Päivitetty 24.05.2019

Kodin saanut koira: SORANA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta (päivitetty 20.10.2018)
Romanialainen eläinsuojelija Carmen Mandescu on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Carmen on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle ja hänen avullaan monet karvakorvat ovat löytäneet oman kotinsa myös Suomesta. Yksi Carmenin suojateista on jo vanhempaan ikään ehtinyt mummokoira Sorana. Soranan ja Carmenin tiet kohtasivat vuonna 2014 Carmenin ollessa käymässä kunnallisella koiratarhalla. Hän huomasi ujon rouvaskoiran tarhan häkissä ja kuuli sen olevan tappojonossa. Carmenilla ei juuri ollut muita vaihtoehtoja kuin ostaa Sorana ulos tarhalta, ennen kuin sen päivät päättyisivät. Niinpä Sorana muutti asumaan Glinan tarhalle jossa se asui useamman vuoden. Vuonna 2017 Sorana lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja alkuvuodesta 2018 se muutti uudelle Carpen tahalle.

Aluksi Sorana oli tarhalla ujo, joten se ei ole vuosien varrella tullut huomioiduksi Kulkurien aktiivimatkojen aikana. Iän karttuessa Sorana muuttui rohkeammaksi ja sosiaalisemmaksi. Etenkin Carpelle muuton jälkeen muori on puhjennut kukkaan. Sorana nauttii huomiosta ja antaa hienosti käsitellä ja tutkia itseään. Tarhalla Sorana tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Alkuvuosina Glinalla se on oli tarkka ruuasta muita koiria kohtaan, mutta nykyisin se om muuttunut tässäkin asiassa leppoisammaksi.  Kotona Sorana pärjää varmasti  koirakaverin kanssa samassa kodissa. Toisaalta se voisi nauttia myös olostaan perheen ainoana silmänteränä. Soranalle etsitään rauhallista aikuiskotia, jossa nauttia leppoisista eläkepäivistä.

Sorana on 45-50cm korkea ja painaa noin 17kg. Mummeli on hieman pulleassa kunnossa ja pieni painonpudotus ei kotiutumisen jälkeen olisi pahitteeksi.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

13.5.2019
Herttainen Sorana on aloittanut ansaitut eläkepäivänsä onnellisesti uudessa kodissa. Onnea koko perheelle!

29.04.2019
Ihana Sorana-mummeli ollaan viimein varattu omaan kotiinsa ja tuleekin pian matkustamaan Suomeen viettämään ansaittuja eläkepäiviään.

20.10.2018
Rouvaskoira Soranalle kuuluu hyvää. “Jestas mikä mumma!! Tämä samantien kotiin!” kuului aktiiviemme viimeisimmät kuulumiset kun he tapasivat Soranan viime kuussa romanianmatkallansa. Sen pienen hetken, jonka Sorana sai nauttia vieraiden huomiosta, se kulki häkissä reissulaisete perässä hissukseen. Se ei tehnyt itsestään numeroa, mutta kukapa voisi vastustaa noin suloisia mummosilmiä. Sorana vain heilutti häntäänsä hyvän tuulisena ja katsoi pää kallellaan, jos saisi rapsutuksia. Soranan, niinkuin monen muunkin seniorikoiran hellyyttävyyttä on vaan mahdoton selittää sanoin. Se on vaan kaikin tavalla täydellinen. Niin äärettömän kiltti ja hellä.

Lisätty muutama uusi kuva mummukalle.


8.8.2018
Muutto Carpelle on tehnyt Soranalle ehdottomasti hyvää. Kulkurien aktiivien vieraillessa Carpen tarhalla heinäkuussa oli heitä heti vastassa hymyilevä mummeli. Vieraat nähdessään Sorana juoksi heti häkkinsä aidalle. Vieraiden mennessä sisälle häkkiin, ei Sorana aristanut tai väistänyt yhtään. Se suukotteli tulijoita hellästi ja pyysi lisää rapsutuksia kohteliaasti jos ne meinasivat loppua. Sorana on mummeli, joka todellakin sulattaa sydämen. Olisiko mummelin aika sulattaa sydämiä jo omassa kodissa?

Lisätty pari kuvaa ja videoita.


25.6.2018
Kultainen mummukka Sorana! Soranan kotiutuminen Carpen tarhalle on sujunut hyvin. Carpessa se asuu toisen koiran kanssa samassa häkissä ja koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Kulkurien aktiivien tavatessa Soranan kesän alussa haisteli se heti vieraita rauhassa ja tarkasti ja tuli ottamaan nameja kädestä. Vieraiden oltua jonkin aikaa häkissä Sorana rentoutuu ja piristyy selvästi. Mummukka näyttää itsestään aivan uuden, iloisen puolen. Sen korvat muuttuvat  ilmeikkäiksi ja liikkuvat paljon. Carpen Veera kertoo, että mitä enemmän Soranan kanssa viettää aikaa, sitä lempeämmäksi ja luottavaisemmaksi se muuttuu. Vierailun aikana se ei hauku ja Veera kertoo, että se ei juuri muutenkaan hauku tai reagoi tarhan tapahtumiin.

Soranalla on pieni patti niskassa, todennäköisesti luomi. Mummukan oikea jalka vapisee hieman. Tulevan kodin onkin hyvä varautua käyttämään Sorana lääkärissä sen kotiuduttua.
Lisätty video ja kuvia.

14.3.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat pitkästä aikaa Soranan vieraillessaan Glinan tarhalla toissa viikolla. Tämä hellyyttävä mummeli otti vieraat vastaan vanhan koiran arvokkuudella ja tyyneydellä. Rapsutuksista se nautti hiljaa paikallaan, tyytyväisen oloisena. Sorana asuu samassa häkissä toisen nartun kanssa ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen.

Kulkurien yhdistysmatkoja seurataan nykyisin tiiviisti some-maailmassa. Eipä olisi Sorana-mummo voinut kuvitellakaan, että pääsee vielä some-julkkikseksi, mutta niin vain kävi. Reissun aikana pääsimme nimittäin seuraamaan, kuinka Soranan elämässä tapahtui merkittävä ja jo kovasti kaivattu käänne parempaan: Sorana muutettiin aktiivien avulla Glinan tarhalla uudelle Carpen tarhalle. Carpen tarhan olosuhteet ovat nykyaikaiset ja eettisesti hyväksyttävät ja Soranan elämänlaatu tulee varmasti paranemaan muutoksen myötä. Tarha ei koskaan kuitenkaan ole koti ja toivottavasti Sorana löytäisi vielä oman kotinsa ja perheensä viimeisiksi vuosikseen.

Lisätty kuvia ja videoita Soranan muutosta.

10.9.2017
Kulkurien aktiivien tavatessa Soranan koiratarhalla elokuussa, tuli se muitta mutkitta moikkaamaan ihmisiä. Sorana vaikuttaa jo vähän sellaiselta vanhuuden höperöltä mummelilta, joka viettelee lepposia eläkepäiviä ilman turhia kiireitä. Olosuhteiden toki soisi olla toisenlaiset, mummeli olisi niin ansainnut lämpimän pedin ja oman perheen. Soranan vauhti ei päätä huimaa, mutta rapsutusten ja herkkujen vuoksi se voi ottaa muutaman juoksuaskeleenkin. Herkuista tämä mummukka tykkääkin kovin. Sorana tulee hyvin toimeen häkkikaverin kanssa ja on luottavainen ihmistä kohtaan. Se antaa hyvin tutkia itseään ja nauttii saamastaan huomiosta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sorana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sorana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.