimissaan viikon, ennenkuin jäävät auton alle ja kuolevat. Oltenitan kunnallinen tarha on mahdollisesti lopettamassa kokonaan, mutta siitä ei ole mitään virallista faktaa, enkä ole kuullut linjausta Oltenitan koiratilanteeseen jatkossa.

Steriloinneille on huutava tarve”. 

Jaden ensimmäinen päivä Carpen koirana:

Kuvagalleria

6.11.2017
Koska koppi

Ja sitten pläjähtää!

Se on kuulkaa nyt niin, että viimeinen isompi keräys Carpen tarhalle alkaa nyt. Tarhalle tullaan tarvitsemaan koirille kopit ja olemme suunnitelleet sen niin, että hankimme neljäkymmentä tuplakoppia ja 40 yhden koiran koppeja. Kaikissa kopeissa on eristys ja tuplakopeissa on väliseinä, joten kukin koira saa halutessaan omaa rauhaa. Koppien katto on aavistuksen kalteva, jotta niille mahdollisesti satava vesi valuu pois ja koirat voivat halutessaan seistä katoilla tiirailemassa, mitä naapuri puuhaa. Katto on myös saranoitu, jotta kopin siistinä pitäminen on helpompaa. Kuulostaa muuten hyvältä, eikö.

Ja koko tämä nyt vain kymppitonnilla! Tai no okei, vähän päälle, koska rahti tulee rakennuskustannusten lisäksi. Rahdin tarkkaa hintaa on mahdoton tässä kohtaa sanoa, koska se riippuu siitä, kuinka monta koppia kerrallaan toimitetaan.

Talvi pahus kolkuttelee ovella ja kopeilla on penteleenmoinen kiire. Ensimmäiset kopit tilataan heti, kun rahat niihin on kasassa, joten nyt, jos koskaan jokainen sentti ja euro ovat tarpeen.

Kas tässä hieman faktoja hankittavista kopeista:

Eristettyjä tuplakoppeja tullaan tarvitsemaan noin 40 kpl á 750 LEI (163,05 euroa)
Yhden kopin koko: 60X80X70CM/per puoli (osastoitu)

Eristettyjä yhden koiran koppeja tullaan tarvitsemaan noin 40 kpl seuraavasti:

* 30 keskikokoista koppia á 400 lei (87 euroa)
Yhden kopin koko: 60X80X70CM

* 5 isompaa (XL) koppia á 500 lei (109 euroa)
Yhden kopin koko: 80X100X90CM

* 5 pienempää á 350 lei (76 euroa)
Yhden kopin koko: 50X70X60CM

Tuplakoppi.

Yhden koiran koppi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.11.2017
Kuvallista antia Carpesta

Veera ja Carmen vierailivat Carpessa. Ohessa kuvasatoa reissulta.31.10.2017
Tili tuli, tili meni

Tuulen napatessa viimeisiä lehtiä mukaansa suomalaisessa maisemassa projektijohtajamme Rosa Haahtikari summasi yhteen vielä tarvittavat varat, jotta tarha on valmis. Ensinäkemältä lista suorastaan musersi ja sen jälkeen kauhistutti. Sitten itketti ja nauratti. Kun asiaa olimme hetken pureskelleet, oivalsimme, miten pitkällä jo olemme ja miten paljon on jo tehty. Suurin työ on ollut navetan kunnostamisessa ja luonnollisesti häkkien rakentamisessa. Niiden suhteen ollaan nyt selkeästi loppusuoralla, sillä rakentamatta on enää seitsemän häkkiä. Carpestiinan huushollin laajennustöihin tarvittava 1000 euroa on siirretty eteenpäin ja sikarouva saa isomman lätin touhuttavakseen. Sähköihin tarvittava 7000 euroa on myös siirretty Romaniaan siten, että ensimmäinen erä voidaan siirtää sähköurakoitsijalle heti, kun sähköyhtiö näyttää vihreää valoa. Seuraava isompi projekti onkin sitten koppien hankkiminen. Tästä enemmän ihan pian. Ohessa listaa, mitä tarhalla on vielä tehtävä, mutta kovin on lyhyeksi lista käynyt. Ja hyvä niin.

To-do-listaa:
– Isot häkit x 7 (7077 €)
– Pentuaitaus x 2
– Leikkiaitaukset
– Kopit (noin 10 000 € + rahti)
– Ladon sisätilat (lattia yms. jo valmiit. Varastohuone ja seinien eristys puuttuu)
– Lietekaivo ja kaivo (yksi lisälietekaivo ja ensimmäisen kaivon kunnostus)
– Talon remontti (noin 5400€)
– Tarhalle vievän tien kunnostus
– Tontin loppusumma

16.10.2017
Päivitystä Mitrenin suunnasta

Aktiivimme Veera, tuleva Carpen ihmisasukas, käväisi Carpen tarhalla ja lähetti kuulumisia:

“Tilannekatsaus Carpesta. Meillä on ollut ongelmia sinne pääsyn kanssa, koska mun auto hajosi kokonaan ja Carmenin auto on korjattavana. Carmenin kaveri on auttanut ja käynyt viemässä sinne ruokaa koirille ja possulle. Siellä asuu tällä hetkellä 13 koiraa (mustat pennut, Peggy, Otto, Samra, Baneasa, Roona ja toipilas Vitan) ja kaikki paitsi Otto ovat häkeissä. Muutamalle on löydetty koppi, mutta osalla on edelleen vain muovinen peti nukkumisalustana. Raksamiehen vaimo hoitaa koiria ja pitää niistä oikein hyvää huolta. Jahka saadaan isompi auto, tuodaan niitä Onevetiin rokotuksille ja saadaan mustat vihdoin adoptio-ohjelmaan. Roona, Samra ja Otto ovat tulossa myös adoptio-ohjelmaan, jahka saan niistä kuvia ja kirjattua tietoja.

Carpestiina on muuttanut takaisin ja asuu tällä hetkellä pienessä yksiössään. Sille täytyy rakentaa mahdollisimman pian isompi ulkoilualue, jotta se pääsee tonkimaan ja liikkumaan. Se tuntuu voivan ihan hyvin. Toinen työmiehistä tietää paljon sioista ja on ottanut sen asiat hoitaakseen ja neuvonut meitä ruokinnassa yms. possujutuissa.

Kaikki rakenteilla olevat häkit on saatu viime silauksia vaille valmiiksi ja seuraavia päästään aloittamaan, kun saadaan lisää rahaa. Yhteensä häkkejä on valmiina 51 ja rakentamatta enää 14. Koirat asuvat tarhan takaosassa ja niiden kanssa on käynyt ilmi, ettei katon pituus täysin riitä suojaamaan sateelta. Ollaan hankittu sinne vihreitä varjoverkkoja, jotka laitetaan pian ja toivottavasti auttavat hieman. Kesällä näitä varmasti tarvitaan lisää ja todennäköisesti talvella laitetaan niitä myös häkkien takaseinien avoimiin kohtiin, suojaamaan viimalta ja blokkaamaan lunta pois. Muuten häkit on oikein toimivia ja hyviä”.

Lisäksi Veera lähetti päivitetyn pohjapiirroksen tarhasta, jossa näkyy jo varatut kummihäkit. Vapaita häkkejä on jäljellä enää seitsemän, joten nyt jos koskaan on aika tehdä siirtoja, jos olet miettinyt upeaa eettistä joululahjaa!

9.10.2017
Hyvin naputeltu

Ajalla 2.-8.10.2017 kaikki tekstiviestitse tehdyt lahjoitukset ohjattiin Carpelle. Ja voi pojat, että te lahjoititte! Seitsemän päivän aikana te lähetitte yhteensä 754 kappaletta tekstiviestejä ja niistä muodostui yhteensä 5904,10 euroa rahaa, joka matkaa suoraan Carpelle, jota syksy jo kovasti tavoittelee. Kiitos kaikille lahjoittajille!


8.10.2017
Miltä nyt tuntuu, Carmen?

Kun maaliviiva häämöttää niin lähellä, että sen voi jo melkein nähdä, ja jos oikein tarkkaan kuuntelee, kuulee yleisön hurrauksen, niin silloin pitää hetkeksi istua alas ja miettiä, että mitäs ihmettä sitä onkaan tullut tehtyä.

Kävimme pienen juttutuokion Carmenin kanssa saadaksemme tietää, miltä tuntuu seistä projektin keskiössä ja nähdä kaikki ihan läheltä. Kysyimme tiukkoja kysymyksiä ja Carmen vastasi rehellisesti.

K: Mitkä tuntemukset sinulla nyt on, kun Carpe on melkein valmis?V: Mitä lähemmäs se tulee, sitä enemmän minua hermostuttaa (enemmän tunteita mukana). Tunteeni ovat sekalaiset, niin kuin aina kun uusi asia tai tapahtuma tulee elämään. Innostus, pelko, ilo, huoli…Kaikki tunteet sekoittuneena yhteen. Tämä on minulle iso ja tärkeä askel. Olen kuin äiti ensimmäisen vauvansa kanssa.

K:Mitkä ovat suurimmat pelkosi tulevaa talvea ajatellen? Mitä jos Carpe ei ole siihen mennessä valmis? V:Pelkään aina talviaikaa ja odottamattomia säitä. Millaista se tulee olemaan? Taas lunta yli aitojen? Taas kylmää tai kuinka kylmää vanhoille? Talvella katson säätiedotuksen joka ikinen päivä. Monena yönä herään tunnin välein katsomaan kuinka paljon lunta on satanut.

K:Tie Carpeen on ollut täynnä mutkia, käänteitä ja viivästyksiä. Oletko tai oletko ollut huolissasi, ettei se koskaan valmistu? V:Olen huolissani. Yritän olla ajattelematta sitä nyt, toivon vain, että syksy jatkuu vielä, jotta ainakin tärkeimmät hommat saadaan tehtyä valmiiksi ajoissa. Mukana on niin monta asiaa. Esmeraldan (Carpestiina-possun) kohdalla on tehty vuoden aikana niin paljon, että olisi sääli jättää sen karsina kesken kevääseen asti. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, alueella on ilkeitäkin ihmisiä, kuten kaikkialla…he yrittivät jo murtautua sisään tarhalle monta kertaa. Kun paikka on tyhjänä…en edes halua ajatella sitä, se ei ole vaihtoehto. Ja ne koiraparat, jotka jo ovat siellä…

K:Mitä haluaisit sanoa lahjoittajillemme ja ihmisille, jotka ovat tukemassa Carpea eri tavoin? V:Ihan ensiksi haluaisin sanoa kiitos. Ilman heidän apuaan, tukeaan ja lahjoituksiaan me emme olisi näin lähellä saada valmis turvapaikka eläimille. On enää muutama askel jäljellä, ja halusin vain pyytää heitä olemaan vielä olemaan hetken kärsivällisiä ja odottaa kanssamme. Olemme hyvin lähellä unelman toteutumista. Älä kävele pois, pysy kanssamme ja anna tukesi meille. Se on tulossa, hyvin lähellä. Pysy kanssamme, ole kiltti! <3

K:Mikä on ollut paras ja mikä pahin hetki?V: Parhaat hetket ovat niitä, kun pääsen sinne (Carpe-tarhalle)käymään, ja näen miten paljon asiat ovat edenneet ja miten hienolta paikka näyttää. Ja pahimmat hetket ovat niitä, kun näen ajan tikittävän kohti talvea, ja me olemme niin lähellä, mutta silti tarvitsemme tukea sinne päästäksemme.

22.9.2017
Lähtölaskenta

Nämä mustat koirat asuvat Carpella. Miten se on mahdollista, eihän siellä vielä koiria asu? Pentue on hylätty Carpen viereiselle pellolle tutun miehen toimesta ja vaihtoehtoina oli, että ne jäävät joko pellolle, jossa niillä ei ole pienintäkään turvaa tai sitten ne siirretään Carpen tarhan tyhjään häkkiin, jossa ne ovat turvassa edes ulkopuolisilta ihmisiltä. Tällä hetkellä niillä ei ole muuta suojaa kuin peltikatos ja niistä huolehtii tarhan rakennusmiehet- jos muistavat. Talvi lähestyy myös Romaniaa, syysmyrskyistä ennustetaan tulevan raivoisia. Meillä ei ole rahaa säästössä tarhaa varten, vaan sitä rakennetaan kädestä suuhun. Me tarvitsemme rahaa, jotta voimme saattaa tarhan valmiiksi, jotta pennut saavat ansaitsemansa mahdollisuuden, eikä niiden tarvitse nukkua betonilla. Nyt on aika ottaa kunnon loppukiri! Lahjoita!

15.9.2017
Kiitos lahjoittajille!

Elokuussa huikea lahjoittajien joukkomme oli jälleen kunnostautunut: 5201€ kilahti Carpen tilille elokuun aikana. Aikamoista! Carmenille siirrettiin viime viikolla 11 121€ seuraavan häkkirivistön rakentamiseen – se tarkoittaa jälleen 11 häkkiä lisää kohti valmista tarhaa!

Häkkikummius osoittautunut sekin suosituksi tukimuodoksi – joitakin häkkejä on vielä kuitenkin jäljellä, joten hyvin ehtivät mukaan myöhäisheränneetkin.

Lahjoituksianne tarvitaan näin loppukirin käynnistyessä enemmän kuin koskaan. Talvi on tulossa, ja sitä ennen haluamme koirat turvaan Carpen tiloihin. Enää ei ole pitkä matka.

Kohti Carpea.

 

5.9.2017
Virkistävä visiitti Carpessa

Kulkurien Stina ja Rosa pääsivät viime viikolla käymään Carpen tarhan rakennustyömaalla. Kotomaahan palasikin sitten kaksi intoa puhkuvaa aktiivia.  “Siellä on ihan hurjan seesteistä ja rauhallista ja tontille häkkien väliin jätetyt puut ja heinikot luo tosi miellyttävän tunnelman. Hyvä me! Enää ei puutu paljoa että paikka on valmis, eli nyt vaan kaikille loppukiritsempit!” kuuluivat terveiset.

Tontilla asuu nyt 3 kissaa (joista kaksi pentuja), mutta niiden tuleva asuinpaikka on vielä epäselvä. Carpessa asuu myös 7 koiranpentua Peggy Priman, Carpen ensimmäisen asukkaan, lisäksi. Pennut sinne kauniisti sanottuna dumppasi mies, joka myös on Carpestiina-possusta huolehtinut. Osaltaan tämä tietysti kertoo siitä, että Carpen tarhalle on tilausta, mutta enimmäkseen siitä, että jatkuva sterilointikampanjaa ei saada alueella liian pian käyntiin. Pennut kasvavat ja vahvistuvat ja tulevat aikanaan tietysti Kulkurien adoptio-ohjelmaan. 

Pienet kissinpennutkin ovat jo kasvaneet.

Tontilla asuu myös Otto-jättiläinen joka sekin on tulossa pian sivuille.

 

Otto-jättiläinen on sekin tulossa aikanaan adoptio-ohjelmaan.

Veeran hoivissa asuu tällä hetkellä myös Glinan tarhan portille hylätyt seitsemän koiranpentua, jotka muuttavat Carpelle heti vahvistuttuaan.

Rakennustyöt etenevät melkein hurmoksessa, syytä onkin, sillä koiria hylätään keskeneräisen tarhan liepeille epätasaisen tasaisesti.

Rakennusmiehet perheineen huolehtivat tälläkin hetkellä tontin eläinasukkaista ja kaikki näyttivät voivan oikein hyvin 

Nämä upeat mustat päätyvät nekin pian sivuillemme kotia etsimään.

Ulkohäkit ovat jo lähes valmiita.

Kulkurien Rosa ja Carpen asukkaita.

27.8.2017
Päivitystä kummihäkkitilanteeseen

Pahoittelemme pitkää viivettä Carpen projektipäivitysten suhteen. Tarhan kokonaishäkkimäärää laskettiin hieman, sillä tontin raja tuli vastaan ja päätimme Carmenin kanssa mieluummin vähentää häkkejä, kuin pienentää niitä tai tunkea niitä pienempään tilaan, jolloin häkkien välinen tila olisi pienentynyt ja olisi näin omiaan lisäämään koirien stressiä. Noin seitsemästäkymmenestä suunnitellusta kokonaismäärää laskettiin 63:een ja samoin siis koiramäärä vastaavasti noin 150:stä noin 135:een. Carpen kummihäkki– kampanja on ollut suurmenestys ja tarjolla onkin enää vain muutamia häkkejä. Kampanjan omalta sivulta löydät lisää tietoa.

Varattujen ja vapaiden häkkien tilanne heinäkuun alussa 2017, sekä tarhan uusi pohjapiirustus. Varatut häkit on merkattu punaisella ja mustat on varattavissa. Toimi nopeasti nyt, sillä tarhat tulevat loppumaan kesken!

9.8.2017
Heinäkuu oli Carpen

Heinäkuun ajan kaikki tekstiviestitse tehdyt lahjoitukset ohjattiin Carpeen. Ja kylläpä te lahjoititte! Ajalla 1.-31.7.17 pelkästään tekstiviestilahjoituksia kertyi 5428,95 euroa. Sillä rahalla rakennamme monta häkkiä ja tarha harppaa aimo askelen kohti sitä hetkeä, kun koirat saapuvat. Se hetki on jo lähellä. Huikeaa.

22.7.2017
Terveiset Carpe-tiimin palaverista

Kulkurien Carpe- tiimi palaveerasi 18.7.2017 ja päivitti tilanteen. Tässä palaverin antia:

Tilanne tällä hetkellä:

 • Kahden sähköfirman kanssa oli sovittu tapaaminen koskien tarhalle vedettäviä sähköjä, mutta molemmat vetäytyivät projektista. Sähköjen vetämistä tutkitaan kiivaasti.
 • Veeran asunnon kunnostus on suunniteltu. Työlistalla ovat ainakin seinien ja lattian kunnostus, lämmityksen järjestäminen ja viemäröinnin kunnostaminen. Asunnon kunnostus on tarkoitus tehdä häkkien rakennuksen ohessa, ettei aikaa hukkaannu.
 • Tällä hetkellä rakenteilla olevista 18 häkistä puolet on lähes valmiita ja puolet vielä kesken. Valmiita häkkejä on 20, joista 6 on navetan yhteyteen rakennettuja häkkejä (niissä on sekä sisä- että ulkohäkki ja ne ovat kooltaan 8 x 6 metriä siten, että sisä- ja ulkotilat ovat kumpikin 4 x 3 m) ja 14 on ulkohäkkejä, joissa niissäkin on osittainen vedenpitävä katos.
 • Näiden jälkeen rakennetaan vielä 15 häkin rivi, jossa häkit ovat kooltaan 5 x 3 m sekä muutama yksittäinen häkki muista erilleen, lähelle possuaitausta (nämä häkit ovat pienille pennuille ja koirille, jotka eivät pidä muista koirista tai muusta syystä kaipaavat omaa rauhaa).
 • Eri puolille tonttia rakennetaan kolme leikkialuetta, jotta koiria ei tarvitse kuljettaa koko tarhan läpi  yhdelle leikkialueelle ja siten aiheuttaa koirille tarpeeonta stressiä. Näiden pituus tulee olemaan noin 20 m ja leveys muodostuu käytettävissä olevasta tilasta riippuen. Yhteen lekkialueista on tulossa noin 2 x 2 m kahluuallas.
 • Tarhalle tulee yhteensä kaksi likakaivoa, jotta tarha saadaan varmasti pidettyä siistinä.
 • Navettaan rakennetaan “hiirenkestävä” varastohuone sementistä. Samalla seiniä vahvistetaan noin metrin korkeuteen sementillä ja loppuosa seinästä eristetään muilla materiaaleilla.
 • Tontille jätetään tilaa maisemoinnille, kuten puille (Veeran asuinpuoli aidataan erikseen)
 • Tarhalle johtava tie kunnostetaan paikoittain soralla ja/tai asfaltilla, jotta kulku tarhalle ja pois tarhalta voidaan varmistaa.
 • Rahaa projektilla on tällä hetkellä arviolta noin 12 000€ tällä hetkellä. Rahaa tullaan tarvitsemaan vielä ainakin Veeran asunnon kunnostamiseen, tien kunnostamiseeen, sähköjen vetämiseen ja ulkoilualueiden kunnostamiseen sekä navettarakennuksen sementtiseinän valamiseen.
 • Tontille on hylätty emokissa kahden pennun kanssa. Kissoista pidetään huoli, kunnes ne voidaan steriloida ja vapauttaa takaisin kylään catch, spay and release- periaatteen mukaisesti.
 • Tarhalla tulee olemaan noin viisi tai kuusi häkkiä, joissa tulee asumaan maksullisia hoitolaisia. Hoitokoirista pidetään huoli ja niiden omistaja maksaa siitä korvausta. Näin tarha saa kaivattua lisätuloa.
 • Tarhan maskotin, Carpestiina- sian hyvinvoinnin takaamiseksi kysellään asiantuntijoilta, mitä sian hoidossa tulee ottaa huomioon.

