Kotia etsivä koira: LEVI (ent. Puppy Levi, Suomessa)

Valmis kotikoira Levi etsii kotia Helsingistä käsin
Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:55 cm/25 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.7.2024

Taustaa

Puppy Levi, sittemmin Levi, on löytynyt Romaniasta kadulta pienenä pentuna vuonna 2019 ja saanut turvapaikan eläinsuojelija Roxana Deissiman luota.  Levi löytyi hylättynä, ilman emoaan, sisaruksensa seuranaan. Roxana otti pennut hoiviinsa ja ne osoittautuivat rankasta alustaan huolimatta normaaleiksi, reippaiksi ja energisiksi pennuiksi. Levi sai oman kodin Suomesta syksyllä 2019, mutta Levistä luovuttiin muutamassa päivässä. Syynä tähän oli varsin normaalit kotiutuvan rescuepennun haasteet ja stressaantunut käytös. Levi siirtyi kotihoitopaikkaan ja sai uuden oman kodin lokakuun lopussa 2019.

Levi on asunut kodissaan viiden vuoden ajan ja hänestä luovutaan nyt perheenlisäyksen ja Levin pieneen lapseen kohdistuvan epäluulon vuoksi sekä resurssien puutteen vuoksi. Levi on asunut aiemmin sekä kerros- että rivitalossa ja sekä ainoana koirana että pitkään toisen koiran kaverina.

Perustiedot

Levi on luonnollisesti aivan täysi kotikoira vietettyään kotona viisi vuotta. Levi osaa kaikki normaalit kotikoiran asiat, se on sisäsiisti, hyvin käsiteltävissä, lenkkeilee mielellään ja on ensisijaisesti leikkisä, aktiivinen, iloinen ja sosiaalinen koira. Haasteena Levillä on edellisessä kodissa yksin ollessaan ollut eroahdistus, mutta toisen koiran kanssa ollessa tätä ei ole esiintynyt eikä myöskään nyt kotihoidossa ainoana koirana, kun yksinoloa on kotihoitajien toimesta harjoiteltu lyhyitä aikoja kerrallaan. Hihnassa Levi saattaa lievästi reagoida joihinkin koiriin tai muihin ärsykkeisiin, mutta ehdottomasti valtaosan Levi kulkee hihnassa todella sujuvasti jopa kaupungissa ja ohittaa pääosin mallikelpisesti niin pyörät, autot, ihmiset kuin koiratkin. Tassujen koskettaminen ja kynsien leikkuu ovat myös sellaisia asioita, joihin Levi kaipaa positiivisia kokemuksia ja myös näitä kotihoidossa on aloitettu harjoitella. 

Levi on siirtynyt 9.6.2024 kotihoitoon Helsinkiin kerrostaloon kahden aikuisen ihmisen talouteen ainoana koirana. Kotihoidossa on sujuneet yli odotusten ja Levi on ollut reipas uudessa ympäristössä ja uusien ihmisten kanssa. Seuraamme Levin elämää kotihoidossa ja päivitämme kuulumisia sieltä alle päivitykset-osioon.

Levi on syntynyt arviolta vuonna 2019. Levi on kastroitu uros ja kooltaan noin 55 cm/25 kg.

Levi etsii kotia joko toisen koiran kaverina tai ainoana koirana. Koti voi sijaita missä asuinmuodossa vain. Levi etsii kotia lapsettomasta kodista ja kodissa tulisi olla ymmärrystä koiran elekielestä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvasta koulutuksesta.

Päivitykset

14.7.2024
Leviltä mitä parhaimpia kuulumisia kotihoidosta! Lisätty myös alle upea videokooste Levistä ja uusia kuvia. Levi jää odottamaan sitoutuneita ja harkittuja kotitarjouksia!

Aktiivimme kävi tervehtimässä Helsingissä kuukauden ajan kotihoidossa ollutta Leviä:

” Tapasin tänään ensimmäistä kertaa kotihoitoon siirtyneen leikkisän ja avoimen Levin. Yksittäisen vieraasta yllättyneen haukahduksen myötä Levi otti minut heti vastaan iloisesti ja todella nopeasti kontaktia hakien. Reipas poika haisteli uuden ihmisen tarkasti läpi, nuoleskeli inokkaana käsiä ja lattialle istuttuani tumpsahtikin Levi suoraan syliini sen kummempia pohtimatta. Kasvoja suukoteltiin sylistä käsin ja rapsutuksia haettiin itse lisää aktiivisesti. Kun en huomioinut Leviä tai siirryin kauemmas, kokeili Levi muutaman kerran hyvin pentumaisella tyylillä hakea huomiotani hellästi ottamalla kättäni suuhun. Tavasta jäi hyvin ”pentumainen” ja hyväntahtoinen leikkiin kutsun tai huomion hakemisen vaikutelma. Jos huomiota ei tämänkään jälkeen Levi saanut itseensä, hakeutui hän nopeasti viereeni lattialle rennosti kyljelleen lepäämään.

