Päivitetty 31.10.2019

Kodin saanut koira: PUPPY LEVI


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
09.10.2019
Roxana Deissima on romanialainen eläinsuojelija, joka on toiminut kulkukoirien hyväksi jo yli kymmenen vuoden ajan. Kaikki alkoi kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden. Tästä näystä Roxana sai sysäyksen aloittaa kodittomien eläinten auttaminen, eikä paluuta entiseen enää ollut. Roxanalla on vuodesta 2010 ollut keskustan ulkopuolella maatalo, jossa Roxana huolehtii 17 omasta koirastaan, jotka ovat jääneet hänelle koska ne ovat adoptioon syystä tai toisesta sopimattomia, sekä 5 -7, joskus jopa 9 – 10 koiraa, jotka etsivät Roxanan hellässä huomassa omaa kotiaan. Tämän lisäksi Roxanalla on noin 15 kotia etsivää koiraa yksityisillä tarhoilla. Useimmiten koirat päätyvät Roxanalle teiden varsilta, kun hän matkaa Bukarestin ja kotikylänsä väliä. Tällä matkalla Roxana on oppinut tarkastamaan tietyt paikat, joihin ihmiset usein hylkäävät koiria; tietyt metsänreunat, rautateiden varret ja pellot.

Puppy Levi on yksi Roxanan kadulta löytämistä koirista. Puppy Levi löytyi hylättynä, ilman emoaan, sisaruksensa seuranaan. Roxana otti pennut hoiviinsa ja ne ovat rankasta alustaan huolimatta osoittautuneet normaaleiksi, reippaiksi ja energisiksi pennuiksi. Levi varattiin jo omaan kotiin Suomeen, mutta palasi muutaman päivän jälkeen takaisin kotia etsiväksi ja on tällä hetkellä kotihoidossa. Levillä on haasteita erilaisten resurssien kanssa ja Levi herkästi puolustaa resursseiksi kokemiaan asioita. Tulevan kodin on ymmärrettävä koiran tarvetta puolustaa resurssejaan ja oltava valmis työstämään tilannetta.  Puppy Levi on sosiaalinen ja iloinen pentu, joka tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa ja on aina valmis leikkimään ja olemaan mukana koirakavereiden puuhissa. Ihmisiin Levi suhtautuu reippaasti ja avoimesti, käsittelytoimet sujuvat hyvin mallikkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. Ihmiset ovatkin Levin mielestä parasta maailmassa eikä Levi kovin mieluusti jäisi yksin. Yksin jäädessään Levi ei ole hiljaisimmasta päästä, mutta rauhoittuu lopulta. Levi on kotihoidossa ollessaan esittänyt jo hyppytaitojaan mm. tulemalla yli 120cm korkeasta portista sekä avaamalla ikkunan. Hyppytaitoja harjoitellessa myös väliovi ja verhot ovat saaneet osumia. Tulevan kodin onkin hyvä ymmärtää, että Levi tulee tarvitsemaan harjoittelua yksinolosta.

Ulkona Levi on mitä reippain nuori pentu ja ainoastaan juoksijat ovat pojan mielestä hieman epäilyttäviä. Levi on tällä hetkellä 48cm ja 13,5kg nuori pojankloppi.

Päivitykset
31.10.2019

Joskus tiet johtavat meitä odottamattomiin paikkoihin. Puppy Levi löysi lokakuun lopulla tiensä ensin kotihoitoon Lilo-veljensä luokse ja sieltä omaan kotiin veljensä perheen lähipiiriin. Onnea Leville ja uudelle perheelle!

09.10.2019
Levi varattiin jo omaan kotiin Suomeen, mutta palasi muutaman päivän jälkeen takaisin kotia etsiväksi ja on tällä hetkellä kotihoidossa. Levillä on haasteita erilaisten resurssien kanssa ja Levi puolustaa resursseiksi kokemiaan asioita voimakkaasti. Tulevan kodin on ymmärrettävä koiran tarvetta puolustaa resurssejaan ja oltava valmis työstämään tilannetta.  Puppy Levi on sosiaalinen ja iloinen pentu, joka tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa ja on aina valmis leikkimään ja olemaan mukana koirakavereiden puuhissa. Ihmisiin Levi suhtautuu reippaasti ja avoimesti, käsittelytoimet sujuvat hyvin mallikkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. Ihmiset ovatkin Levin mielestä parasta maailmassa eikä Levi kovin mieluusti jäisi yksin. Yksin jäädessään Levi ei ole hiljaisimmasta päästä, mutta rauhoittuu lopulta. Levi on kotihoidossa ollessaan esittänyt jo hyppytaitojaan mm. tulemalla yli 120cm korkeasta portista sekä avaamalla ikkunan. Hyppytaitoja harjoitellessa myös väliovi ja verhot ovat saaneet osumia. Tulevan kodin onkin hyvä ymmärtää, että Levi tulee tarvitsemaan harjoittelua yksinolosta.

1.9.2019
Levi on varattu omaan kotiin!

17.8.2019
Leville on tullut useita kotitarjouksia, joista toivottavasti löytyy se oikea koti pojalle. Emme ota toistaiseksi lisää kyselyitä vastaan, kiitos kiinnostuneille!

11.8.2019
Aina eivät asiat menee niin kuin on suunniteltu. Niin kävi nyt, Levin muutto Hollantiin kariutui siitä itsestään riippumattomista syistä ja se palaa etsimään kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

20.7.2019
Suloinen Puppy Levi on saanut oman kodin Hollannista, onnea matkaan kulta!

16.6.2019
Kaunis Puppy Levi pääsi etsimään omaa perhettään Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Puppy Levi tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Puppy Levi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puppy Levi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.