Ja hyväksi lopuksi videokuulumisia tarhalta 18.7.2017. Äänet päälle, niin saatte selostuksenkin.

20.7.1017
Tekstaritonni


Tekstaritonni on haaste ja tavoite. Koko homman taustalla on halu ja tahto auttaa Romanian kodittomia koiria, right?! No, me olemme toimineet monellakin saralla, joista yksi on uuden koiratarhan rakentaminen romanialaiseen Mitrenin kylään. Tarhaa on tahkottu nyt reilu vuosi ja puoliväli on ytltetty. Vielä on muutamia häkkejä työn alla ja muutama muu projekti hoidettavana, ennenkuin koirat voivat tarhalle muuttaa. Ja jotta häkit ja projektit saadaan hoidettua alta pois, tarvitaan rahaa. Ylläri, te tuumitte. Sanokaas muuta. Ainahan me ollaan täällä vähän käsi ojossa, että saataisiinko euro sinne ja toinen tänne. Mutta eipä tässä varsinaiseeti valinnanvaraa ole, jos koiria jeesata meinaa.

Ja jotta me nyt saisimme pidettyä rakennustyöt tarhalla käynnissä, startataan tekstaritonni. Haaste alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina klo 20. Meillä on siis 60 tuntia aikaa kerätä tonni rahaa Carpelle. Kun ottaa huomioon, miten paljon olemme jo keränneet ja miten vähän enää tarvitaan, meillä on kova luotto, että saamme tonnin kerättyä. Ja koska meillä mukanamme maailman parhaat tyypit: te. Me pidämme teitä ajan tasalla lahjoitusten suhteen koko haasteen ajan, joten tonnin täyttymistä voi seurata Kulkurien facebook- ja Instagram- sivuilta.

8.7.2017
Vastaanota #tekstarihaaste!

Carpe haastaa! Lauantaina 8.7.17 klo 14 – sunnuntaina 9.7.17 klo 14 välisenä aikana haastamme kaikki vastaanottamaan Carpen tekstarihaasteen! Mikä on sinun lempijuomasi? Onko se jääkylmä lager, puolen litran muumilimppari vai vauhtia antava energiajuoma? Siemailetko kenties täyteläistä punaviiniä tai maailman parasta hanavettä?

Haastamme kaikki tekstaamaan Romaniaan rakentuvalle Carpen koiratarhan rakentamiseen summan, joka on lähinnä sitä summaa, minkä olet valmis pulittamaan lempparijuomastasi. Haaste alkaa siis nyt, 8.7.17 klo 14 ja päättyy tasan 24 tunnin päästä. Tehdään ennätys ja lahjoitetaan Carpen tarhalle puuttuvat varat.

Huomioithan, että Kulkurien tekstiviestilahjoitusnumero on muuttunut 1.7.17 alkaen. Tekstarit tulevat perille seuraavasti:

Lähetä tekstiviesti

KULKURIT1 numeroon 16155. Viestin hinta on 1 €.

KULKURIT2 numeroon 16155. Viestin hinta on 2 €.

KULKURIT3 numeroon 16155. Viestin hinta on 3 €.

KULKURIT5 numeroon 16155. Viestin hinta on 5 €.

KULKURIT10 numeroon 16155. Viestin hinta on 10 €.

KULKURIT15 numeroon 16155. Viestin hinta on 15 €.

KULKURIT20 numeroon 16155. Viestin hinta on 20 €.

#carpenow
#tekstarihaaste
#buildingthefuture

2.7.2017
Heinäkuu on Carpen – samoin tontti!

Arvaatteko, mikä kuvassa on? Se on sopimus. Ja siinä seisoo, että Carpen tontti on maksettu. M A K S E T T U. Koko loppusumma on suoritettu ja entinen omistaja maksettu ulos. Kun olemme kilistäneet sille, kääräisemme vielä kerran hihamme ja rynnistämme loppurutistukseen. Paljon on vielä tehtävää, muun muassa Veeran asunto, minkä tulee olla asuinkelpoinen, jotta Veera voi siinä asua ja sen myötä koirat muuttaa tarhalle.

Heinäkuun ajan kaikki tekstiviestitse tehdyt lahjoitukset käytetään Carpen tarhan loppuunsaattamiseen. Kun siis lahjoitat tekstiviestillä ajalla 1.-31.7.2017, lahjoitat Carpelle.

Autetaan koirat vielä viimeisen mäen yli kohti parempaa tulevaisuutta, kohti paikkaa, missä niillä todella on mahdollisuus.

Huomioithan, että Kulkurien tekstiviestilahjoitusnumero on muuttunut 1.7.17 alkaen. Jatkossa tekstarit tulevat perille seuraavasti:

Lähetä tekstiviesti

KULKURIT1 numeroon 16155. Viestin hinta on 1 €.

KULKURIT2 numeroon 16155. Viestin hinta on 2 €.

KULKURIT3 numeroon 16155. Viestin hinta on 3 €.

KULKURIT5 numeroon 16155. Viestin hinta on 5 €.

KULKURIT10 numeroon 16155. Viestin hinta on 10 €.

KULKURIT15 numeroon 16155. Viestin hinta on 15 €.

KULKURIT20 numeroon 16155. Viestin hinta on 20 €.

*****************************

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share

 

14.6.2017
Helping by inking

No nyt on kuulkaa huippu-uutisia!

Helsinkiläisen Polaris Tattoon tatuoijat Sonja Kaski ja Matte Saari halusivat kantaa painavan kortensa Carpen kekoon ja niin kaksikko suunnitteli ja nyt myös toteuttaa liikkeessään Walk in- tatuointipäivän. Walk in tarkoittaa, että ajanvarauksia ei oteta ja tatuoinnit tehdään sissäntulojärjestyksessä. Studiolta löytyy tapahtumaa varten valmisteltuja piirustuksia, joiden hinta liikkuu välillä 50 € ja 250 €. Tatuointikuvat tulevat esittelyyn tapahtuman Facebook-sivulle sitä mukaa, kun valmistuvat. Tatuointeja tehdään myös asiakkaan mallista, jos kuva ei vaadi suuria muutoksia.

Tatuointeja tehdään 1.-2.7.2017 alkaen klo 11 (päättyen 2.7. klo 20) ja tatuoinnin hinta suoritetaan lahjoituksena suoraan Kulkurit ry:n tilille, otathan siis pankkitunnukset mukaan! Huom: Ei muita maksuvälineitä.

Polaris Tattoo löytyy siis Helsingistä, tarkemmin sanoen osoitteesta
Snellmaninkatu 25
00170 Helsinki

Ja hei, jollei sitä mustetta ole nahkaan vielä lyöty, mutta pohdinnat on olleet kovia, niin nyt sitten merkintää kalenteriin, hankkimaan se muste ja samalla tekemään hyvää romanialaisille kodittomille koirille. Do good with ink!

 

 

 

 

 

31.5.2017

Carpe tulee, oletko valmis?

Carpen tarhan tontilla on käynyt aikamoinen huiske. Ei oikein tiedä mistä aloittaisi kertomaankaan. Reilu viikko sitten Carpe sai kokea hieman ikävän, joskaan ei täysin odottamattoman yllätyksen. Sen aidan yli viskattiin kenenkään huomaamatta pieni koiranpennun rääpäle, joka oli alkuun niin peloissaan, ettei uskaltanut antaa edes kiinni. Pentu ei kuitenkaan taida tietääkään kuinka onnekas on, sillä sen löysivät Carpen rakennusmiehet. Nyt pikkuinen pulskistuu ja reipastuu, ja on jo saanut nimenkin. Tai kaksi. Carmen nimesi tytön Primaksi, onhan se Carpen ihka ensimmäinen asukas. Rakennusmiehet kutsuvat hauvelia Peggyksi. Prima Peggy, siinä on komea nimi pienelle koiralle.

Tarhalla tapahtuu muutenkin: sisähäkit ovat jo käytännössä valmiit, enää on vain puhkottava ovet ulkoseiniin ulkoilutilaan pääsyä varten. Ulkohäkkejä nousee koko ajan lisää, ja pian saadaan aloittaa tontin sähkötyöt. Rakennusmiehet tekevät pitkää päivää, ja hyvä niin, sillä talvi on vain muutaman kuukauden päässä. Koirat eivät pääse muuttamaan Glinalta uuteen kortteeriinsa hetkeäkään liian aikaisin.

Tontin loppumaksu 11440€ on avullanne saatu kerättyä kokoon – kiitos siitä! Sen maksu on viimeisiä kuitteja ja allekirjoituksia vaille valmis (mitkä nekin toki voivat Romaniassa viedä oman aikansa). Lisäksi rakentaminen tuo kuluja jatkuvasti, mikä toki oli odotettavissakin. Carmen yhdessä miehensä Christin kanssa punnitsee huolella ja harkinnalla joka ikisen hankinnan, jotta budjetti ei ylittyisi.

Alla olevasta videosta pääset ihailemaan Carpen viimeaikaista edistystä – kuvat jälleen kerran ihanan Veera Nurin.

11.5.2017
Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta

Me huusimme, te vastasitte. Carpe kiittää!

Mitä tulee Carpeen ja tontin loppumaksuun, olemme pitäneet jännityksessä paitsi itseämme, myös teitä. Vaan kun olemme vääntäneet ja pähkineet, olemme tulleet sellaiseen lopputulemaan, että tattadaa, me kykenemme maksamaan tontin! Oli siinä kuulkaa ihot kananlihalla ja erinäisiä paloja kurkussa, kun tajusimme, että huhtikuun aikana olette lahjoittaneet melkein 9000 euroa!

Sehän menee nyt siis niin, että kun tontin loppusumma 11 440 euroa piti suorittaa 30.4., niin siirrämme tuon mainitun summan eteenpäin heti, kun saamme siirtämiseen tarvittavat tiedot. Jäimme uupumaan noin 2500 euroa halutusta kokonaissummasta, mutta koska on niin oleellisen tärkeää, että saamme tontin maksettua ja sen suhteen huokaista, päätimme nipsaista puuttuvat varat rakennukseen tarkoitetuista varoista. Tämä siksi, että näin voimme varmistaa, että maa, jolle investoimme rakentamista ja myös siis sitä varten kerättyjä varoja, on omistuksessamme, eikä kukaan niitä voi meiltä pois viedä.

Nyt joudumme toki entistä enemmän keräämään rahaa rakentamiseen, mutta nautitaan nyt pieni hetki siitä, että olemme saavuttaneet jotain vuosi sitten kovin kaukaiselta tuntuvaa: olemme yhdessä ostaneet tontin, jolle on kovaa vauhtia rakentumassa puolimatkan taival puolelletoista sadalle koiralla. Äh, nyt niitä paloje menee taas kurkkuun. Vitsi, miten hienoa!

Kiitos. Jälleen kerran. Olette sanoinkuvaamattoman upeita!

Kuvaa Carpen tarhalta 3.5.2017:

22.4.2017
SARA
IN MEMORIAM

Sara kuoli. Saran kuolema oli traaginen, koska se kuoli oman laumansa toimesta saadessaan hyvin todennäköisesti vaikean epileptisen kohtauksen. Lauma reagoi, kuten laumat reagoivat. Ne ovat eläimiä ja toimivat, kuten niiden eläiminä kuuluu. Eipä sitä silti puhumalla kauniiksi saa. Eikä tapahtumattomaksi. Ehkä sen kuitenkin voi sillä tavoin asettaa mittasuhteisiinsa ja ymmärtää lauman näkökulmasta. 

Sara ja omistaja Salla

Saran omistaja, Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää kirjoittaa muistotekstissään muun muassa näin:

Sara, menninkäiskoirani, päivänsäteeni, on eilen jättänyt meidät. Tuskan määrä on sanoinkuvaamaton.

En tule koskaan saamaan lopullisia vastauksia mitä on tapahtunut ennen sitä hetkeä, kun tulin kotiin ja löysin Saran kuolleena. Sen neurologisen vajavuuden ollessa taustalla vahvin todennäköisyys on jonkinlaisella epileptisellä kohtauksella, johon muut koirat ovat reagoineet. Miida on myös lievästi vahingoittunut.

Tiedän järjellä ajatellen laumani olleen tasapainossa. Koirani eivät koskaan tapelleet keskenään. Ikinä. Pienintäkään merkkiä mistään epäpurasta ei ollut. Miida on yksi kärsivillisimmistä ja lempeimmistä koirista joita tunnen. Siksi ainoa looginen ja järjellinen selitys on jokin vahva poikkeama Saran käytöksessä ja terveydessä ja siinä, että koirat ovat aina eläimiä ja sen vaiston varassa ne toimivat.

Olemme kaikki järkyttyneitä. Talo on kuolemanhiljainen, menetys on kammottavan suuri.

Sain pitää erityisen hienon Sarani kahden vuoden ajan. Aivan liian vähän aikaa. Se kuitenkin jätti lähtemättömön jäljen minuun, tuo pieni menninkäinen, joka kantoi sisällään kirkkaita säteitä kaikesta hyvästä ja kauniista.

Mene kohti valoa rakkaani, mene turvassa.

“Pois mun täytyy heti mennä, jollen kohta valoon lennä, niin en hetkeäkään elää voi.” (Päivänsäde ja menninkäinen)”.

Viimeiset kaksi vuottaan Sara nukkui lämpimässä ja pehmeässä.

Sara ja kotona pakkauspaperille tehty peti. Ties kuinka monta kertaa se katuvuosinaan vietti yönsä sellaisella.

Saran kuolema järkytti, se tuli niin lähelle: se voi tapahtua myös minun laumassani. Mutta kuten rescuemaailmassa voimme jatkuvasti nähdä ja kokea, vastoinkäymiset sisuunnuttavat ja saavat toimimaan. Jotta kaikella olisi jokin hyvä tarkoitus, jotta kyyneleet olisivat laulun helmia. Mervi Vuorinen kommentoi facebookissa ollutta julkaisua, jossa kerrottiin, että Carpen tontin loppusummasta puuttuu vielä 11 440 € ja että tuo summa tulisi saada kasaan 30.4.2017 mennessä.

Näin Mervi kirjoitti:
“Hei, kaikki! Jos tuon summan palastelee, saadaan lopputulema, ettei tarvita kuin 458 ihmistä, joista jokainen lahjoittaa 25 euroa, ja homma on siinä. Haastankin nyt meidät kaikki rescuekoiran adoptoineet ja muut Kulkurien ystävät lahjoittamaan tähän projektiin. Salla on kokenut oman koiransa menettäessään tragedian, jonka tuottamaa surua ei voi edes kuvitella. Käännetään yhdessä katse niihin, jotka kaipaavat nyt meidän apua ja yritetään saada kyyneleistä aikaan jotain kaunista; Muistetaan Saraa ja tehdään sen elämän kunniaksi ja muistoksi totta siitä, että annamme muillekin sen kaltaisille koiraystäville mahdollisuuden tulla Saran lailla rakastetuiksi! Lahjoitetaan ja tehdään se Saran muistoksi!”

Sara joutui lähtemään. Joku jossain tarvitsi sitä. Mutta niin paljon se vaikutti ihmisiin, jotka siitä kuulivat ja jotka sen saivat tuntea, että ihmiset halusivat muistaa sitä. Ihmiset halusivat auttaa niitä koiria, joilla ei vielä ollut omaa ihmistä apunaan ja he halusivat tehdä sen Saran takia. Saralle.

Sara tulee saamaan oman häkin Carpen tarhalle. Se tulee olemaan läsnä jokaisessa koirassa, joka sen häkistä matkaa oman ihmisensä luo. Häkin seinässä tulee olemaan laatta, jossa lukee: “Menninkäiskoira Saran muistolle”.

Jos haluat Saran kummijoukkoon, lahjoita tekstin lopussa olevien tietojen mukaan. Kaikki kuluvan kuun loppuun mennessä tehdyt lahjoitukset käytetään Carpen tontin loppumaksuun ja kaikki tähän lahjoittaneet ovat Saran kummihäkin kummeja. Jokainen lahjoittanut saa erillisen kummidiplomin sähköpostitse. Tehdään unelmasta totta Saran kunniaksi ja kerätään tonttirahat. Jotta Sara elää jokaisessa hiekanmurusessa Carpen tarhalla.

Kun olet tehnyt lahjoituksen, laita sähköpostitse Maarit Auraselle (maarit.auranen@kulkurit.fi) nimi, jonka haluat näkyvän kummilistassa. Jos haluat muutamalla julkaistavalla saatesanalla kommentoida lahjoitustasi, laita teksti samaan sähköpostiin. Laita terveiset omalle koirallesi, joka on matkustanut sateenkaarisillalle, ystävälle, joka asuu kaukana tai sille omalle rescuelle, joka makoilee tällä hetkellä sylissäsi. Muista avuliasta naapuria, syntymäpäiväsankaria, kumppania. Lahjoituksen ja Saran häkkikummiuden myötä myös sinusta tulee osa sitä mahdollisuutta, jonka Carpen koirat saavat, projektista tulee sinunkin projektisi. Lista julkaistaan Carpe- projektin kotisivulla toukokuun aikana.

Saran tarina osoitteessa

https://kulkurit.fi/lara-c/

Lahjoitustiedot löydät sivun yläosasta. 

18.4.2017
Kiitos jälleen kerran Animalia ja testamenttilahjoittaja

Kerroimme teille viime vuoden syyskuussa, kuinka Animalia lahjoitti Carpe- projektille 2500 euroa. Lahjoituksen Animalialle on alunperin tehnyt henkilö, joka on testamentannut yhdistykselle omaisuuttaan toivoen, että osa siitä käytetään koirien olojen paranatamiseen. Ja niin sillä todellakin tehdään. Romaniassa asuva aktiivimme Veera Nuri on kirjoittanut Animalialle muutaman blogikirjoituksen, jotta Animalian tukijat ja seuraajat voivat nähdä edistyksen ja pääsevät mukaan tarhaprojektiin. Viimeisin blogikirjoitus on tämän kuun alusta. Animalialle tehty testamentti on hyvä esimerkki siitä, kuinka ihminen kuolemansa jälkeen voi tehdä paljon hyvää. Kiitos lahjoittajan, Carpe rakentuu ja koirat saavat mahdollisuuden.

 

 

7.4.2017
Money, money, money

No niin, ottakaas kuppi kahvia tai teetä ja istukaas alas. Carpen tontti, eli se, minkä päällä kaikki rakennukset ja rakennelmat sijaitsee. Se pitää maksaa huhtikuun loppuun mennessä. Niinpä, reilu kolme viikkoa. Kyllähän siinä hommia piisaa, ei käy kieltäminen ja vähän kylmääkin. Eipä silti, siihen on tässä projektissa jo vähän muka tottunutkin. Tai eihän siihen mitään totu. Mutta asiaan. Muutama luku. Ja ryyppy kahvia tai teetä.

Tontin kokonaishintahan on siis 36 000. Siitä on maksettu 20 560 €, joten maksamatta on 15 440 €. Kerätyistä varoista tontin maksuun siirretään nyt 4000 €, joten maksettavaa on 11 440 €. Tämä 11 440 € pitäisi siis kerätä noin kolmessa viikossa. Tämä on kutakuinkin 500  € päivässä. Se on aika paljon. Mutta kuten aiemminkin on todettu, me pystymme. Me pystymme, koska meillä ei ole vaihtoehtoa.

Mutta hei, hahaa, ei tässä vielä kaikki. Carpen tontin generaattori meni ja hajosi. Generaattorissa on samassa yhteydessä kompressori, joten sen hajoaminen ei varsinaisesti naurata. Generaattori siis tuottaa sähköä työmiesten tarpeisiin ja kompressori käyttää tätä sähköä tuottaakseen ilmanpainetta. Ilmanpainetta taas käytetään työlaitteiden toimintaan. Vempelettä ei voi enää korjata ja vastaavan vuokraaminen maksaisi enemmän, kuin uuden ostaminen. Joten paritonnia tarvittaisi sitten siihenkin. Kun tarha on rakentunut, laite jää tarhalle, jossa se toimii varavirtalähteenä esimerkiksi sähkökatkon sattuessa ja kompressorilla voidaan tuottaa ilmanpainetta kunnostustoimenpiteiden yhteydessä. Että jos vielä jotain sieltä kukkaron pohjalta löytyy, niin niin kamalaa kuin sanoa onkin, sen viimeisenkin sentin saa lahjoittaa.

Voi kunpa voisimme sanoa, että kaikki on valmista eikä rahaa tarvita enää koskaan, mutta sellaista päivää ei ihan nyt ole näköpiirissä. Sellainen päivä kuitenkin on, kun tarha on valmis ja siellä asuu koiria. Se kuulostaa erinomaisen hyvältä.

Kauniiksi lopuksi ohjeet, kuinka voit lahjoittaa näpsäkästi generaattori-kompressorin hankintaan. Ajalla 6.-12.4.2017 kaikki tekstiviestilahjoitukset ohjataan tämän tuikitarpeellisen ihmeaparaatin hankintahintaan. Ja ohjeet moisen lahjoituksen tekemiseen löydät alapuolelta:

Voit tehdä joko 1 euron, 5 euron, 10 euron tai 20 euron tekstiviestilahjoituksen.

Lähetä tekstiviesti

1€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 1 €.

5€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 5 €.

10€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 10 €.

20€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 20 €.

Kiitos avustasi!

Huom. Maksat lahjoitustekstiviestin omassa kännykkälaskussasi. Kirjoitathan viestin huolellisesti, koska operaattori perii maksun jokaisesta lähettämästäsi viestistä.

26.3. 2017
Haluatko häkkikummiksi?

Nyt yritykselläsi tai kaveriporukallasi on elämänne tilaisuus auttaa tulevaa Carpen tarhaa oikein isolla kädellä! Häkkikummiudella varmistat yhden häkin asukkaiden hyvinvoinnin pitkäksi aikaa ja saat vastalahjaksi paitsi myönteistä näkyvyyttä yrityksellesi tai nimellesi.

Homma menee näin – luethan ohjeen huolella:

-Yhden häkin kummius maksaa 300€.  Kummius on ikuinen ja maksu kertaluontoinen. Kummiksi voivat ryhtyä sekä yritykset  että yksityishenkilöt vaikka kaveriporukalla (porukka koottava itse, hinta jaetaan porukan jäsenien kesken, esim. 6 hlön porukassa 50€/henkilö).

-Häkkejä on yhteensä 70 kpl: 64 ulkohäkkiä ja 6 sisähäkkiä. Tarhan pohjapiirustuksen näet rullaamalla tämän postauksen loppuun. Kummi voi valita haluamansa häkin vielä vapaana olevista. 

-Häkkikummi saa halutessaan keksiä nimen häkille ja tämä nimi sekä kummin/kummien nimi tulee kaiverrettuna häkin seinään kiinnitettävään laattaan sekä tarhan portille kiinnitettävään laattaan.

-Häkkikummi saa lisäksi kuulumisia kummihäkistään ja sen asukkaista kahden (2) vuoden ajan neljä (4) kertaa vuodessa Carpen tarhalla asuvalta Kulkurien aktiivilta Veera Nurilta.

-Häkkikummi saa lisäksi diplomin kummiudestaan.

-Häkkikummiudella kustannetaan paitsi rakentamisesta syntyviä kuluja, myös tarhan ylläpidosta ja koirien hyvinvoinnista huolehtimisesta aiheutuvia kustannuksia.

Varaukset ja lisätiedot:

Yksityishenkilöt ja kaveriporukat: Nora Anttila (nora.anttila(at)kulkurit.fi)

Yritykset: Mia Takolander (mia.takolander@kulkurit.fi) 

 

Tontin pohjapiirustus

24.3.2017
Lahjoitustietoja

Tähän väliin on varmasti hyvä vähän vilkaista Carpen taloustilannetta, vai mitä olette mieltä? Rahanmenoa ei tässä aktiivisessa rakennusvaiheessa pysäytä mikään, joten kirstunpohja ei mieluusti vielä saisi alkaa paistamaan. Tältä näyttää tilin tilanne tällä hetkellä:

Vuoden 2016 aikana rahaa tuli seuraavasti:

28 110,08 € ( + Charity Rock 3 360 €).

Rahaa lähetettiin yhteensä 13 095,20 € ( + Charity Rockin tuotto) ja menojen jälkeen Carmenilla oli vuoden lopussa noin 464,80 € Carpen rahoja käyttämättä. Meillä siis oli Carpelle korvamerkittyä rahaa vuoden lopussa 15 014,88 € käyttämättä (plus nuo Carmenilla olevat 464 €).

Tänä vuonna on tullut lahjoituksia seuraavasti:

tammikuu 3952€
helmikuu 1649,48€
tekstarilahjoitus 10.-17.4. (menojen jälkeen) 1107,73 €

Tänä vuonna pottiin on tullut siis lisää 6 709,21€ ja Carmenille on lähetetty 6 500€ rakentamista varten.

Käyttövaraa on tällä hetkellä Carpen tilillä siis 15 224,09 €.

Tämä “status quo” olisi siis hyvä pitää – tontistakin on nimittäin vielä maksamatta 15 440€, joka siis erääntyy 30.4.2017. Tontista on tähän mennessä maksettu yhteensä 20 560€. Rakentamisen aikana rahaa kuluu ihan jatkuvasti, joten lahjoituksianne tarvitaan nyt enenmmän kuin koskaan.

Kannattaa myös pysyä kuulolla – parin päivän päästä nimittäin alkaa ihan huikean hieno kampanja Carpen hyväksi. Siitä lisää ihan kohta!

Pysykäähän kuulolla.

 

16.3.2017
Ja sitten mentiin eikä meinattu

Saimme kuvia Carpen tarhalta, kansion löydät tämän artikkelin lopusta. Vaikka tarha on ollut konkreettinen tavoite, sen eteen on tehty valtavasti töitä ja on koko ajan tiedetty, että se valmistuu, on silti hämmentävää nähdä niin isoja edistysaskeleita ja koettaa tajuta, että se ihan oikeasti tapahtuu. Rakennusmiehet kertoivat Carmenille, että suurin työ olisi perjantaihin mennessä tehty. Tämä koskee siis navettarakennusta ja sen yhteyteen rakennettavia katettuja ulkohäkkejä. Saa siinä muutaman kerran nieleskellä, kun miettii, että tulevana talvena Carpen koirat saavat katon päänsä päälle. Ja te, rakkaista rakkaimmat tukijamme, olette tämän kaiken hyvän mahdollistaneet. Ilman teidän panostustanne meillä ei olisi nyt rakenteilla tarhaa, jossa vanhoilla koirilla on mahdollisuus olla sisällä sadekelillä. Te olette uskomattomia!

Ja nyt nauttikaamme kuvaterveisistä!

10.3.2017
Nyt se alkaa!
Tänään alkaa Carpen tontilla vihdoin tapahtua. Rakennusmiehet muuttavat tarvikkeineen maille ja aloittavat ihan ensimmäiseksi ulkorakennuksen kunnostamisen ja aitausten rakentamisen. Materiaaleja on viety paikalle jo eilen, ja niitä onkin aikamoinen lista! Carmen on kerännyt meille ylös myös tiedot niiden kustannuksista, jotta pysymme mahdollisimman tarkasti ajantasalla. Näet listan tämän päivityksen lopussa.

Sitä ennen kuitenkin haluamme potkaista käyntiin tehostetun lahjoituskampanjan: nyt on lahjoittaminen tehty nimittäin niin vaivattomaksi, ettei se ainakaan työläytensä vuoksi estä ketään kantamasta korttaan kekoon!

Ohjeet tekstarilahjoittamiseen löydät tästä:

Voit tehdä joko 1 euron, 5 euron, 10 euron tai 20 euron tekstiviestilahjoituksen.

Lähetä tekstiviesti

1€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 1 €.

5€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 5 €.

10€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 10 €.

20€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 20 €.

Kiitos avustasi!

Huom. Maksat lahjoitustekstiviestin omassa kännykkälaskussasi. Kirjoitathan viestin huolellisesti, koska operaattori perii maksun jokaisesta lähettämästäsi viestistä.

Niin, ja mihin sitä rahaa nyt sitten tällä hetkellä oikein palaa? No, rakennusmiesten palkkio huitelee noin 2000€ kieppeillä, tarkentuen vielä matkan varrella. Rakennusmateriaalit ovat luonnollisesti toinen suuri kuluerä, joten olemme ne tähän alle Carmen suosiollisella avustuksella luetelleet:

-trimmed net / (6.500 lei = 1.445 euro)
-buzau net (1.200 lei = 267 euro )
-sheath poles (1.300 lei = 289 euro )
-gravel (1.000 lei = 223 euro )
-sand (1.000 lei = 223 euro )
-cement (1.700 lei = 378 euro )
-1 door to the house (400 lei= 89 euro)
-OSB (2.600 lei = 578 euro )
-latches (200 lei = 45 euro )
-hinges (500 lei = 112 euro )
-Poliester (1.100 lei = 245 euro )
-6 foam tubes for the doors ( 160 lei = 35 euro)
-5 wooden doors for the barn ( 1.880 lei = 418 euro)

Lisäksi on joitakin materiaaleja, kuten naulat ja ruuvit sekä puuosat, joille ei varmaa hintaa vielä ole. Nämäkin selvinnevät matkan aikana.

Kiitos kun olet mukana!2.3.2017
Taittuuhan se talven selkä. Ja nyt on kuulkaa niin, että Carmen on pureskellut kynänpäätään ja laskeskellut ja ennakoinut tulevia kuluja ja tilanne on se, että materiaalia on tilattu ja rakennusmiehiä buukattu. Ja rahaa palaa, joten lahjoituksillenne on huutava tarve. Koirien asuintilojen rakennus aloitetaan navetan sisähäkeistä, joka ennen talvea ehdittiin kunnostaa rakenteiden osalta. Siitä rakentaminen siirtyy ulkohäkkien rakentamiseen. Ja jottei hyvät uutiset vain loppuisi kesken, Mitrenin pormestari on myös luvannut, että tarhalle järjestyy sähköt paikallisen Enel- sähköyhtiön toimesta.

Kun odottelemme uutisia ensimmäisistä konkreettisista toimenpiteistä, voimme nauttia Veeran pari päivää sitten tekemästä fiilistelyvideosta. Tästä se taas lähtee!
 

Paperit jonossa
12.2.2017

Talven selkä ei vieläkään ole taittunut. Rakennusmiehet eivät voi aloittaa häkkien rakennusta tai muutakaan urakkaa ennen kuin tie tontille kulkukelpoinen ja ilma hieman lämpimämpi.

Myös romanialainen byrokratia on taas nostanut rumaa päätään. Jokainen rakennussuunnitelma pitää erikseen hyväksyttää kaupungin arkkitehdeillä, mikä luonnollisesti  tarkoittaa sitä, että paperien lähettämisen jälkeen voimme vain odottaa. Tietysti toivomme, että kun piirustukset on hyväksytty, ovat rakennusmiehet myös valmiita aloittamaan hommansa tontilla.

Ja kun rakennustyöt pääsevät alkuun ja mikäli säät ja tähtien asennot pysyvät suosiollisena, pitäisi edistystä tapahtua reippaastikin, sillä muita projekteja raksamiehet eivät sillä aikaa hoida.

Pysykäämme siis vielä kärsivällisinä – kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka keikkuenkin!

Taivaalta sataa p***aa
31.1.2017

_MG_4701Tarhalle johtava tie on ollut poikki lumisateiden ja -myrskyjen takia, jolloin työmiehet eivät ole päässeet tarhalle jatkamaan rakennustöitä. Nyt, kun lumieste on poistunut ja tie taas auki, lämpötila on edelleen sen verran alhainen, ettei ulkona työskentely luonnistu. Lisäksi sähköyhtiö Enel ilmoitti, ettei se kykenekään asentamaan tarhalle sähköjä. Syyksi se ilmoitti, että tarha on 250 metriä liian kaukana. Tarha on 350 metrin päässä jostakin, ilmeisesti muuntajasta, ja maksimietäisyys on 100 metriä. Saattaa olla, että tontin myyjä tiesi tämän, saattaa olla, ettei. Nämä ovat niitä tekijöitä, joita ei kykene ennustamaan, vaikka olisi kuinka monta kristallipalloa. Mutta kyllä se riepoo. Koirat odottavat edelleen Glinan tarhalla, eikä niille valitettavasti voi kertoa, että sinnitelkää vielä hetki, teemme parhaamme. Carmen selvittää asiaa ja kerromme siitä taas heti, kun saamme lisätietoa. Vastoinkäymisistä huolimatta taaperramme sinnikkäästi kohti Carpen tarhaa. Talvea seuraa väistämättä kevät.

Glinan tarhalla operaatio Snowflaken avulla kerättyjen varojen avulla tarhalle saatiin lisää hevosvoimia ja teitä ja polkuja raivattua kulkukelpoisiksi. Olosuhteet sinänsä eivät ole kohentuneet, joten Carpen tarhan rakentamisen eteneminen olisi todella, todella tärkeää. Romaniaan on luvattu tuleville päiville lauhaa, joten uskomme, että ihan lähipäivinä saamme uutisia, että työmiehet ovat palanneet vihdoin tarhalle. Tästäkin kerromme teille heti, kun saamme lisätietoa.

 

 

Veeran terveisiä
26.1. 2017

Viime viikolla tiedotimme kanavillamme Glina-yhteistyön päättymisestä. (Lue tiedote alta). Tiedotuksesta seurasi ymmärrettävästikin paljon keskustelua, suurimmaksi osaksi hyvää ja rakentavaa sellaista. Voimme seisoa jokaisen päätöksemme, sanamme ja tekomme takana suorin selin. Me kuitenkin tiedostamme myös sen, että päätös herätti monessa tukijassamme myös paljon huolta Glinan koirien tulevaisuudesta.

Kulkurien Romaniassa asuva aktiivi Veera käy useita kertoja viikossa Glinan tarhalla ja tekee tiivistä yhteistyötä tarhan perustajien Carmen Mandescun ja Ioana Diocanun kanssa. Jos jollakin Kulkureissa on realistinen ja konkreettiinen näkemys siitä, mitä paikan päällä todellisuudessa tapahtuu, niin juuri Veeralla. Hän lähettikin meille äskettäin terveisiä teksin ja videon muodossa. Tässä ne ovat:

“Kulkurien linjaus on nimenomaan enemmänkin periaatteellinen, kuin käytäntöön tässä hetkessä suoranaisesti vaikuttava, kuten Kulkurien toiminnanjohtaja Salla on julkisessa keskustelussa jo sanonutkin. Kukaan ei jää tämän takia nälkäiseksi. Glinan tarhalla toimiessa on tullut hyvin selväksi että eläinten hyvinvoinnin kannalta homma ei voi jatkua näin, vaan tarvitaan iso muutos.

Carpe on mun mielestä ihan äärettömän tärkeä projekti ja puollan täysin päätöstä ohjata lahjoitusrahat sinne. Näillä rahoilla on paljon järkevämpää rakentaa jotain uutta, toimivaa ja kestävää, kuin käyttää ne jonkun lähtökohtaisesti kestämättömän jatkuvaan paikkaamiseen. Glinan tarhan korjailuun saisi uppoamaan loputtomasti rahaa, mutta se on vähän sellasta vuodesta toiseen äyskäröintiä, kun vene vuotaa jo enemmän kuin pitää vettä.

Carpe on projektina mahdollisuus aloittaa alusta viisaasti pohjatöistä asti. Projekti ei ole nopea tai hätäinen ratkaisu, vaan huolellinen ja kestävä, jotta se tulee tehtyä kunnolla ja pysyy toimivana. Harppaus uuteen tarhaan ja yhdistykseen on suuri ja vähän pelottavakin, mutta toivon että ihmiset löytävät meidät ja saamme kasattua uudelle tarhalle tukijoita. Olen pahoillani niiden koirien puolesta, jotka jäävät Glinalle, mutta koska jäävä koiramäärä tulee olemaan nykyistä pienempi, niille tulee riittämään enemmän aikaa ja resursseja. Suuri osa Glinan nykyisistä tukijoista tulee varmaan myös jäämään sen tukijoiksi, joten sinne jäävät koirat eivät jää tyhjän päälle. Kulkureilla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, mitkä koirista lähtevät Carpen tarhalle tai jäävät Glinalle. Päätökset näistä tulevat luonnollisesti olemaan Carmenin ja Ioanan tekemiä.”