Lähdimme yhdessä Levin kanssa lenkille. Valjaiden pukemiseen tassuteltiin eteiseen iloisesti ja rappukäytävässä Levi innostuneena äännellen hypähteli vauhdikkaasti alaovelle. Levi käveli mahdottoman rohkeasti vilkkaan liikenteen keskellä, osasi kulkea kotihoitajan vierellä nätisti ja keskittyi lenkillä haistellen tutkimaan tarkasti ympäristöään. Tarpeet tehtiin tottuneeseen tapaan jo rutiineiksi muodostuneisiin paikkoihin. Pyöriin tai muihin ohi kulkeviin ihmisiin ei kiinnitetty huomiota. Kauempaa kulkeneet koirat eivät saaneet Leviä reagoimaan ollenkaan. Yhteen läheltä ahtaalla jalkakäytävällä kulkeneeseen koiraan Levi reagoi, mutta palautui tilanteesta todella nopeasti. Levi vaikuttaa kaipaavan tukea ja ohjausta ohitustilanteisiin, sekä mahdollisuuden ottaa ohi kulkeviin koiriin tarpeen tullen hiukan enemmän tilaa.
Tyhjässä koirapuistossakin piipahdettiin lenkin aikana ja siellä Levi rennosti jälleen tutki paikkoja. Levi kuunteli omaa nimeään hienosti ja tuli innokkaasti luokse kutsuttaessa. Puiston vierestä ohi kulkeviin koiriin ja puistoon jälkeemme tulevaan koiraan ei reagoitu ollenkaan. Loput lenkistä jälleen nuuskuteltiin rennosti ja tallusteltiin innokkaasti kohti kotihoitopaikkaa.

Levi on rohkea, läheisyyttä rakastava, avoin ja taitavasti koiran kielellä kommunikoiva upea poika! ”

1.7.2024
Terveisiä Leviltä kotihoidosta!

Levi kävi eläinlääkärissä koska jo edellisessä kodissa Leviä on ajoittain vaivannut atopia, joka aiheuttaa rapsuttelua ja ihon kutinaa. Levi sai Cytopoint-pistoksen, joka onkin auttanut selvästi eikä oireilua enää ole ollut. Tulevan kodin täytyy varautua siis tarpeen tullen uusimaan tätä pistosta eläinlääkärissä. 

Muutoin Levillä sujuu mitä parhaimmin, tässä kotihoitajien kertomaa:

“Tänne kuuluu hyvää, Levi on ollut oma reipas ja hassu itsensä! Levin tapaamat ihmisetkin ovat kuvailleet Leviä reippaaksi, ihmisläheiseksi, avoimeksi ja leikkisäksi. Sisällä Levi enimmäkseen nukkuu tai seuraa ihmisten puuhia, joskus hän saattaa innostua leikkimään pehmoleluillaan. Ulkona hän tutkii innokkaasti paikkoja, ja juoksee sekä leikkii koirapuistossa meidän kanssa (esim. juoksee kohti ja ”taklaa” hyppäämällä ja ottaa käsivarresta varovasti kiinni hampailla), koiraseura voisikin olla Leville kiva juttu! Levi osaa myös hienosti rauhoittua paikalleen, kun ollaan ulkona yhdessä istuskelemassa.
 
Levi on sopeutunut loistavasti uuteen paikkaan, uusien ihmisten kanssa. Levi osaa ulkoilla hienosti ja tykkää esimerkiksi juosta ja kaivaa koirapuistossa, tutkia paikkoja rauhassa ja syödä heinää. Levi on sopeutunut hyvin kerrostaloon, eikä pelkää hissiä tai portaita. Sisällä Levi nauttii ihmisten huomiosta, josta kiitokseksi häneltä saa pusuja. Hän nukkuu kotihoitajien läheisyydessä, yleensä sohvalla tai sängyn vieressä pedissään. Levi osaa käskyt, kuten istu, maahan, anna tassu (molemmat tassut), odota, hyppää (ylöspäin), ei, nätisti (rauhoittuu/hidastaa hihnassa) sekä luokse tulon. Levi suhtautuu avoimesti uusiin ihmisiin ja hänestä saa nopeasti uuden ystävän. Levi ei ole kotihoidossa ollut yksin kuin lyhyitä, alle tunnin pätkiä, mutta yksinoloharjoitukset ovat menneet hyvin. Levi on myös matkustanut reippaasti henkilöautossa.
 
Levin kanssa haasteina on ollut satunnainen remmirähjäys muille koirille ja jännitys eläinlääkärissä.”
 
Lisätty Levistä uusi video!
 

14.6.2024
Levi on viettänyt nyt kotihoitopaikassa Helsingissä vajaan viikon ja kotihoitajat kertovat Levistä näin:

“Levi on reipas, avoin ja leikkisä. Levi tykkää paljon rapsutuksista ja haluaa olla siellä missä kotihoitajatkin. Uusi kaupunkiympäristö vähän jännittää, mutta Levi ulkoilee rohkeasti ja nauttii rauhallisemmista ulkoilupaikoista. Hihnassa Levi on välillä reaktiivinen ja saattaa haukkua tai murista lähelle tuleville vieraille koirille tai ihmisille, muttei suurimmaksi osaksi välitä liikenteestä. Levi on valmis kotikoira, jonka kanssa voi viettää aikaa niin sohvalla kuin lenkkipoluilla.”

Luethan lisää Levistä yltä tausta & perustiedot-osiosta. Lisätty Leville tuoreita kuvia ja video.

_________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Levi saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Levi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessimme kuvaukseenluovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: