Päivitetty 16.06.2019

Kodin saanut koira: CATJA (nyk. Pipsa)


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa, Carpe
steriloitu

Perustiedot ja tausta
26.3.2019
Romanian kulkukoira-ongelman laajuutta on vaikea käsittää kauempaa katsoen. Koirat lisääntyvät ja lisääntyvät eikä pysyvää ratkaisua niiden kohtalosta osata tai haluta tehdä. Steriloinnit olisivat ainoa oikea ratkaisu kulkukoirien määrän vähentämiseksi. Kulkukoiria myös kohdellaan huonosti, jopa raa’alla tavalla, koska niillä ei yleisesti ottaen ole mitään arvoa, vaan ne koetaan haittana ja uhkanakin.

Onneksi Romaniasta löytyy myös ihmisiä, jotka haluavat suojella heikompiaan. Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja Carpe-yhdistyksen perustaja. Yhdistys on yksi Kulkureiden pää-yhteistyökumppaneista. Keväällä 2016 Carmen päätti rakentaa koirilleen myös tarhan, ja  Kulkureiden ohjelmassa onkin koko ajan koiria Carpen tarhalla.

Pikkuruisen Catjan Carmen löysi yhdessä muutaman muun koiran kanssa, ja toi sen turvaan Carpen tarhalle. Catjalla oli löydettäessä tyrä, mutta se leikattiin onnistuneesti. Catja jakaa häkin kahden muun pienen koiran (uros ja narttu) kanssa ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Se on ihanan pirtsakka pikkukoira, hääräilee reippaasti ja ketterästi häkissä ympäriinsä. Catja tulee oma-aloitteisesti vieraiden lähelle hakemaan namia ja rapsutuksia ja viipyy heidän vierellään mielellään. Se antaa käsitellä itseään ja jää kosketeltavaksi. Sen ei kuulla haukkuvan.

Catjalla on sydämessään pienille koirille melko tavallinen läppävika. Tällä hetkellä Catja voi ihan hyvin, mutta tilannetta on seurattava ja lääkitystäkin joutuu käyttämään.
Tästä huolimatta pirteällä Catjalla on paljon iloa ja rakkautta sydämessään ja se ansaitsisi viettää elämänsä iltapuolen lämpimässä ja turvallisessa kodissa.

Catja on melkein taskukoira, sen mitat n. 25 cm ja 5 kg.

Päivitykset
16.6.2019
Catja pääsi omaan kotiin 15.6.2019.
16.5.2019
Ihana Catja on varattu omaan kotiin!

13.5.2019
Kulkurien aktiivit tapaavat toukokuun reissullaan Carpessa Catjan. Catja on ihana pieni vanhempi koira. Se asuu tällä hetkellä pienen ja energisen pennun Maon kanssa ja tulee sen kanssa hyvin toimeen. Catja on iloinen ja pirtsakka “Täti Monika”, joka hääräilee ympäriinsä. Se nauttii suunnattomasti rapsutuksista ja jää viereen pyytämään niitä lisää. Catja on aika tuhdissa kunnossa, joten tulevassa kodissa sen ruokamäärää pitää tarkkailla ja liikuntaa lisätä, että muodot pysyvät sopivasti kohdillaan vanhemmalla tyttöselläkin. Muuten se sosiaalisena ja sopeutuvaisena koirana sopisi varmaan aika monenlaiseen kotiin.
Lisätty Catjalle uusia kuvia ja pari videota.
27.3.2019
Catja pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmassa etsimään omaa kotiaan.

**********************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?
Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Catja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Catja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Catjan yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.