Veera laittoi meille myös videoterveisiä, jotka pääset katsomaan tästä linkistä: https://youtu.be/3vLF3k3OrCo

 

 

TIEDOTE 19.1.2017
Muutoksia yhteistyössä Asociatia A Doua Sansan kanssa

Asociatia A Doua Sansa -yhdistys ja Glinan tarha on ollut Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteistyötaho vuodesta 2012 lähtien. Alusta asti on ollut selvää, että olosuhteet Glinan tarhalla ovat hyvin alkeelliset ja suojattomat.

Glinan tarha sijaitsee vuokramaalla, aukealla peltoalueella, joka altistaa tarhalla asuvat noin 250 koiraa armottomasti vuodenaikojen vaihtelulle. Koska alue on kaukana asutuksesta, eikä tarhalla ole valvontaa, on se myös hyvin altis ilkivallalle ja varkauksille. Tästä syystä tarhan kehittäminen, korjaustoimenpiteet ja parannustyöt ovat olleet erittäin haastavia toteuttaa muuta kuin pienissä määrin.

Tarhalla ei voi säilyttää koirien ruokaa yhden päivän tarvetta enempää eikä siellä ole pientä asumiskelvotonta mökkiä lukuunottamatta minkäänlaisia sisätiloja. Näistä syistä olemme hyvin alkuvaiheesta saakka ohjanneet keskustelua Glinan tarhan suhteen sen tulevaisuuteen ja radikaaliin muutokseen, joka voisi tapahtua käytännössä vain uuden, eri paikassa, sijaitsevan tarhan kautta.

Ymmärrettävästi suuri muutos on vaikea, mutta vuosien kuluessa ja tilanteen pysyessä muuttumattomana koimme koko ajan eettisesti vaikeammaksi tukea tarhan toimintaa ja näin ollen mahdollistaa osaltamme tarhalla asuvien koirien olosuhteet. Glinan tarhalle on ohjattu yhteistyövuosien aikana lukemattomia rahalahjoituksia, ruokalahjoituksia ja tarhalle on mm. kustannettu uusi kaivo.

Asociatia A Doua Sansan toisen perustajan ja vetäjän Carmen Mandescun kanssa keväällä 2016 aloitettu uuden tarhan rakennusprojekti CARPE on vihdoin tuonut kauan kaivatun toivon ja tulossa olevan muutoksen tilanteeseen. Tilanteen ollessa edelleen muuttumaton Glinan tarhalla, ja toisaalta CARPE:n tarvitessa kaikki mahdolliset resurssimme, olemme päättäneet siirtää aiemmin Glinan tarhalle ohjatun taloudellisen tuen CARPE-projektille uuden tarhan rakentamisen edistämiseksi ja jouduttamiseksi.

Glinan tarhalle ei osoiteta raha- eikä ruokalahjoituksia, lukuunottamatta viime viikolla päättyneen Operation Snowflake -keräyksen lahjoitusosuutta, jolla pyritään auttamaan Glinan tarhan koiria kuluvan talven ylitse.

CARPE:n tarhan valmistuttua noin puolet Glinan tarhan koirista muuttaa uudelle tarhalle ja Rescueyhdistys Kulkurit ry jatkaa yhteistyötä CARPE:n kanssa. Puolet Glinan tarhan koirista jää Asociatia A Doua Sansan toisen perustajan ja vetäjän, Ioana Diocanun ja hänen tukijoidensa vastuulle.

Kulkurien viidennen toimintavuoden käynnistyttyä haluamme entistäkin enemmän panostaa yhteistyötarhoillamme elävien koirien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja pitkään jatkuneen yhteistyön luontevana jatkumona myös edellytämme säännöllisiltä yhteistyötahoiltamme jatkuvaa halua kehittymiseen ja standardien nostamiseen koirien hyvinvoinnin eteen.

Salla Honkapää
Toiminnanjohtaja
Rescueyhdistys Kulkurit ry

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Salla Honkapää
salla.honkapaa(at)kulkurit.fi
puh. 040 7556 081

Carpen projektipäällikkö Rosa Haahtikari
rosa.haahtikari(at)kulkurit.fi
puh. 0 46 5592 936

Tiedote luettavissa myös täältä.

Entä jos..?
13.1.2017

Carpe-hankkeeseen on sekä Suomen että Romanian päässä ladattu koko joukko odotuksia, unelmia ja suunnitelmia. Emme kuitenkaan olisi vastuullinen yhdistys, jos emme tarkastelisi kaikkia edesottamuksiamme myös tiukan realistisesti, suorastaan kriittisesti.

Riskejä, haasteita ja uhkia nimittäin hankkeellamme riittää myös – niin kuin aina projekteissa, jossa ihmiset ovat tekemässä ja jossa on monta liikkuvaa osaa. Päätimme avata tuota riskipuolta teille myös – jos ei muuten, niin osoittaaksemme, että tätäkin puolta olemme miettineet. Ja että ratkaisut kaikkiin ovat olemassa.

Ensimmäisenä on tietysti mainittava sellainen ilmiselvä tosiasia, että Suomi on Suomi ja Romania on Romania. Ihan suorilta emme voi suomalaista eläinsuojelumallia viedä Romaniaan, jo pelkästään siitä syystä, että tilanteemme sillä saralla ovat hyvinkin paljon toisistaan poikkeavat. Romaniassa mitään ei tapahdu ilman oikeita leimoja, allekirjoituksia ja suopeita yhteistyökumppaneita, joten tiesimme jo varautua siihen, että viivästyksiä aikatauluun tulee aivan varmasti. Tämä on käynyt toteen jo lukuisia kertoja – tiukkaa aikataulua ei kertakaikkiaan pysty luomaan. Ei, vaikka aika on juuri se, mitä meillä ei olisi yhtään tuhlattavaksi.

Samaan hengenvetoon on myös mainittava, että kulttuurierot näkyvät voimakkaasti myös eläinsuojelijoiden käsityksissä hyvästä elämästä ja kuolemasta. Millä ehkäisemme sen, että uusi hieno tarhamme tursuaa vuoden päästä koiria ovista ja ikkunoista – kuten niin moni muu tarha Romaniassa, myös osa yhteistyötarhoistamme? Entä kuka määrittelee milloin on aika päästää sairas koira kärsimyksistään? Kenen näkemys voittaa?

Mahdollisiin arvoristiriitoihin voimme varautua vain pitämällä yllä avointa keskusteluyhteyttä. Carmen on älykäs, koulutettu ihminen, jolla on vahvat periaatteet juurikin esimerkiksi eutanasian suhteen. Tämä on Romaniassa hyvin tavallista. Carmen on kysyttäessä kertonut, että hän vie koiran lopetettavaksi ainoastaan, jos hän näkee että koira on kivuissaan ja kärsii, ja jos hän on aivan varma, että mitään muuta vaihtoehtoa ei enää ole. Tämä  ei itse asiassa juurikaan poikkea meidän periaatteistamme . Se millä tavoin romanialaiset yhteistyökumppanimme määrittelevät koiran kivun ja kärsimyksen tason ei kuitenkaan välttämättä seuraa meidän käsitystämme vastaavasta. Moderni tutkimustieto koiran kipusignaaleista ja käytöksestä yleensä ei ole vielä juurikaan Romaniaan rantautunut, joten usein koiran kipu havaitaan siellä vasta, kun koiran kärsimykset ovat olleet kohtuuttomat jo pitkään.

Me emme voi myöskään pakkosyöttää omaa ajatusmalliamme romanialaisille. Sen sijaan hyödynnämme niitä Kulkurien aktiiveja, jotka kouluttavat koiria omistajineen ammatikseen ja jolla on vuosien kokemus opettamisesta ja ohjaamisesta. Koiruuksien klubia pyörittävä eläintenkouluttaja Helmi Pesonen on jo ryhtynyt tiiviiseen yhteistyöhön Carmenin kanssa avartaakseen ymmärtämystämme koirista ja niiden käyttäytymisestä molempiin suuntiin. Carmenilla kun on puolestaan paljon sellaista tietämystä koirista, josta me Suomessa voimme vain haaveilla.

Entäs se koiramäärä? Tarhalla jos toisellakin olemme suruksemme vuosien mittaan saaneet todistaa käytännössä, miten mahdottomia valintoja eläinsuojelijamme joutuvat päivittäin tekemään. Kevättalvi on hylättyjen koiranpentujen sesonki, jolloin pentuja syntyy ja kuolee, hylätään ja pelastetaan käsittämättömiä määriä. Ja luonnollisesti kaiken ikäisiä, kokoisia ja näköisiä koiria hylätään jatkuvasti – osa aivan tarhojen porteille, josta koira varmasti löydetään.
Miten ihmeessä koiramäärä pystytään pitämään 150:ssa näissä olosuhteissa?

Tähän ovat pitkän tähtäimen vastauksena luonnollisesti steriloinnit, jotka ovat tulossa valistuksen ohella Carpe-projektin kulmakiveksi. Kouluvalistus sekä eläinlääkärien, eläinsuojelijoiden ja omistajien systemaattinen koulututtaminen ovat keinoja, jolla vähä vähältä, sukupolvi sukupolvelta muutamme Mitrenin ja ehkäpä koko Romanian tulevaisuutta.

Haluamme luonnollisesti myös välttää Glinan tarhan kaltaisia olosuhteita, puhumattakaan kunnallisista tarhoista, jotka ovat käytännössä koirien keskitysleirejä. Meille on erityisen tärkeää, että Carpen tarhalla kotiaan odottavat koirat voivat henkisesti ja fyysisesti niin hyvin kuin suinkin mahdollista, ja että ne välttyisivät turhalta stressiltä. Meillä on onneksi käytössämme salainen ase: Kulkurien oma Veera, joka on asunut Romaniassa jo lähemmäs kaksi vuotta ja jonka päivät kuluvat Glinan tarhalla urakoiden ja missä ikinä apua tarvitaankaan. Veera muuttaa tarhan valmistuttua tontilla sijaitsevaan asuntoon, jolloin koirien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehditaan vuorokauden ympäri. Hän tulee myös käyttämään aikaa tarhalla asuvien koirien sosiaalistamiseen, jolloin niiden mahdollisuudet adoptioon paranevat entisestään.

Rakennusvaiheen onnistumisen kannalta olennainen asia on tietysti raha. Jos sitä on tähänkin mennessä saatu kulumaan ihan mukavasti, niin rakentamisen alettua – eli ihan lähipäivinä – rahanmeno on suorastaan loputonta. Me olemme kuitenkin olleet aivan mykistyneitä siitä innosta, millä Kulkurien tukijat ovat tämänkin projektin ottaneet vastaan. Lahjoituksia on tullut jo valtava määrä, ja käyttövaraa tällä hetkellä lähemmäs 15 000€!

Mutta nyt jos koskaan tarvitsemme teitä. Tontin loppumaksu, noin 20 000€ erääntyy 30.4.2017, eli ihan pian ja nyt tosiaan pitäisi ruveta rakentamaankin. Apunne on enemmän kuin tarpeen, edelleenkin!

Glinan tarhan asukkaita 6.1.2017

Glinan tarhan asukkaita 6.1.2017

Sähköä ilmassa
5.1.2017

Vihdoinkin alkaa joulun ja uudenvuoden tohinat olla Romaniassakin takanapäin  ja me, jotka olemme täällä pureskelleet kynsiämme hyvin tovin, saimme Carmenilta hienoja uutisia. Carpen tarhalle on nyt tehty sähkönjakelusopimus. Seuraavaksi sähköyhtiön miehet menevät tarhalle kartoittamaan käytännön toimenpiteitä. Sähköille on kaksi linjausvaihtoehtoa, joista toinen on kaivaa kaapeli maahan ja toinen on pystyttää sähkötolpat. Yhtiö on sitoutunut raportoimaan Carmenille tulevan kolmenkymmenen päivän sisään, mikä heidän näkemyksensä mukaan olisi toimivin ja kustannustehokkain ratkaisu. Raportin yhteydessä Carmen saa kustannusarvion, jolloin me voimme ryhtyä omasta puolestamme toimiin.

Carmen on myös löytänyt luotettavan ja osaavan työporukan. Kyseinen yritys rakaentaa Romaniassa asuintaloja, tiimi on melko pieni ja he toimivat hyvin yhteen, mikä luonnollisesti jouhevoittaa prosessia. Lisävalut tarhalla ovat tällä hetkellä ihan kirjaimellisestikin jäissä, sillä yöt ja päivät ovat hvyin kylmiä, pakkasta voi olla jopa -14 astetta. Lähetämme tässä kohtaa voimia ja lämpimiä ajatuksia kaikille niille eläimille ja ihmisille, joilla ei ole peittonaan kuin tähtitaivas ja makuualustanaan jäinen betoni. Kun rakennusmiehet odottelevat ilmojen lämpiämistä, he tekevät tarhalla muita rakennustoimenpiteitä, kuten kaivavat ojaa, vaihtavat uusia ovia varastettujen tilalle ja korjaavat murron yhteydessä rikottua aitaa.

Romaniaan on luvattu pariksi seuraavaksi päiväksi lumimyrskyä. Tuulen odotetaan nousevan jopa 50-70 kilometrin tuntivauhtiin ja lunta satavan jopa sata senttiä. Se tietää Glinan avonaisella pellolla sijaitsevalle tarhalla todella hankalia aikoja. Tällä hetkellä tarhalla koetetaan vahvistaa häkkien seinämiä, mutta pieni kankaanriekale myrskytuulessa on kuin yrittäisi nenäliinalla kuivata saavillista vettä lattiala. Me emme pysty vaikuttamaan siihen, mitä taivaalta tulee, mutta me pystymme vaikuttamaan siihen, millaiseksi koirien tulevaisuus muodostuu.

 

carpe_suojaan2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moretag mukaan yrityssponsoreiden joukkoon
18.12.2016

Palvelusuunnittelua ja monipuolisesti siihen liittyviä palveluita ja koulutusta tarjoava yhdenmiehen yritys Moretag on liittynyt alati kasvavaan kestävää eläinsuojelutyötä arvostavaan joukkoon. Moretag on lupautunut lähtemään Carpen yrityssponsoriksi ja ohjaa samalla joulutervehdyksiin varatun summan uuden tarhan rakentamiseen.

Esimerkillistä toimintaa!

Kiitos Moretag! Lisää yrityksestä voit lukea täältä: http://www.moretag.fi/

moretag-logo-black

Me pyysimme, te toteutitte
17.12. 2016

Meillä on kuulkaa takana aika huima pariviikkoinen. Joulukuun alussa selvisi, että tilanne Glinan tarhalla on paitsi murheellinen myös akuutti – meille annettiin 45 päivää aikaa toimia.

Ja tehän toimitte! Tekstiviestikampanjamme Facebookissa tuotti käsittämättömät 3543,11€!! Vieläkin koko asiaa on vaikea uskoa. Olette te vain uskomattoman hienoa väkeä! Kokonaisuudessaan hankkeen rahatilanne näyttää nyt tältä:

Lahjoituksia yhteensä 17 657 € (17.5 – 30.11.)
Kannatustuotteet 140,90 €
Huutokauppa 470,50€
Carpelle lahjoitettuja korvauksia (esim. sterilointi- ja kulukorvaukset)1113,87 €

Tekstarilahjoitukset 3543,11 € (1.-7.12. 2016)

Eli yhteensä kerätty on 22 925,38 €

Menot:

Carmenille siirretty yhteensä 13 650 €
9160 € mennyt tontin maksuun
noin 1100€ kaivon poraukseen
noin 3300€ navetan lattian tekoon

Lisäksi tonttia on maksettu Carmenin omilla rahoilla 8040€ ja Charity Rockin tuotoilla 3360€.

Käyttövaraa on siis yli 9000€, joka tosin hupenee hyvää vauhtia rakentamisen alettua.

Haluamme kiittää kaikkia tukijoitamme ja mukana eläneitä – olette korvaamattomia!

_mg_9415-1

Psykoterapiapalvelut Paula Tähtinen ja Fysioterapia Tiina Saarikko mukaan Carpe-projektin yrityssponsoritiimiin
14.12.2016

yrityssponsorit

Jälleen kerran saamme mykistyä yritysten halusta auttaa. Carpe- projekti on siis saanut kaksi yrityssponsoria lisää ja nyt yrityksiä, jotka haluavat auttaa kodittomia romanialaisia koiria, on jo viisi. Upeaa! Yrityssponsorointi on paitsi hieno tapa auttaa, se on myös ekologinen ja mutkaton tapa saada yritykselleen positiivista näkyvyyttä. Lisää yrityssponsoroinnista löydät täältä tai ottamalla yhteyttä yritysmarkkinoinnista vastaavaan Mia Takolanderiin.

Hihat eivät pala, vaan heiluvat
7.12.2016

Romaniassa on vietetty jos minkälaista lomaa viikonlopusta kansallispäivään, mutta ovatko työmiehemme levänneet? Osittain kyllä, mutta on paiskittu muuten sitten hommiakin.

15225145_10155529098554148_1850727389_o15271474_1553100448039774_1200068105_o-1 15292717_1553100501373102_1153683034_o

Oheisissa kuvissa näette navetan. Alunperinhän sieltä piti kammeta pois vuohenp***aa kärrykaupalla sekä kaikkea muuta ylimääräistä, jotta pohjalle saadaan sora ja se voidaan valmistella betonivalua varten. Nyt ollaan siis päästy siihen pisteeseen, että pohja on tasoitettu ja betonivalukin aloitettu. Sitä ei saada tänään vielä valmiiksi, mutta hommia paiskitaan, mikä onkin oleellisinta. Tästä syystä kuvammekin on jo hieman vanhaa tietoa. Kun betoni on valettu ja kuivahtanut, aletaan rakentamaan koirien häkkien väliseiniä. Väliseinät tullaan rakentamaan vahvoista, tavallista tiiltä paljon isommista tiilistä, jolloin ne toimivat paitsi näkösuojana vähentäen koirien stressiä, myös tuulelta ja mahdolliselta tulipalolta suojaavana elementtinä.

Toistaiseksi suunnitelmana on, että heti, kun häkit ovat valmistuneet, edelleen surkeassa kunnossa olevan Glinan tarhan koirista vanhimmat pääsevät suojaan Carpen katetulle tarhalle. Sitä tunnetta tulee olemaan mahdoton kuvailla. Vaikka te, ihana ihmiset, olette adoptioiden myötä osoittaneet, kuinka paljon te arvostatte seniorikoirien viisautta ja lempeyttä, on tarhalla silti vielä niitä, jotka odottavat ja ihan kohta me voimme tarjota niille hyvät olosuhteet odottaa. Lisäksi Glinan tarhalla häkkejä on jouduttu purkamaan ja siirtämään, mikä on omiaan nostamaan ennestäänkin stressaantuneiden koirien stressitasoa. Eihän Carpella sohvaa ole eikä takanedustaa, mutta eipä siellä sada räntääkään päälle eikä tarvitse värjötellä kylmässä sateessa tai nukkua jäähileisessä mudassa.

Vaikka matkaa on vielä kuljettavana, niin sallikaamme tässä kohtaa itsellemme pieni ilonpurkaus. Jälleen kerran kohdistamme katseemme teihin ja kiitämme. Kyllä te vaan olette huippuja!

Lahjoittaa voi edelleenkin, sillä rahaa kuluu koko ajan, kun tarhan rakentaminen etenee.

