Rosa Haahtikari

Projektipäällikkö (Carpe), Koiravaraaja

 

Also in English.

Hei, olen Rosa ja toimin Kulkureissa koiravaraajana.

Asun Helsingissä kahden 3-vuotiaan koirani kanssa (pitbull, amerikanstaffordshirenterrieri, collie ja labradorinnoutaja sekoitus sisarukset). Uroskoirani Hugo on malliesimerkki koirasta, jonka kanssa ei koskaan ole tylsää. Pienenä se oli todella epävarma ja pelkäsi tuntemattomia ihmisiä ja asioita, sekä kärsi todella pahasta eroahdistuksesta. Nyt olemme yhdessä oppineet eroon molemmista haasteista ja Hugo toimii lähinnä ikiliikkuvana hassuttelijana perheessämme. Narttukoirani Nala on pienestä pitäen ollut erittäin herkkä, mutta muuten se rakastaa kaikkia ja kaikkea ja on mitä parhain harrastuskaveri.

Koiraharrastukseni alkoi todella ensimmäisen oman koirani Reksin tullessa minulle Virosta 2006 kesällä. Reks oli erittäin arka pelkopurija ja elämä Reksin kanssa opetti minulle aivan hurjasti arkojen koirien sielunelämästä sekä koirien elekielestä yleensä. Myöhemmin luonani on vaihtelevia aikoja asunut useampia rescue tapauksia – niin koiria kuin muitakin eläimiä – jotka ovat joko jääneet minulle tai löytäneet uuden kodin muualta.

Olen myös saanut mahdollisuuden avustaa pidempiaikaisesti koiratarhoilla sekä Intiassa että Etelä-Ranskassa ja päässyt sitä kautta oppimaan ja tutustumaan erilaisiin tarhaympäristöihin ja siihen miten ne vaikuttavat koiriin.

Nykyisin kodissamme majailee usein yhdistyksen kotihoidokkeja. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti arat koirat sekä koirat, joiden perimässä ja luonteessa on työkoiramaisia piirteitä. Koirien luontainen kommunikointi kiinnostaa minua suuresti ja erityisesti sen oppiminen niin, että ihmisen ja koiran yhteiselo olisi mahdollisimman palkitsevaa molemmille.

Share
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.