Kaikki välillä 1.-7.12. 2016 tehdyt tekstiviestilahjoitukset ohjataan Carpelle. Naputtelemalla tekstiviestin olet oleellinen osa projektia, jonka tavoitteena 150 koiraa pääsee hyvään paikkaan odottamaan kotiaan.

TEKSTIVIESTILAHJOITUKSEN TEET NÄIN:

Voit tehdä joko 1 euron, 5 euron, 10 euron tai 20 euron tekstiviestilahjoituksen.

Lähetä tekstiviesti:

1€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 1 €.

5€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 5 €.

10€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 10 €.

20€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 20 €.

Kiitos avustasi!

Huom. Maksat lahjoitustekstiviestin omassa kännykkälaskussasi. Kirjoitathan viestin huolellisesti, koska operaattori perii maksun jokaisesta lähettämästäsi viestistä.

Autetaan heidät suojaan
1.12.2016

No niin rescueväki, pitäkää hatuistanne kiinni – taas nimittäin tapahtuu Carpe-hankkeen tiimoilla niin, että heikompaa hirvittää!

Toissapäivänä saimme aika hurjia uutisia koskien Glinan tarhaa: tarhan tontin alitse kulkee kaasuputki, ja nyt kaupungin kaasuyhtiön miehet sitten yhtäkkiä ilmoittivat, että tarha ja sen kolmisensataa koiraa ovat kaasuputkeen nähden liian lähellä. Kaasuyhtiön miehet antoivat Carmenille 45 päivää armonaikaa siirtää tarhan mailla sijaitseva varastorakennus sekä kolme pitkää riviä häkkejä pois putken päältä – ja ajan myötä on koko tarha siirrettävä. Tarhan ulkopuolella sijaitsee myös toinen kaasuputki, johon nähden turvaväliä pitää olla 50 m joka suuntaan. Käytännössä tämä on mahdoton vaatimus. Ja sanomattakin on selvää, että jos Carmen kumppaneineen ei saa aikaiseksi valmista vaaditussa ajassa, niin kaasuyhtiön miehet ratkaisevat asian omalla tavallaan.carpe_suojaan2

Carpen tarhan suhteen meille iski siis tuli pyrstön alle. Ulkorakennuksen korjaustyöt ovat jo hyvällä mallilla, ja tarkoituksena on rakentaa pikavauhtia siihen valmiiksi tilat mahdollisimman monelle Glinan koiralle – laadusta tinkimättä tietenkin. Samalla kartoitamme mahdollisuuksia saada tiloja valmiiksi mahdollisimman pian myös ulkosalle, mikä edellyttäisi ainakin betonitöiden ulottamista ulos, jotta aitauksia voi alkaa rakentaa. Kompastuskiveksi voi muodostua märkä maaperä, mutta tähänkin mietitään kuumeisesti ratkaisua. Mikäli sähkötöitä ei saada valmiiksi ennen tarvittavaa takarajaa, paikalle järjestetään generaattori, jotta töiden eteneminen ei ole sähköstä kiinni. Ehkä jo tänä talvena pääsevät jotkut onnekkaat koirat säältä suojaan.

Tämä kaikki tarkoittaa eittämättä akuuttia ja merkittävää rahanmenoa. Sen vuoksi kaikki välillä 1.-7.12. 2016 tehdyt tekstiviestilahjoitukset ohjataan Carpelle. Naputtelemalla tekstiviestin olet oleellinen osa projektia, jonka tavoitteena 150 koiraa pääsee hyvään paikkaan odottamaan kotiaan.

TEKSTIVIESTILAHJOITUKSEN TEET NÄIN:

Voit tehdä joko 1 euron, 5 euron, 10 euron tai 20 euron tekstiviestilahjoituksen.

Lähetä tekstiviesti:

1€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 1 €.

5€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 5 €.

10€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 10 €.

20€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 20 €.

Kiitos avustasi!

Huom. Maksat lahjoitustekstiviestin omassa kännykkälaskussasi. Kirjoitathan viestin huolellisesti, koska operaattori perii maksun jokaisesta lähettämästäsi viestistä.

#spayone, save thousands
29.11. 2016

mitreni0211

Romaniassa harva asia menee niin kuin alunperin on suunniteltu. Sen olemme saaneet todeta myös Carpe-hankkeemme kohdalla kerran jos toisenkin. Välillä homma etenee isoin harppauksin ja välillä kuljetaan kuin täi tervassa.

Myös Mitrenin järjestyksessään toista sterilointipäivää saatiin sitäkin odottaa melkoinen tovi, ja muutaman epäonnisen yrityksen jälkeen alkoi jo tulla epätoivo. Milloin eivät aikataulut Romanian Animal Rescuen (RAR), Carmenin tai muiden tekijöiden osalta meinanneet natsata, milloin ei ollut käytettävissä sopivaa rakennusta, jossa nukutettujen eläinten olisi turvallista herätä. Vihdoin kuitenkin tähdet asettuivat oikeaan asentoon, ja me saimme sterilointipäivämme 2.11. 2016.

Ajankohta oli sikälikin oivallinen, että omat Hobo Ladymme Maarit, Kaisa ja Matleena sattuivat olemaan Romaniassa juuri tuolloin ja pääsivät siis paikan päälle haistelemaan tunnelmia. RAR:n massasterilointien Dream Teamin eläinlääkäreille päivä oli työpäivä muiden joukossa ja homma toimi kuin hyvin öljytty kone – kuten aina. RAR on sekin osaltaan joutunut paikallisten vastarannankiiskien ja kateellisten hampaisiin, joten he ovat joutuneet rajoittamaan sterilointikampanjoissaan valokuvaamista välttääkseen isommat, oikeusjutuiksikin helposti paisuvat väännöt. Kateellisia ja oman liiketoimintansa puolesta pelkääviä kolleegoja RAR:n eläinlääkäreillä nimittäin löytyy joka niemestä ja notkosta.

Tämänkertainen, kauan ja hartaasti odotettu sterilointipäivä toteutettiinkin äskettäin käyttöön otetulla, uudella menetelmällä: lemmikkinsä steriloitavaksi haluavat omistajat toivat koiransa ja kissansa ennalta sovitulle kokoontumispaikalle, josta kuljetuspalvelu ne nouti ja vei eräälle eläinlääkäriklinikalle Frumusaniin. Siellä RAR:n taitava tiimi hoiti operaatiot ja sen jälkeisen valvonnan, tällä kertaa siis juuri tähän suunnitelluissa tiloissa, joissa lämmitys pelasi ja puhtaustaso oli sitä mitä pitääkin. Mitrenistä tällaisia tiloja ei vielä ollut tarjolla. Herättyään eläimet kuljetettiin takaisin omistajilleen.

Niin sanotusti kentällä tapahtuvien massasterilointiprojektien lisääntyessä Romaniassa myös viranomaiset ovat heränneet ja paikoin hyvinkin innokkaasti valvovat näiden kiertävien sterilointikampanjoiden tekijöitä ja niihin liittyviä olosuhteita. Yhteistyötä paikallisten eläinlääkäreiden ja sellaisten tahojen kuin RAR välillä rohkaistaan. Mikä onkaan parempi tapa tehdä valistustoimintaa, kuin näyttää kädestäpitäen toimivat käytännöt!

Tämän sterilointipäivän aikana steriloitiin tai kastroitiin yhteensä 19 koiraa ja 4 kissaa. Siinä 23 eläintä, jotka eivät tuota enää yhtäkään jälkeläistä. Ja sen on paljon se – sterilointien vanha laskukaavahan sanoo, että yksi leikkaamaton narttukoira tai -kissa pystyy tuottamaan elämänsä aikana yhteensä lähemmäs 70 000 jälkeläistä – eli mistään turhasta hommasta ei tässäkään ole kyse. Tämä on sitä paikallista, ruohonjuuritason vaikuttamista, johon me Kulkureissa olemme erikoistuneet, ja johon Carpe-hankkeemme kokonaisuudessaan tähtää.

P.s. Kulkurien sterilointiprojekteja, myös Carpen sterilointipäiviä, voit tukea lahjoittamalla lahjoitustililllemme vapaavalintaisen summan. Yksi sterilointi siihen kuuluvine tunnistussirutuksineen maksaa noin 30€. Lahjoitustili FI73 1029 3000 3566 41, sterilointien viite 2299.

Vuohenkakkaprojekti
25.11.2016

Ja kuten Romaniassa aina, suunnitelmat muuttuvat. Niin ne tekivät nytkin. Mitrenin pormestari ojensi vihdoin auttavan kätensä, sillä työmiehiä on ollut vaikea Carpen tarhalle saada. Ja niin alkoi tapahtumaan. Carmen oletti, että työmiehet saapuvat maanantaina, mutta hän saikin puhelun, että miehet ovat parhaillaan tontilla! Mr. Cristi, Carmenin apulainen, sanoi, että navetan lattia on ensin putsattava, ennenkuin lattianvalutyöt voivat alkaa ja että ei, se ei ole vain likaa, vaan navetassa asuneiden vuohien ulostetta, joka on sorkkien polkemana painunut piukkaan. Kun siivous on hoidettu, pinta tasoitetaan ja sen jälkeen sille voidaan valaa betonia. Carmenille on kerrottu, että valun pitäisi olla maanantaina valmiina.

Juuri, kun meinasimme jälleen kerran turhautua ja tuskastua, jostain löytyi uusi vaihde ja homma jatkuu. Tässä yhteydessä esitämme syvän kumarruksemme Carmenille, jonka unelma on vähän lähempänä toteutumistaan.

Jokaikinen lantti on nyt tarpeen, jotta projekti saadaan pidettyä käynnissä ja Carpen koirien koti valmistuu mahdollisimman pian, joten tule mukaan talkoisiin!

Me kiitämme jälleen
18.11.2016

Joskus sitä vain miettii, että on tässä hommassa loppujen lopuksi aika onnekkaassa asemassa. Että vastapainona sille kurjuudelle, toivottomuudelle ja julmuudelle, jota tuolla Romanian päässä saa ihan tämän tästä 15129414_1352012968142366_2479506947303064630_otodistaa, meillä on etuoikeus todistaa myös, miten toimii se ihmisyyden parempi puoli – miten auttamishaluisia, myötätuntoisia ja avokätisiä ovat tukijamme. Välillä 3.10.-1.11. te lahjoititte Carpe-hankkeellemme 1694€ – ihan käsittämättömän hienoa! Uusi, moderni suojatarha, jossa kotiaan odottavan koiran on lämmin, puhdas ja hyvä olla, on taas askeleen jos toisenkin lähempänä todellisuutta.

Marraskuun alussa käyttövaraa Carpe-hankkeella oli siis 5593,14€, josta 2000€ on nyt laitettu Carmenille projektin seuraavaa vaihetta varten: vuorossa on nimittäin ulkorakennuksen lattian betonivalu. Ja kunhan romanialaisen byrokratian kiemuroista selviämme, saanemme pian myös nuo kauan kaivatut sähköt tontille – ne ovatkin edellytys muun rakentamisen kunnolliselle alkamiselle.

Jälleen kerran valtavan iso kiitos lahjoittajille, tukijoille ja mukana eläneille. Ilman teitä ei tämä olisi mahdollista.

 

 

Kaksi kaivoa kaunihimpi
9.11.2016

Olemme suunnattoman pahoillamme, että niin kovin oleellinen tieto, kuin uuden kaivon kaivaminen tarhalle, on jäänyt täältä uupumaan. Lokakuun puolessavälissä saapui Carpen tarhalle auton täyden verran miehiä työkaluineen ja vimpaimineen. Kun aurinko laski mailleen, oli Carpen tarhalla kaksi kaivoa. Toinen oli hieman syvemmällä kuin toinen, eli jos toinen jostain syystä kuivuisi tai olisi väliaikaisesti käyttökelvoton, toinen olisi aina käyttökelpoinen. Näin koirien juomaveden riittävyys ja laatu voitaisiin taata mahdollisimman pitkälle ja omavaraisuus sen suhteen olisi taattu.

Seuraavaksi käymme sähköjen ja sisätilojen lattiavalun kimppuun!

 

Risukasoja ja päivänpaistetta
1.11. 2016

Viimeaikaiset kuulumiset ovat olleet sen verran ikäviä, että nyt onkin jo korkea aika kertoa mukavia uutisia: Huomenna on nimittäin vuorossa kauan odotettu, pitkään suunniteltu ja jo pariin otteeseen perumaankin jouduttu Carpen sterilointipäivä numero 2!!

Olemme aikas innoissamme!

Homma tulee käytännössä menemään näin: huomenna aamulla sterilointipäiväänsä kauan odottaneet mitreniläiset tuovat lemmikkinsä sovitulle kokoontumispaikalle, josta ne noutaa Romanian Animal Rescuen järjestämä kuljetuspalvelu. Lemmikit kuljetetaan Frumusanissa sijaitsevalle eläinlääkäriklinikalle, jossa RAR:n osaava tiimi, “Dream Team” hoitaa steriloinnit, kastroinnit ja tunnistusmerkinnät potilaille. Päivän päätteeksi, kun eläimet ovat kunnolla heränneet, ne kuljetetaan takaisin omistajilleen.

Miksi tällainen manööveri? Siihen on syynsä. Mitrenin sterilointiprojekteille osoitetun rakennuksen kunnostustyöt ovat vielä tyypillisen romanialaisesti täysin kesken. Koulu, joka edellisen kerran oli käytössä ei sekään enää kylmillä ilmoilla ole ihanteellinen ratkaisu. Ulkona kylmässä jonottaminen karsisi osallistujia aivan takuuvarmasti. Lisäksi, kun on mahdollista käyttää tarkoitukseen rakennettua eläinlääkäriklinikkaa kaikkine varusteineen “kenttäsairaalaolosuhteiden” sijaan, on tilaisuuteen tietysti tartuttava.

Mukana huomisen tohinoissa ovat Carmenin ja RAR:n Dream Teamin lisäksi Kulkurien Maarit, Kaisa ja Matleena. Luvassa on siis livevideota, valokuvia ja ajantasaisia kuulumisia!

Kannattaa virittäytyä kanavalle!

_mg_0686-1

 

 

Viekää vaikka tuhkatkin pesästä – ei kun tehän veittekin jo
22.10.2016

Vähän huonompaa uutista tähän väliin. Carmen sai tänään tietää, että tarhalle on murtauduttu ja että miltei kaikki mahdollinen on viety. Carmenille soitti Esmeralda, jonka luona Carpestiina on väliaikaismajoituksessa. Mitä vietävää voi olla tontilla, jolla on pari kaivoa, muutama seinä ja ovi sekä tulisija? Niinpä. Varkaiden mukaan lähtivät vanhan (sen, joka tontilla jo oli) kaivon pumppu, tontin portti, kaksi ovea (navetan ja asuinrakennuksen), generaattori ja sähköliesi. Ja jotta vahingon määrä saatiin maksimoitua, varkaat hajottivat asuinrakennuksesta seinän, veivät tulisijan arinan sekä kaiken mahdollisen metallin, jonka vaan löysivät.

Kaiken murheen keskellä voimme ainoastaan olla kiitollisia, että Carpestiina ei ollut tarhalla, sillä varkaat tuskin olisivat jättäneet hyvinvoivaa, viisisataakiloista sikaa rauhaan. Varkaudet eivät ole tavattomia Romaniassa, jossa ihmiset ovat toivottomia, päämäärättömiä ja köyhiä. Raha on otettava sieltä, mistä sen saa. Se ei kuitenkaan tee siitä laillista tai hyväksyttävää. Poliisi on käynyt paikalla ja ottanut sormenjälkiä, josko niiden myötä varkaat saataisiin kiinni. Uudelle tarhalla tullaan asentamaan kameravalvonta, jotta vastaavanlaiset tilanteet voitaisiin ennaltaehkäistä.

Nyt tilanne on siis se, että tarhan valmiiksisaattamisella on entistäkin kovempi kiire, sillä niin kauan kuin tarhalla ei ole ketään ympäri vuorokauden, varkaat voivat iskeä uudestaan. Ylimääräistä rahaa tulee uppoamaan varkaiden aikaansaaman tuhon korjaamiseksi. Jos hyvä tuuri käy ja varkaat saadaan kiinni sekä sen myötä varastettua tavaraa, vahinko voidaan toki silloin osittain korjata, mutta romanialainen rikostutkinta- etenkin silloin, kun se kohdistuu asumattomalle tontille- ei ole maailmankuulu tehokkuudestaan. Rakentamisen tulee tapahtua joko niin, että tarhalla on vartiointi tai niin, että projekti toteutetaan minimiajassa. Carmen selvittelee parhaillaan eri vaihtoehtoja ja kerromme niistä heti, kun saamme tietoa.

Aktiivimme Kaisa, Matleena ja Maarit ovat ensi kuun alussa menossa käymään tarhalla ja saamme silloinkin lisätietoa tarhan kunnosta ja siellä tehdyistä vahingoista. Nyt me kuitenkin käärimme hihamme vieläkin ylemmäs ja tartumme lapionvarteen. Tule mukaan talkoisiin! Näytetään varkaille, että meitä ei nujerreta!

Lahjoitustiedot löydät sivun ylä- ja alalaidasta.

Aivojumppaa
14.10.2016

Nyt, kun tontti on nyt vaihtanut omistajaa ja rakentaminen voi alkaa, rahaa tarvitaan kahteen kohteeseen. Tontista on maksettu nyt 16 560 € (huikeaa!), joten 30.4.2017 mennessä, jolloin on tontin maksun takaraja, tarvitaan vielä 19 440 €. Teidän avullanne me onnistumme varmasti, sillä meillä on maailman parhaat tukijat.

Carmenille on nyt siirretty 1400 euroa, jolla rahoitetaan tarhan kaivon kaivaminen. Koko siirretty summa ohjataan suoraan kyseiseen kohteeseen ja näin tarhan vedensaanti turvataan nyt ja jatkossa. Tarhalla tulee olemaan siis kaksi kaivoa, jotka on porattu eri syvyyteen, jotta jos toinen kaivo väliaikaisesti kuivuu, on toisessa vettä. Toinen kaivoista tarhalla jo on, mutta toinen täytyy tehdä.

Käyttövaraa projektilla on tällä hetkellä 3899,14 € ja sitä mukaa, kun Carmen saa vahvistettua ja sovittua rakennuskohteista, rahaa siirretään Carmenille, joka siirtää sen urakoitsijalle. Kaikkinensa projekti etenee siis upeasti ja on todella konkreettinen osoitus siitä, mihin me yhdessä, me ja te, pystymme, kun haluamme.

Ja mikä huikeinta, tänään koneet jyrisevät ja Carpen tuleville koirille kaivetaan kaivo! Sen verran voin sanoa, että tätä kirjoittaessa itkettää ja iho on kananlihalla. Kiitimmekö me jo teitä? Emme varmastikaan tarpeeksi. Kiitoskiitoskiitos!

No nyt!
5.10.2016

Voi miten me kaikki olemme tätä hetkeä odottaneet! Rakentaminen alkaa! Vihdoin! Kuinka monta huutomerkkiä saa käyttää, ettei se vaikuta hölmönnäköiseltä? Mutta, asiaan. Carpen tarhan rakentaminen alkaa. Ja nyt kannattaa ottaa kuppi jotain kuumaa (kyllä, rommi on oikein hyvää tähän tarkoitukseen ja jääkaappikylmä valkkarikin on tässä yhteydessä lämmin juoma) ja istuutua mukavasti, koska nyt tulee tietoa, numeroita ja suunnitelmia.

Elikäs. Carmen on kartoittanut huolellisesti alueen eri yrityksiä projektin eri osa-alueille ja sen seurauksena tekijöitä alkaa löytymään. Tontille tullaan ensin rakentamaan kaivo. Neuvottelut kaivon suhteen ovat päättyneet onnellisesti ja luotettava firma on löytynyt. Kaivoja tulee siis tontille kaksi, toinen siellä on jo valmiina (isompi kaivo heti päärakennuksen lähellä, josta tulee vesi myös taloon ja navettarakennukseen. Putket on jo vedetty, mutta uusi, isompi vesipumppu on vielä hankintalistalla) ja toinen kaivetaan ihan piakkoin. Tämä toinen tulee olemaan noin 30 m syvä. Nykyinen kaivo on “matalampi” eli kaivot käyttävät eri pohjavesilähteitä. Tällä varmistetaan, että vesi ei pääse loppumaan. Kaivon hinnaksi tulee kaikenkaikkiaan noin 1300-1400 euroa ja Carmenin poikaystävä Cristi on menossa paikalle työnvalvojaksi. Hänet on myös valjastettu kuvaajan hommiin, joten kuvamateriaalia odotettavissa. Tällä hetkellä aikataulullisesti tavoitteena on, että kaivot tai ainakin toinen niistä olisi valmis ensi viikolla.

Nyt te hurraatte siellä, että vihdoinkin ja niin hurraamme mekin. Mutta ei tämä tässä ollut. Ottakaahan mukintäytettäja mukavampi asento. Myös sähkötöitä ollaan aloittelemassa, jahka sähkömiehet (tai -naiset) ja Carmen löytävät täysistä aikatauluistaan kolon samasta kohtaa. Ja kun tontille on saatu sähköt ja vesi, arvatkaa, mikä on seuraavana listalla? No Carpestiinan salonki tietenkin! Ressukka ja ressukan 500 kiloa elopainoa ovat joutuneet nyt sijaiskotiin, mutta jahka frouvan huusholli saadaan kuntoon, se pääsee entistä ehompaan mökkiin asustelemaan.

Itse rakentaminen aloitetaan siis pihan perällä sijaitsevasta navetasta (kuva 1.). Se on katettu tila, joten syksyiset sateet eivät ole riesana yhtä paljon, kuin jos rakennettaisiin taivasalla. Sinne rakennetaan myös varasto, jossa voidaan säilyttää tavaroita, jotka vaativat kuivat olosuhteet (lääkkeet, ruoka ym). Kyseinen tila on kauttaaltaan betonia, jotta hiiret ja rotat eivät pääsisi käsiksi koirien ruokaan tai muihin tarvikkeisiin. Navetan pohjakuvassa (kuva 2.) näkyvät kuusi häkkiä tulevat olemaan erityistarpeisten koirien käytössä. Niihin on tarkoitus rakentaa sisätila sekä ovella hallittava ulkotila. Navetta on tontin rauhallisin paikka, jolloin myös siellä asuvat eläimet saavat olla muusta hässäkästä hieman sivussa.

Ai että olemmeko me innoissamme? Aivan yhtä innoissamme, kuin tekin!

Pysykää kuulolla, sillä ihan pian kerromme teille lahjoitustilanteen, eli kuinka paljon rahaa meillä on käytössämme. Oli sitä sitten kuinka paljon tahansa, olemme jokaisesta sentistä teille kaikille kiitoksen velkaa!

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommaksi.

Odotusta helpottamaan
4.10.2016

Odotellessamme ihan kulman takana viipyileviä superuutisia, voimme nauttia elokuisesta Carpe-tarhan tontista.

Ja jatkakaamme tutustumalla myös ympäristöön.

Kuten sanottua, pysykää kanavalla, siellä meillä on teille ihan kohta melkoisia uutisia.
#kohticarpea

Luonnotähti oy Carpe-projektin sponsoriksi
28.9.2016

Ja kun hyviä uutisia alkaa tulemaan, niitä tuleekin sitten kerralla useampi. Heinolalainen kivijalka- ja verkkomyymälä Luonnontähti tarjoaa erittäin monipuolisen, lähes 4000 tuotteen valikoiman 120m² myymälässään sekä myös verkkokaupan sisältäen luontais- ja terveystuotteet, luomuelintarvikkeet, urheiluravinteet, ekologiset kodin puhdistusaineet, luonnonkosmetiikkaa sekä tuotteita hevosille ja lemmikkieläimille. Jos siis etsit laadukkaita ja luontoystävällisiä tuotteita itsellesi, lemmikillesi tai vaikkapa lahjaksi, löydät etsimäsi Luonnontähdeltä. Luonnontähden facebook– sivulta löydät myös ajankohtaista tietoa ja tarjouksia.

Kulkurit kumartavat syvään ja kiitollisina Luonnontähdelle. Kiitos heidän matkamme jatkuu ja lopputulos piirtyy verkkokalvoillemme entistäkin kirkkaampana ja selkeämpänä.

luonnontahti_valmis

Charity really Rocked the Night!
27.9.2016

Viime lauantaina Golden Classics Cafe & Bar:ssa vietettiin huikeaa hyväntekeväisyysiltaa, Charity Rock Nightia. Ilta oli Kulkurien tukijan, Mirva Suomilammin pitkäaikainen haave: tehdä jotakin konkreettista ja viihdyttävää Romanian koirien hyväksi. Ja sen Mirva myös teki, sillä illan koko tuotto ohjattiin Carpen uudelle tarhalle. Lavalla Sampo Marjomaan ja Kanan juontamana nähtiin muun muassa Mira Luoti, burleskia ja huikea huutokauppa, jossa huudettiin entisten kodittomien koirien tekemää taidetta sekä uniikkikoruja. Väkeä oli paikalla mukavasti ja ulkogrillissä tarjoillut vegaaniset ja muut herkut tekivät kauppansa.

Ilta itsessään oli jo huikea kokemus, mutta varsinainen huikeus koettiin, kun seuraavana aamuna saimme kuulla illassa kerätyn potin: 3406,70 euroa!!

Jos joskus joku kysyy teiltä, mitä yksi ihminen voi tehdä auttaakseen, kertokaa Mirva Suomilammista. Hän kokosi yhteen heitä, jotka haluavat vaikuttaa ja auttaa. Tässä yhteydessä kiitoksemme myös heillle, olette huippuja. Lopputulos oli uskomaton. Kiitos Mirva ja kaikki, jotka osallistuivat mielettömään hyväntekeväisyysiltaan ja omalta osaltaan ovat mukana Carpen tarhan toteutumisessa ja monen, monen kodittoman koiran kohtalon suunnan kääntämisessä parempaan. Paljon parempaan.

crn-2 crn-3
crn picmonkey-image

 

Amalias Hem mukaan Carpe-projektin yrityssponsoritiimiin
22.9.2016

Lisää hyviä uutisia. Amalias Hem on korppoolainen ympäri vuoden auki oleva maalaisromanttinen sisustus-ja lifestyle puoti, jolla tätä nykyä on toimipiste myös Nauvossa, Turunmaan saariston sydämessä sekin. Olemme äärimmäisen onnellisia ja liikuttuneita siitä, että vaikeina taloudellisina aikoina ihmiset haluavat silti tehdä hyvää. Amalias Hemin suosiollisella avustuksella me otamme jälleen yhden askeleen kohti maailmaa, jossa jokaisella koiralla on koti. Kiitos Amalias Hem (<- klik)! PS. Löydät Amalias Hemin myös facebookista  Kiitos Amalias Hem!

Kiitos Amalias Hem

picmonkey-collage

Animalian verkkosivuilla Kulkurien aktiivin, valokuvaaja Veera Nurin ajatuksia eläinsuojelutyöstä Romaniassa
18.9.2016

Kerroimme teille aiemmin eläinten oikeuksia edistävän asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Animalian huikeasta 2500 euron lahjoituksesta. Se myönnettiin Animalialle tehdystä testamenttilahjoituksesta, jossa toivottiin, että rahojen kohdentamisessa huomioitaisiin erityisesti koirat.

Niin tullaan myös tekemään. Kulkurien Carmen Mandescun ovat aloittaneet valtavan urakan, jonka lopputuloksena Mitrenin kylässä on Carpen tarha.

Veera Nurin, jonka otoksia näemme monen adoptoitavan koiran profiilissa ja usein muuallakin sivuillamme, blogikirjoitus on nyt julkaistu Animalian verkkosivuilla. Veera kertoo tuntemuksistaan, arjestaan ja toiveistaan koskettavassa tekstissä.

Blogi on luettavissa Animalian sivuilta osoitteesta:
http://animalia.fi/2016/09/katukoiran-elamaa-romaniassa/

Kuva: Veera Nuri Photography 2016

Kiitos, Tack, Thank you, Animalia!
13.9. 2016

 

animalia_hires

Nyt saamme vihdoin ylpeänä ja innosta täristen jakaa kanssanne uutisen, jonka päällä olemme jo jonkin aikaa istuneet: Animalia, suomalainen eläinoikeus- ja asiantuntijajärjestö on lupautunut tukemaan Carpe-hanketta ohjaamalla saamastaan testamenttilahjoituksesta 2500€ uuden tarhan rakentamiseen!

Olemme ihan onnesta mykkärällä, ja kuten sanottua, enemmän kuin pikkuisen innoissamme tulevasta yhteistyöstä. Vielä emme tietenkään paljasta kaikkea, mutta tarhan rakentamisen edetessä tulemme näkemään  Carpen ja Animalian nimet toisiinsa liittyneinä kerran jos toisenkin!

Testamentin tekijä oli toivonut varojensa käyttöä koiratyöhön, ja juuri sellaisestahan on Carpessakin kysymys. Katseemme ovat tiukasti tulevaisuudessa, joten mikä onkaan parempi tapa osoittaa kiitollisuutta lahjoittajaa kohtaan, kuin luvata, että hänen lahjansa tulee elämään vielä kauan meidän jälkeemmekin!

Animalian verkkojulkaisusta voitte lukea, mistä testamenttilahjoituksessa on kyse ja miten juuri Carpe päätyi sellaisen kohteeksi.

Carpe-hankkeen työryhmä ja koko Rescueyhdistys Kulkurit ry:n väki kiittää Animaliaa yhteistyöstä ja testamentin tekijää lahjoituksesta!

_mg_2972-1-3

Kiitos!
9.9.2016

Me tiedämme, että te olette parhaita, mutta silti te jaksatte yllättää meidät kerta kerran jälkeen. Saimme käsiimme päivitetyt lahjoitustiedot ja lahjoitustilanne 2.9. oli sellainen, että lahjoituksia on tullut tähän mennessä yhteensä 7568,87 €, eli 16.8-2.9. rahaa on tullut 2634 € (mukana yksi 1000 euron lahjoitus!). Harva meistä rypee rahassa ongelmaksi asti, joten vastaanottakaa nöyrä kiitoksemme. Tästä on hyvä jatkaa, sillä matkaa toki vielä on. Teidän kanssanne sitä on kuitenkin mukava tehdä.

Kiitos

Nyt huudetaan!
1.9. 2016

14115682_1278814645462199_8905791879763690580_o

Nyt on kuulkaa elämänne tilaisuus lyödä kaksi – tai seitsemän – kärpästä yhdellä iskulla! Kulkurien hyväntekeväisyyshuutis on auki 10.9. asti, ja tuotto jaetaan Carpe-projektin ja sterilointien hyväksi – kaksi hanketta, jotka ovat meillä Kulkureissa ihan erityisen rakkaita.

Huutiksessa on tarjolla esimerkiksi kuvassa näkyviä, supersuosittuja hippoja, Muumi-astioita sekä upeita koruja. Huuda vaikka joululahjaksi läheisille tai ihan omaksi iloksi – tuotolla tehdään takuu varmasti iloa ja hyvää moninkertaisesti.

Hus, ostoksille siitä! Tai siis tästä.

Tontti on jo – missä se tarha viipyy?
30.8.2016

_MG_3004

Tonttikaupat saatiin Mitrenissä sijaitsevasta maapalasesta rakennuksineen tehtyä parisen viikkoa sitten. Mitäs nyt sitten oikeen enää odotellan, ei kun tiiltä tiilen päälle vain, vai mitä?

No, eihän se ihan noin mutkattomasti taida mennä kuitenkaan. Mutta kyllä hommiin on jo ryhdytty – tontin entinen omistaja on aloittanut rikkakasvien myrkytysoperaation, mikä on tehtävä, ennen kuin maahan valetaan betoni. Muuten nuo sitkeät kiusankappaleet nimittäin tunkevat tiensä joku kaunis päivä betonin läpi! Tarkoituksena on myös aloittaa tontilla putkityöt ja saada kaivo käyttökuntoon. Putkityöt tulevat maksamaan noin 1500€.

Syyskuun alussa Carmen ja Veera suuntaavat auton nokan kohti Mitreniä tavatakseen pormestarin ja sopiakseen seuraavasta sterilointipäivästä – sitä ennen pitäisi nimittäin saada lopullisesti kuntoon sterilointeihin tarkoitettu rakennus. Edelliseen sterilointipäivään se ei ihan ehtinyt –  jouduimme tekemään hätäratkaisun ihan yhdennellätoista hetkellä ja siirtämään tapahtuman läheiselle koululle. Nyt koulut ovat kuitenkin alueella alkaneet, joten sekään ei enää ole vaihtoehto.

Mutta kylläpä on sterilointitalollamme hieno symboliikka – rakennus oli nimittäin alun perin suunniteltu kunnalliseksi tarhaksi. Pormestari sai kuitenkin kuulla tulevasta Carpe-hankkeesta, ja muutti oitis suunnitelmiaan. Tässä ihan toden teolla menneisyys sai tehdä tilaa tulevaisuudelle!

Tontin kaksi ensimmäistä maksuerää on siis nyt hoidettu. Loppumaksu, noin 29 000€, erääntyy 30.4. 2017. Toisesta erästä puuttumaan jäänyt osuus toki maksetaan heti kun tarvittava summa saadaan kasaan.

Lahjoitustiedot löydät sivun ylä- ja alalaidasta. Kiitos kun olet mukana!

 

Siivouspäivä á la Oltenița
28.8.2016

Oltenița on noin 25 tuhannen asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Călăraşin maakunnassa, noin kymmenen kilometriä Mitrenistä, kylästä, johon Carpen tarha rakentuu. Oltenița on rakentunut Argeş – joen rannalle. Joki toimii myös Romanian ja Bulgarian rajana. Oltenițan kaupunki painii, kuten monet muutkin romanialaiset kaupungit, kylät ja pitäjät, hallitsemattomattomasti lisääntyvän kulkukoirapopulaation kanssa. Oltenițassa ei järjestetä sterilointikampanjoita eikä siellä ole juurikaan vapaaehtoisia auttamassa. Eräs romanialaisnainen käy ajoittain ruokkimassa tehdasalueella asuvia koiria, mutta hänkään ei kykene juurikaan auttamaan rankkurien tarhalle viemiä koiria. Oltenițassa on kuitenkin kunnallinen koiratarha, jossa olosuhteet ovat vähintäänkin yhtä surkeat, kuin kunnallisissa tarhoissa Romaniassa yleensäkin. Parin kuukauden välein kaksi eläinsuojelijaa käy hakemassa kunnalliselta tarhalta koiria ja vaikka se on hyvä niiden onnekkaiden osalta, jotka elävänä tarhalta pois pääsevät, se ei auta tarhalle jääviä eikä niitä, jotka tietämättään odottavat vain vuoroaan joutua rankkureiden kiinniotttamaksi ja kuolemanselliin loppuiäkseen virumaan.

Oltenița (16)

Oltenițan kunnallinen tarha 24.8.2016

Oltenița (11)

Koiria Oltenițan kunnallisella tarhalla 24.8.2016

Tarhalle mahtuu noin sata koiraa ja kun ajatellaan, että lähiympäristössä on koiria tuhatmäärin, on selvää, ettei tarha kykene säilömään kaikkia koiria. Niille on tehtävä jotain. Ne tapetaan. Noin kerran kuukaudessa Oltenițan tarhalla on siivouspäivä ja tarha tyhjennetään joko osittain tai kokonaan tappamalla siellä asuvat koirat. Ne kuolevat siis saamatta koskaan tietää, mitä on ystävällisyys, turva ja täysi vatsa sekä uni, jossa ei tarvitse olla varuillaan. Tiedossamme ei ole, että tarhalla kävisi edes joskus eläinlääkäri, joten kovin humaanista tavasta kuolla koirien kohdalla tuskin on kyse. Onkin äärimmäisen surullista ja jopa raastavaa, että ihmisen paras ystävä, uskollinen koira, palkitaan niin brutaalilla tavalla siitä, että se on syntynyt.

 

Oltenițan kunnallinen tarha on myös ainoa tarha kaupungin sisällä ja lähiympäristössä, yksityisten ylläpitämiä ei ole.  Tilanne on kuitenkin muuttumassa nyt, kun Carpen tarhan rakentaminen alkaa. Tarhan rakentaminen ei edelleenkään ole ratkaisu eikä koirien laittaminen häkkeihin ole koskaan paras vaihtoehto, mutta se on ainoa olemassaoleva vaihtoehto kodittomille, joilla ei ole paikkaa, mihin mennä. Lisäksi Carpen tarha tarjoaa koirille ruokaa, juomaa, edes jonkinlaisen katon pään päälle ja kopin nukkumapaikaksi sekä tarvittaessa lääkinnällistä apua. Carpe tulee myös vaikuttamaan lähiympäristönsä koiramäärään steriloinnein, valistamalla, tiedottamalla ja ohjaamalla. Lisäksi Carpen koirilla tulee olemaan mahdollisuus päästä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaa ja sen myötä perheenjäseneksi ja lemmikiksi Suomeen.

Vaikka sydämemme itkee Oltenițan koirien vuoksi sekä niiden, jotka päivittäin kuolevat nälkään, autojen alle ja ihmisen kädestä, me iloitsemme siitä, että taivaanrannassa kajastaa huominen. Huominen, joka tuo mukanaan Carpen. Lahjoitustiedot löydät sivun ylä- ja alalaidasta.

Ja huominen alkaa nyt!

 

Klikkaamalla kuvia, ne aukeavat suuremmiksi.

Nimet paperissa!
21.8. 2016

Te ihanat, ahkerat ja välittävät tukijamme kunnostauduitte, ja saimme keskiviikkona laittaa Carmenin tilille lahjoitusvaroja yhteensä 5160€! Aika hurja loppukiri! Kun lisätään summaan Carmenin keräämä 1500€, jää kymppitonnista puuttumaan paljon vähemmän kuin mitä pelkäsimme. Ja mikä tärkeintä –  tämä riitti tonttikaupan lukkoonlyömiseen!

Perjantaina 19.8. Carmen, Rosa ja Veera, Carpen tykkitiimi Romaniassa marssivat Mitrenin kaupungintalolle, jossa heitä vastassa olivat Carpen tarhalle kaavaillun tontin entisen omistajan poika sekä kaupungin edustaja. Kukaan ei meinannut sitä todeksi uskoa, mutta kuvat nähtyämme oli pakko – tonttikaupat on vihdoin tehty ja mikä tärkeintä, maa kuuluu nyt virallisesti Carmenille ja Carpe-yhdistykselle! Loppumaksu, noin 19 000€, erääntyy huhtikuun lopussa, jonne on onneksi vielä rutkasti aikaa.

Sillä aikaa me täällä Suomessa ja Carmen joukkoineen Romaniassa jatkamme työtä, joka on saatu hienosti jo alkuun. Turvapaikka 150:lle koiralle, malliesimerkki humaanista puuttumisesta katueläinongelman repimässä maassa, jossa juuri humaanius on usein viimeisenä prioriteettilistalla. Paikka, jossa pyritään vaikuttamaan eläinten oloihin sekä juuri tässä hetkessä että laajemmassa mittakaavassa myös tulevaisuudessa.

Tervetuloa talkoisiin!

p.s. Jos olet vasta äskettäin kuullut Carpesta, selaa sivua hieman alaspäin, niin pääset kärryille meidän muiden sekaan. Kyyti on pomppivaa ja matka pitkä, mutta perille pääsemme ihan varmasti!

Soppari

  

Missä mennään nyt eli onko niitä euroja vai ei
12.8.2016

It´s all about the money lauloi Meja aikoinaan. Ja niinhän se onkin. Vaikka käyttäisi mitä matematiikkaa, Carpen toisesta maksuerästä puuttuu sievoinen summa. Mutta vedetäänpä hieman happea ja katsellaan, missä ollaan nyt. Avataan samalla tarinaa teille, jotka nyt hyppäätte mukaan.

Me olemme siis mukana Carpe-projektissa, jonka päämääränä on rakentaa koiratarha noin 150:lle romanialaiselle kodittomalle koiralle Mitrenin pieneen kylään kaakkois- Romaniaan. Koko tonttihan on kooltaan noin 5000 neliötä eli viisi hehtaaria. Se on kauttaaltaan aidattu ja siellä on paljon paitsi vanhoja rakennuksia, myös uudisrakentamista. Uudisrakennukset ovat hyvin alkuvaiheessa, sillä mies, joka ne rakensi, myy tilan nyt, eli ennenkuin rakennukset ovat ehtineet valmistua. Tontti maksaa 36 000 euroa. Ja nyt sitä matematiikkaa.

36 ooo eurosta on koottu jo jonkin verran.
Carmen on maksanut tontista 7000 euron maksuosuuden ja saanut näin ollen kiinnityksen tonttiin. Maksettavaa tontista on siis vielä 23 000. Kaupantekopäivänä 19.8.2016 Carmenilla tulisi olla 10 000 euroa kassissaan nykyiselle omistajalle ojennettavana. No, sitä ei nyt vielä ole. Kulkurien mahtavat tukijat ovat keränneet noin neljätuhatta (4000) euroa ja Carmen on kerännyt noin 1500 euroa ja kun tämä (5500 €) lasketaan pois tarvittavasta kymppitonnista, jää 19.8. tarvittavasta summasta jäljelle 4500. Huikea summa. Ja kun tämä mainittu 10 000 on maksettu, on kirittävää senkin jälkeen vielä 19 tuhannen euron verran, jotta koko tontti on maksettu.

Ja sama yksinkertaistettuna:
13886903_10154088134283600_1065406541241268068_n

Kyllä tässä heikompaa huimaa, mutta periksiantaminen ei kuulu Kulkurin sanavarastoon, joten ei muuta kuin menoksi.

Jos siis olet miettinyt kirpputoripaikan pitämistä, pop up- kahvilaa tai ravintolaa, pop up- huutokauppaa, käsitöidesi myymistä tai jauhopeukalosi aikaansaannosten muuttamista rahaksi, niin älä mieti enää, vaan ryhdy toimeen. Carpen koirat tarvitsevat sinua. Jos kaipaat apua tai näkyvyyttä tapahtumallesi, ole yhteydessä markkinointivastaaviin Anna-Sisko Sorsaan (anna-sisko.sorsa(a)kulkurit.fi) tai Maarit Auraseen (maarit.auranen(a)kulkurit.fi). Neuvomme ja autamme myös mielellämme, mikäli sinulla on idea, joka kaipaa toteuttamista, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaisit. Hulluinkin idea, toimi tai tapahtuma otetaan avosylin vastaan.

Spay Carpe!
11.8. 2016

9.8. kääntyi Mitrenin kylässä uusi lehti, kun päivänvalon näki Carpe-hankkeen ensimmäinen sterilointipäivä – ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen.

Jännitysmomentteja oli matkalla monia, eikä vähäisimpänä se, että sterilointeihin suunniteltu rakennus oli vielä päivää ennen täysin keskeneräinen. Mitäpä siinä Kulkurien Sallalla, Rosalla, Stinalla ja Veeralla muuta oli tehtävissä kuin ottaa pensseli kauniiseen käteen ja ryhtyä hommiin.

Tiistaina aamuvarhaisella Romanian Animal Rescuen tiimi kävi katsastamassa rakennuksen ja totesi, ettei se vielä tuollaisenaan sovellu sterilointeihin, jotka on tehtävä mahdollisimman puhtaissa olosuhteissa. Joten ei muuta kuin vaihtoehtoista ratkaisua etsimään. Onneksi lähistöltä löytyi koulurakennus, jonka saimme käyttöömme ja päivä pääsi kunnolla alkamaan.

Carmenin ja meidän yhteinen kauhuskenaariomme siitä, etteivät kyläläiset ehkä löytäisi sterilointitapahtumaamme osoittautui kertakaikkisen turhaksi – viimehetken paikanvaihdoksesta ja paahtavasta kuumuudesta huolimatta päivän saldoksi tuli huikeat 42 leikattua eläintä, joista 13 oli kissoja ja 29 koiria. Paljoa sen enempää ei yhden päivän aikana ehtisi leikkaamaankaan, ja RAR:n lääketieteellinen johtaja Dr Aurelian Stefan joutuikin hankkimaan lisäapua eläinlääkäreilleen jotta kaikki jonottajat saataisiin huolella hoidettua!

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä ja ihan valtavan ylpeitä päivän saamasta suosiosta. Seuraavaa sterilointipäivää on lupa odotella jo ihan lähitulevaisuudessa, sillä tokihan rautaa on taottava sen ollessa kuuma!

Mitrenin sterilointipäivä on osa Kulkurien tämänvuotista Spay & Neuter Touria, josta voit lukea lisää täällä.

carpespayday

Hello, Mitreni!
8.8.2016

Mitä me oikein odotamme?
Lienette ihmetelleet, miksi mitään ei tapahdu, vaikka rahaa kerätään vaikka kuinka ja missä koko tarha on, jos missään. Ymmärrämme huolenne ja olemmekin sitä iloisempia, kun voimme avata teille tilannetta nyt huomattavasti enemmän.

Suuri osa romanialaista ihmisistä elää köyhyysrajan alapuolella, mikä tarkoittaa sitä, että heillä ei oikeasti ole yhtään mitään. Osa Romanian vanhemmasta väestöstä haikaileekin edelleen Ceaușescun perään, sillä silloin kaikilla oli edes jotain. Kestänee useamman sukupolven, ennenkuin ihmiset oppivat ottamaan kiinni omasta elämästään ja ohjaamaan sitä vuosia kestäneen hirmuhallinnon jälkeen. Tätä taustaa vasten on helpompi ymmärtää kateus, joka usein vallitsee romanialaisen ja romanialaisen välillä. Romanialainen eläinsuojelija ei ole tälle luonteenpiirteelle suinkaan immuuni ja siksi Carmen on halunnut, että tarhan tarkka sijainti julkaistaan vasta, kun hän on saanut asiat hoidettua tiettyyn vaiheeseen.

Carpen tarha rakennetaan siis Mitrenin pieneen kylään, Călărașin lääniin. Mitrenin väkiluku on vain hieman päälle neljä tuhatta, joten ehkäpä valistus, tiedotus ja koulutus löytävät pienestä kylästä hedelmällisen ja tuottoisan maaperän. Se sijaitsee noin 55 kilometrin päässä Bukarestista kaakkoon, joten päivittäiset vierailut tarhalle onnistuvat sujuvasti. Tarhalla tulee olemaan myös pysyvää asutusta Kulkurien aktiivin Veeran muodossa, joten koirat ovat paremmassa turvassa ulkopuolisilta.

Yleiskuvaa 5.8.2016 Carpen tontilta Veeran esittelemänä ja Sallan kuvaamana:

 

Aktiivimme Salla on tällä hetkellä Romaniassa organisoimassa Mitrenin historian tiettävästi ensimmäistä sterilointipäivää. Sterilointitalolla maalataan, siivotaan, järjestetään ja organisoidaan, jotta mahdollisimman moni mitreniläinen saisi mahdollisuuden steriloida tai kastroida koiransa ja siten vaikuttaa oleellisesti Mitrenin koirien tulevaisuuteen. Tästä kerromme teille myöhemmin enemmän.

Mitreni

Mitreni sijaitsee kaakkoon Romanian pääkaupungista Bukarestista. Lähde: Google Maps 2012.

Kolikon kaksi puolta
Kun ollaan tekemisissä romanialaisen kulkukoirapopulaation kanssa, törmätään väistämättä myös tarinan kääntöpuoleen. Aktiivimme kohtasivat sen tänään maanantaina surullisimmalla mahdollisella tavalla, kun he pysähtyivät tien laidassa makaavan pennun luokse. He saapuivat liian myöhään. Pentu syntyi ja kuoli kodittomana, se ei koskaan saanut tuntea turvaa eikä lämmintä ihmissyliä. Olkoot pieni pentu meille aina muistutuksena siitä, miksi steriloinnit ovat kaikkein tärkein osa kodittomien koirien suojelua Romaniassa. Jotta niiden ei tarvitsisi kuolla yksin ja turvattomana auton alle.  

 

Iloitkaamme nyt kuitenkin siitä, että apu on saapunut Mitreniin ja kylän koirat saavat mahdollisuuden. Ne steriloidaan, eikä niiden tarvitse synnyttää kuolemaantuomittuja pentuja ja sen lisäksi ne saavat mahdollisuuden tulevaisuuteen, joka on elämisen arvoinen. Jotkut meistä tulevat hakemaan kentältä oman mitreniläisen ystävänsä.

Tässä kohtaa haluamme lausua kiitokset kaikille teille, jotka olette matkanneet kanssamme tähän asti. Matkaa riittää vielä, mutta mikään matka ei vie perille, ellei matkantekoa aloita. Koira kerrallaan me rakennamme tulevaisuutta, jossa jokaisella koiralla on koti, eikä eläinsuojeluyhdistyksiä tarvita. Me yhdessä teemme siitä mahdollisen.  

Etapin päätös häämöttää jo!
28.7.2016
Kuukausien odottamisen, leimojen keräämisen, papereiden täyttelyn ja vimmaisen rahan keruun jälkeen saimme vihdoin hyviä uutisia: nyt on sovittu kaupantekopäivä! Tuskin uskallamme uskoa tätä todeksi, mutta suurin odotuksin suuntaamme katseemme kohti elokuun yhdeksättä päivää, kahdesta syystä.

Ensinnäkin on tietysti se kauan odotettu, Carpen ensimmäinen sterilointipäivä, joka toimii ikään kuin lähtölaukauksena rakennusprojektille.

Ja sitten, kesken sterilointipäivän tohinan Carmenin on määrä mennä papereineen myyjän tykö ja solmia kaupat. Ihan ilmaiseksi ei tämä tietysti luonnistu, vaan sievoinen summa on kaupantekotilanteessa pulitettava.

10 000€, anyone?

Kymppitonni ei ole ihan pieni raha, mutta sellaisen verran on nyt vain kuvetta kaivettava. Rahaa on kasassa jo ihan mukava summa, mutta lisää tarvitsemme vielä, se on selvä. Vaan mitäpä emme yhdessä pystyisi saavuttamaan! Carmen ystävineen kerää tahollaan varoja hankkeeseen kaiken muun työnsä ohella, ja Kulkurien tukijat ovat jo aktivoituneet tahoillaan hankkeen suhteen. Tarvitsemme teitä kaikkia, jotta yhteinen unelmamme toteutuu!

Matkaa on vielä, mutta mikäs sitä on yhdessä tehdessä!

Rescuebisneskö riskibisnes? No ei!
15.7.2016
Miksi yritys lahjoittaisi rahaa romanialaisen koiratarhan rakentamiseen, kun omissakin tarpeissa on enemmän kuin riittävästi? Niin, miksi. Antakaa meille muutama minuutti ajastanne, niin kerromme.

carpe_yritys1_web (1)

Me Rescueyhdistys Kulkureissa emme kykene lupaamaan aineellista vastiketta rahallenne. Investoimalla 150 koiran Carpen suojatarhan rakentamiseen, annatte ja lahjoitatte toivoa paitsi kodittomille koirille, myös ihmisille, jotka näiden koirien parissa työskentelevät. Lahjoittamalla saa hyvän mielen ja kykenee ihan oikeasti auttamaan konkreettisesti sekä on osa muutosta, osa parempaa tulevaisuutta. Ja olkoonkin loppuunkaluttu sanonta, niin sanotaan silti: kaikki apu on eteenpäin eikä mikään ole liian vähän. Me lupaamme, että jokaikinen lahjoitettu sentti menee suoraan ja sellaisenaan suoraan kohteeseensa ja että se maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin sillä hetkellä, kun kuolemaan tuomittu koira pääsee turvaan tarhaan ja saa ei enempää eikä vähempää, kuin elämän.

Emmekä me nyt tietenkään ihan tyhjin käsin halua teitä jättää, sillä rahalla paitsi saa, myös pääsee. Lahjoittamalla saa paitsi hyvän mielen, myös:

 • Sähköisen diplomin osoituksena tärkeästä tuestanne käytettäväksi viestinnässänne
 • Tarjoamme yrityksellenne halutessanne monipuolisen näkyvyyden kaikissa yhdistyksemme kanavissa (kotisivut, Facebook, Instagram, Twitter, uutiskirje) ja mikäli annatte suostumuksenne lisäämme yrityksenne logon sekä nimen Carpe-projektin sivuille
 • Yli 500 € lahjoituksesta saatte lisäksi esittelyvuoron Facebook-sivuillamme tarkoittaen, että yrityksenne saa halutessaan oman julkaisun jossa voitte kertoa yrityksestänne ja miksi halusitte tukea tätä projektia

Mikäli auttamisnystyränne yhtäänkään värähtivät tai haluatte auttaa, mutta omalla tavallanne, kirjoittakaa ajatuksianne sähköpostiin Mia Takolanderille osoitteeseen mia.takolander(at)kulkurit.fi tai Nea Gomanille osoitteeseen nea.goman(at)kulkurit.fi.

Kun odottamisesta meinaa tulla päänsärky
13.7.2016
Nyt tiedämme, miltä pikajuoksijasta tuntuu. Kun lähtötelineellä odottaa lähtölaukausta. Kaikki aistit ja raajat on viritetty äärimmilleen ja koko maailma tuntuu odottavan vain sitä yhtä pamausta, jotta saisi purkaa energian ja juosta lujempaa, kuin koskaan ennen. Entäs sitten, kun lähtölaukausta ei kuulu? Muutaman tovin päästä on jo kaiken uhallakin alta kulmain kurkattava, että onko siellä edes ketään sen pyssyn kanssa. Onhan siellä. Oranssitakkinen mies. Miksei se tee mitään, hulluksihan tässä tulee.

Me täällä Suomessa odotamme ja Romaniassa Carmen ja Veera odottavat. Mitä sitten oikein odotetaan? Miksei tontille vyöry rakennusmiehiä tarvikkeineen ja koneineen? Koska byrokratia. Leima sinne, toinen tänne. Kun tuosta kohdasta puuttuu rasti, ei voi laittaa leimaa ja rasteista vastaava henkilö on lomalla. Myös meidän, jotka joskus olemme kaavakkeita täytelleet, on suhteellisen helppo tuntea se ärtymys, kun odottamisen määrä ei ole omissa käsissä. Tästä samaisesta syystä tontin tarkkaa sijainta ei voi vielä julkistaa. Myös ja ehkä etenkin Romaniassa kateus vie ne kuuluisat kalatkin vedestä, joten Carmen on viisaasti päättänyt odottaa, että nimet ovat paperissa, jotta kukaan ei pääse sotkemaan suunnitelmia.

Romanialainen byrokratia noudattaa sattuman lakia. Ja tässä sattumassa on mukana myös tontin kauppasopimus. Suullinen sopimus omistajan vaihtumisesta on jo tehty Carmenin ja nykyisen omistajan välillä, mutta sopimuspaperit etenevät yhtä hitaasti, kuin mummo suossa. Kuinka kovasti me täällä odotamme, että saisimme kertoa teille, että rakennustyöt pääsevät alkamaan. Kyllä se päivä sieltä tulee, siitä ei ole epäilystäkään, mutta sillä välin kynnet saavat hampailta kyytiä.

Simo Salmisen Rotestilaulun sanat kuvaavat tunnelmaa hyvin:
“Se se vaan on sillä lailla
että tässäki maassa
sitä on paljon mälsää
ei sitä tartte edes paljon kavereilta kysellä
kun vaan viittii vähänkin tsiikata ympärilleen
kaiken maailman törpötkin ne luulee olevansa vaikka mitä
mut ei ne oo ku hemmetinmoisia sössöjä vaan”

Carmen ja nykyinen omistaja tiluskatselmuksessa sekä sterilointitalo ennen remonttia.

 

Kyläjuhlia kuokkimassa
9.7.2016
Viikko sitten Carmen ja Kulkurien Veera osallistuivat Carpen tarhan tulevalla kotikylällä järjestettyyn kyläjuhlaan. Tarkoitus tytöillä ei tietenkään ollut pelkästään juhlahumusta nautiskelu, vaan taka-ajatuksena oli ujuttaa paikallisille tietoa Carpesta ja mainostaa elokuussa koittavaa Carpen ihka ensimmäistä sterilointipäivää (siitä lisää ihan pian!).

kyläjuhlat

Mainoksia jakaessa kävi varsin pian ilmi, että kyläläisillä eli vahvassa varsin ristiriitainen käsitys steriloinneista – jotkut jopa kuvittelivat sen tarkoittavan samaa kuin eutanasia eli eläimen lopettaminen. Tätä harhaluuloa Carmen siis parhaansa mukaan kyläläisille korjasi ja lisäksi kertoi steriloinnin muista hyödyistä – etenkin siitä ilmiselvimmästä: ei enää  ei-toivottuja pentuja. Myös koko toimenpiteen ilmaisuus päivään osallistujille oli musiikkia romanialaisille korville. Romaniassa kun harva ilmaiseksikaan mainostettu asia lopulta sitä todellisuudessa on.

Pelostaan huolimatta Carmen ei joutunut pitämään puhetta, mutta tapasi kyllä ahkeraan kyläläisiä ja silmäätekeviä. Jäämmekin nyt jännityksellä odottamaan, mitä tuleman pitää – pysykää kuulolla!

Kun kasvissyöjä joulukinkun adoptoi

28.6.2016PicMonkey Collage
 Kun Carmen ja Kulkurien Veera ensimmäistä kertaa vierailivat tontilla, jolle Carpen tarha nousee, he tutustuivat myös tontin eläinasukkaisiin, joista yksi oli sika. Sian omistaja kasvatti sitä teurastaakseen sen jouluksi ruokapöytäänsä. Sika työnsi mutaisen kuononsa kohti Carmenia ja Veeraa ja päästi tyytyväisen röhkäisyn. Samaan aikaan sen saparo vipatti puolelta toiselle ja se vaikutti ilmiselvästi ilahtuneelta saadessaan vieraita. Vähänpä tiesi sika, että sen päivät olivat luetut. Sen olosuhteet sillä hetkellä eivät olleet kovinkaan kurjat, sillä sillä oli pehkuja ja se sai touhuta omiaan, mutta yhtäkaikki sen touhuilut olisivat kohta touhuiltu.

Carmen ja Veera rapsuttelivat sian kärsää ja mies kertoi, että sen lisäksi, että siitä tulisi kinkkua, pekonia ja sylttyä, se oli tyttösika, eikä sillä ollut nimeä. Hän lisäsi myös, että sika täyttäisi 29.6.2016 vuoden. Carmen ja Veera katselivat toisiaan, nyökkäsivät hiljaisesti toisilleen ja sanoivat miehelle, että kun kaupat on tehty, mies lähtee, mutta sika jää. Kohdatessaan tyttöjen katseen, mies ei voinut kuin pettyneenä kohauttaa olkapäitään ja suostua. Sillä samaisella hetkellä sika vältti kurjan kohtalonsa ja Carpen tarha sai maskottinsa.

Sika jatkoi sikailuaan ympärillään käytävästä keskustelusta piittaamatta, mut nyt se oli lemmikki, eikä enää joulukinkku. Se ei ollut kylkisiivu, ei potka eikä leikkele. Se oli jalkaa, kärsää, sielua ja sydäntä. Vaikka se onkin suloinen ja olisi kiva kutsua sitä söpösti possuksi, niin kyllä se silti ihan rehellinen sika on.

Enää se tarvitsi nimen. Kulkurien facebook- sivuilla on 29.6.-6.7.2016 käynnissä kilpailu, jossa etsitään nimeä sialle. Ohjeet löydät samaiselta sivustolta. Sivusto on avoin kaikille, vaikkei itse olisikaan kyseiseen sivustoon kirjautunut. Kilpailun voittaja julkaistaan 7.7.2016 ja kilpailun voittajanimen keksijä saa paluupostissa – mitäs muuta kuin – savimaamion.

Nyt vaan mielikuvistussolut töihin ja nimiä keksimään!

Pormestarin tapaaminen ja mitä sitten tapahtui
26.6. 2016
13497933_1227451477265183_792102923051260361_o

Carmen on nyt tavannut pormestarin siitä kaupungista, johon uusi tarha aikanaan nousee, ja saanut erinomaisen lämpimän vastaanoton! Kaupungin kulkukoiratilanne on pormestarin mukaan kestämätön, ja siihen tarvitaan nopeita ratkaisuja.

Carmen sattui siis uudistustensa kanssa paikalla kreivin aikaan! Sen sijaan, että kaupunkiin rakennettaisiin uusi kunnallinen tarha, Carmen ehdotti sterilointeja: Kestävä, eettinen ja kustannustehokas tapa saada koirakanta hallintaan. Ja entä jos jälleen uuden kunnallisen tarhan rakentamisen sijasta panostettaisiinkin uudenlaiseen eläinsuojaan, jossa steriloinnit olisivat arkipäivää, koirien olot hyvät ja jonka tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi ajan kuluessa?

Pormestarin vastaus asiaan oli varsin selvä – hän oli nimittäin hypännyt tämän kuultuaan silkasta ilosta Carmenin kaulaan! Pormestari lupasi myös oitis auttaa kaikissa paperi- ja lupa-asioissa, joita uuden tarhan rakentamisessa voi eteen tulla.

Meillä on nyt siis ainakin teoriassa myös kaupungin virallisen tahon tuki hankkeellemme. Vaikka romanialaiset valtaapitävät eivät ole tunnettuja sanojensa takana seisomisesta, on meille kuitenkin jo osoitettu rakennus, joka sopii kunnostamisen jälkeen sterilointihankkeisiin vallan mainiosti (kuvassa näkyvä harmaa rakennus). Talo on hyvällä paikalla kaupungin keskustassa, ja voimmekin toivon mukaan pian julkistaa Carpe-hankkeen ihka ensimmäisen sterilointikampanjan ajankohdan!

Nyt on siis lupa olla jo varovaisen toiveikas – paljon varmasti vaikuttaa myös elokuulle suunniteltu sterilointitapahtuma ja sen saama vastaanotto. Meillä on silloin mahdollisuus näyttää hankkeena kyntemme ja osoittaa olevamme lupaava tulevaisuuden tekijä myös kaupungin päättäjien näkökulmasta.

Carpen aika on siis juuri nyt.

Homes for everyone? Spayone!
16.6.2016
sterkkapyramidi
Joku saattaa kysyä, miksi me lähdimme mukaan projektiin, jonka tavoitteena on aikaansaada suojatarha puolelletoista sadalle koiralle. Miksi rakentaa uusi paikka, johon säilöä koiria? Eikö nekin rahat voisi pistää sterilointeihin, valistukseen ja koulutukseen? Eikö se olisi sitä mainostamaamme kestävän kehityksen eläinsuojelutyötä. Emme voisi enempää olla kanssanne samaa mieltä. Carpen tarha rakennetaan juuri siksi. Tarhalla oleva koira voidaan steriloida ja sen yleistilasta voidaan huolehtia. Tarpeen vaatiessa se saa eläinlääkinnällistä apua. Tarhalla olevan narttukoiran ei tarvitse synnyttää pentuja ja voimme niin ollen panostaa jo olemassaolevien koirien elämänlaatuun. Meillä ei suinkaan ole harhakuvitelmaa siitä, että yksi tarha voisi ratkaista ongelman. Entä sitten kaksi? Sintestin tarhahan on esimerkki tahdonvoimasta ja yhteistyöstä ja sellaisen haluamme tehdä myös Carpesta.

 

Carpen tarhalla voimme kertoa vieraileville koululuokille sterilointien merkityksestä ja auttaa uutta sukupolvea kasvamaan tiedostaviksi, eettisesti ajatteleviksi ja toimiviksi ihmisiksi. Haaveemme on, että jonain päivänä kaikki koiratarhat ovat tyhjiä ja kodittomat koirat ovat kaukainen muisto. Ja jotta tarhat tyhjenisivät, meidän on ne ensin täytettävä. Täytettävä siten, että jokaisen koiran yksilölliset tarpeet voidaan huomioida ja jokainen koira voi kokea olonsa mahdollisimman turvalliseksi. Ja meidän on steriloitava, steriloitava ja steriloitava.

Steriloimalla yhden, me vaikutamme useisiin koirakohtaloihin. Kun viisi pentua jää syntymättä, viidelle jo olemassaolevalle löytyy todennäköisemmin koti ja kun ne viisi pääsevät koteihinsa, tarhalla on tilaa viidelle suojattomilla kaduilla eläville. Sanotaan, että kun perhonen värisyttää siipiään Ranskassa, Kiinassa kaatuu kerrostalo. Samaa lumipalloefektiä me haluamme toistaa käänteisenä, positiivisena versiona steriloinnein ja suojatarhoin. Kun me steriloimme yhden ja adoptoimme yhden, ollaan jo ratkaisun äärellä.

Hiljakkoin lanseeraamamme Carpe kympillä-haasteen idea on sama, kuin edellisessä kappaleessa mainitsemamme. Kun me kaikki lahjoitamme kympin, aikaansaamme puron, josta muodostuu joki ja josta muodostuu kuohuva koski. Lahjoitustiedot löydät muun muassa tämän sivun alusta ja lopusta. Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain.

 

 

Tarinaa nimen takaacarpe1_insta
3.6.2016
Moni meistä on varmasti kuullut sanonnan carpe diem (suom. tartu hetkeen) monen monta kertaa. Kesäistä auringonlaskua katsellessa se on helppoa ja onnistuu luonnostaan, mutta kun seisoo kahdenkymmenenviiden asteen vihmovassa pakkastuulessa koiran kanssa, joka ei halua pissata, hakeutuu mielessään takaisin kesään ja koettaa välttää hetkeen tarttumista kaikin mahdollisin keinoin.

Romanialaisella eläinsuojelijalla ei yleensä ole kovin paljon vaihtoehtoja. Usein, kun Carmen suunnittelee hoitavansa jotain asiaa, joka on ollut tekemättömien listalla jo luvattomankin kauan, hän lähtee kotiovestaan ulos asiaa hoitamaan ja jo kotiovellaan törmää pieneen pentuun, joka ilman Carmenia menettäisi henkensä hyvinkin pian. Jokainen meistä osaa varmasti samaistua tilanteeseen, jossa pitää valita, hoitaako odottavan asian vai koppaako pennun kainaloonsa. Näissä tilanteissa on kovin vaikea tehdä muuta kuin elää hetkessä. Sanonnan tästä puolesta huolimatta carpe diem on Carmenin motto. Tämä ja Tuulen viemää- elokuvasta tuttu Scarlett O´Haran repliikki “Tomorrow is another day” ovat ne kantavat voimat, jotka kannattelevat Carmenia silloin, kun taakka meinaa nujertaa. Carmenin viisi johtavaa ajatusta ovat Care (huolehdi), Adopt (adoptoi), Rescue (pelasta), Protect (suojele), Educate (valista). Näistä muodostuu sana CARPE. Kun uutta yhdistystä alettiin toden teolla suunnittelemaan, ei siis ollut suurikaan yllätys, mikä uuden yhdistyksen nimeksi tulisi.

Ja kun Carpelle alettiin ammattilaisten kanssa suunnittelemaan logoa, valikoitui sekin suhteellisen nopeasti. Carpen tarkoituksena ja tavoitteena on tarjota suojaa ja turvaa koirille, joilla ei sitä ilman Carpea olisi. Se ilmenee myös Carpen logossa. Carpen ei kuitenkaan ole tarkoituskaan olla ratkaisu. Se on välietappi matkalla kohti Kulkurien visiota ja missiota: maailmaa, jossa eläinsuojeluyhdistyksiä ei tarvita, jossa jokaisella lemmikkieläimellä on oma koti ja jokaisen eläimen kokonaisvaltainen hyvinvointi osataan ottaa huomioon.

 

mittari

Seuraava tontin maksuerä erääntyy muutaman viikon päästä.

Vähän isompia askeleita
1.6.2016
Tontin hinta on 36 000 euroa. Tiedän, pyllyllemme lensimme mekin, kun sen kuulimme. Aikamme yskiskelimme ja sitten näimme valokuvat tontista. Siellähän oli kaikki rakennuksetkin! Mutta silti. 36 000 euroa. Carmen oli sinnikkäänä naisena päättänyt, että nyt alkaa tapahtumaan ja monien, monien vaiheiden jälkeen saanut kuin saanutkin kymppitonnin lainan pankistaan. Mutta kuinka ikimaailmassa Carmen ja Kulkurit saisivat kerättyä niin huikean summan rahaa? Kulkurit katselivat toisiaan ja miettivät, että eihän sana mahdoton ennenkään ole heidän sanavarastoonsa kuulunut. He käärivät hihansa ja kutsuivat koolle uskolliset apujoukkonsa: Kulkurien tukijat. He kertoivat vakaville ilmeille: “Nyt on kiire, pitää saada viisi tonnia, jotta voidaan maksaa osa tontista”. Tukijat vetäisivät henkeä, käärivät hekin sitten hihansa. Yhdessä tämä koirahullu ryhmä ryhtyi hommiin. He pukkasivat toisiaan kyynärpäillä kylkeen ja hymyilivät: “Pistetäänkö pystyyn yksi koiratarha Romaniaan?”.

Siitä se sitten lähti. Eipä muuta kuin lippalakki nurinpäin päähän ja lapio kouraan. Purraan hammasta yhteen, sillä me aiomme rakentaa mahdollisuuden kodittomalle koiralle. Voiko maailmassa olla hienompaa?!

 

 


Baby steps- but steps anyway
27.5.2016
Me suomalaiset saatamme joskus tuskastua eteläisemmän kansan kulttuuriin. Meidän mielestämme eteläeurooppalaiset ovat hitaita, suurpiirteisiä ja ajallisesti ennakoimattomissa. He puhuvat yhtä ja tarkoittavat toista ja jos he kokevat, etteivät tule ymmärretyksi, he selittävät loput käsiään heiluttamalla. Eteläeurooppalaiset puolestaan pitävät meitä pohjoismaalaisia varmasti tiukkapipoisina ja joustamattomina, mitä me varmasti ajoittain olemmekin.

Huolimatta edellämainitusta kulttuuriseikoista yhteistyötahojen välillä Carpen tarha ottaa pieniä askelia eteenpäin, eikä takaisin ole paluuta. Jokaisella askeleella projektin jokainen osapuoli myös oppii, aivan kuin lapset oppivat opetellessaan kävelemään. Kulkureilla on jo kokemusta yhden tarhan onnistuneesta rakentamisesta, joten osa sudenkuopista kyetään välttämäänkin, mutta olisi hullua lähteä soitellen sotaan ja itkeä jälkeenpäin, että pieleen meni. Siksipä varmistamme asiat kerta tosiensa jälkeen.

Tästäpä pääsemmekin asiaan. Tarhalle suunnitellaan siis tiloja noin 150:lle koiralle. Jotta tiloista tulee mahdollisimman käytännölliset, asianmukaiset ja turvalliset, on tarhasta Carmenin ja hänen romanialaisten yhteistyökumppaneidensa toimesta tehty nyt pohjapiirros. Tarha-asuminen on koiralle aina stressaavaa, eikä se koskaan korvaa oikeaa kotia, mutta irtolaisena eläminen on koiralle paitsi raskasta, valitettavan usein myös kohtalokasta. Carpen tarhan pohjapiirroksessa on otettu huomioon koirien asettelu tarhoilla, jotta ne saisivat mahdollisimman rauhalliset tilat olla. Ei, ei se kotia voita, mutta silti me odotamme innoissamme, että tarha saa ensimmäiset asukkinsa. Odotatteko te?

Download (PDF, 108KB)

Matka alkaa!
10.5.2016
Carpen tarha on Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen voimainponnistus, jonka päätavoitteena on aikaansaada suojatarha noin 150:lle romanialaiselle kodittomalle koiralle. Carmen ja Kulkurit ovat toimineet yhdessä jo vuosia ja ystävystyneet puolin ja toisin. Suurin osa meistä muistaakin Carmenin ja Ioana Diaconun perustaman A Doua Sansan ylläpitämän Glinan kylän tarhan. Monella meistä on myös koirakaveri kyseiseltä tarhalta ja tunnemme Carmenin luotettavana ja asialleen omistautuneena eläinsuojelijana, jolle eläinten hyvinvointi on kaikkein tärkeintä.

Carmen Mandescu ihailemassa uuden tarhan tonttia. Kuva: Veera Nuri Photography

Carmen Mandescu ihailemassa uuden tarhan tonttia. Kuva: Veera Nuri Photography

Nykyinen Glinan tarha sijaitsee vuokramaalla vanhalla pellolla, joten se ei sopinut uuden tarhan rakennuspaikaksi. Alkoi pitkä ja työläs etsintä, jotta sopiva tontti löytyisi. Listalla oli monta tekijää, jotka tuli huomioida. Aina kun oivallinen tontti näytti löytyneen, tuli mutkan takaa jotain, jonka takia etsintää oli aina jatkettava. Carmen ja Kulkurien Romaniassa asuva aktiivi Veera Nuri ajelivat ympäriinsä ja tutustuivat useisiin tonttiehdokkaisiin. Kunnes he eräänä päivänä saapuivat erään myytävänä olevan tontin laidalle. Se näytti ja kuulosti hyvältä.

Carmen ja Veera keskustelivat tontin silloisen omistajan kanssa. Mies kertoi ostaneensa tontin ja rakennuttaneensa sinne tilat vuohille. Hänen aikomuksensa oli eläköidyttyään muuttaa tontille ja kasvattaa vuohia. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ennenkuin vuohitarha oli kokonaan valmis ja mies päätti myydä tontin.

Vihdoin! Uusi tontti oli löytynyt ja vieläpä erinomainen sellainen. Vielä viimeiset silaukset ja tontti vaihtaisi omistajaansa. Carpe saattoi viimeinkin alkaa. Matkasta tulisi pitkä ja ajoittain varmasti kivinenkin. Hankalina hetkinä voimaa antaisi ajatus, että tarhan valmistuttua siellä asuisi noin 150 koiraa, joilla olisi suojaa ja jotka saisivat säännöllisesti ruokaa, vettä ja – niin tarvitessaan – lääkinnällistä apua.

 

 

Alunperin vuohille rakennettu katos viimeistellään koirien asumukseksi (30.4.2016). Kuva: Veera Nuri Photography

Alunperin vuohille rakennettu katos viimeistellään koirien asumukseksi (30.4.2016). Kuva: Veera Nuri Photography

Projekti ei tule olemaan helppo, eikä se myöskään tule tapahtumaan nopeasti. Kuten aina, suurimmaksi kynnykseksi muodostuu raha. Tontin kokonaishinta rakennuksineen on 36 tuhatta euroa. Se sisältää 5000 m2:n tontin sekä sillä nyt olevat rakennukset siinä kunnossa, kuin ne ovat. Tontille on vedetty jo vesi ja sähkö, mutta viimeistelytyöt ovat vielä tekemättä. Jotta tarhasta saadaan käyttökelpoinen tarkoitukseensa, sinne tarvitaan juokseva vesi sekä sähköt, jotka tullaankin hoitamaan projektin aikana. Myös viimeistelytyöt maksavat, joten ponnistuksemme tulee olla intensiivinen ja sinnikäs. Ilman tukeanne emme onnistuisi.

Toivotamme sinut tervetulleeksi mukaan matkallemme kohti valmista Carpen tarhaa. Tällä sivulla sekä sosiaalisen median kanavilla voit seurata projektin edistymistä. Projektin toteutuminen tulee olemaan meidän ja teidän kaikkien yhteinen urakka. Käärikäämme siis hihat ja ryhtykäämme töihin. Matka alkaa!

Projektin virallisen tiedotteen voit lukea täältä. Sivuillamme myös Carpen esittely.

Nyt jos koskaan me tarvitsemme sinua. Tule lahjoittajaksi.

Voit lahjoittaa Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille:

Nordea, IBAN: FI73 1029 3000 3566 41
BIC/SWIFT: NDEAFIHH (EU­- ja ETA­-maista maksettaessa)
Carpen tarhan viitenumero: 1245 (entinen A Doua Sansan viitenumero)

Käytäthän maksaessasi viitenumeroa. Ilman viitenumeroa tulleista maksuista pankki veloittaa suuremman kulun. Tilisiirtoihin kirjoitetut viestit eivät näy meille, kun käytetään viiitenumeroa.

Share

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share

 

Yhden koiran koppi.

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.