Kotia etsivä koira: TOUHU

Touhu on sosiaalinen, ihmisrakas, tasapainoinen ja aktiivinen nuorehko uros, joka etsii liikunnallista ja sitoutunutta kotia loppuelämäkseen.
Syntymäaika: 2020-2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:60 cm/30 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta 
4.5.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Hurmaava Touhu asuu Cosoban tarhalla klinikan takana olevalla sisäpihalla, jossa se viettää aikaansa noin 15-20 muun koiran kanssa vapaana. Touhu onm hylätty tarhalle joulukuussa 2023, eikä sen taustasta tiedetä enempää. Tullessaan Touhu oli hyvin hoikassa kunnossa ja nyt se onkin ottanut massaa jo aavistuksen liikaakin. Touhu ei tästä huolimatta ole lainkaan ruoka-aggressiivinen, vaan se syö häiriintymättä ympärillään juoksevista koirista tai vieraista ihmisistä. Ihmiset ovat kuitenkin Touhusta ihan ykkösjuttu, niin vieraat kuin tututkin. Ihmisen huomiota saadessaan Touhu nauttii täysin siemauksin olostaan ja viihtyisi lähellä ja rapsuteltavana kuinka kauan vain. Touhu antaa hyvin käsitellä itseään ja kurkata vaikkapa hampaita tai korvia. Ihmisen huomio on harvinaista herkkua satojen koirien tarhalla ja sellaista saadessaan Touhu saattaa maltillisen kohteliaasti ilmaista muille liian tyrkylle tuleville koirille ilmaista että hän oli tässä ensin. Riidanhaastaja tai riitoihin mukaan lähtevä Touhu ei ole ollenkaan, päinvastoin se väistää pienempiäänkin nöyrästi. Muutenkin Touhu kommunikoi hienosti muiden koirien kanssa ja käyttää hyvin elekieltä. 

Touhu on todennäköisesti jonkinlainen malinois-mix, täyttä varmuutta tästä ei tokikaan ole. Rotuepäilyyn nähden Touhu onkin tarhaoloissa harvinaisen rauhallinen ja tasapainoisen oloinen, vaikka tottakai sitä voidaan kuvailla aktiiviseksi ja energiseksi koiraksi. Ylikierroksille Touhu ei näillä tapaamisilla ja näissä olosuhteissa kuitenkaan mene. On kuitenkin hyvä niin Touhun, kuin minkä tahansa rescuekoiran kanssa varautua siihen että kotiutumisvaiheessa stressi näkyy korkeana aktiivisuutena ja esimerkiksi rauhoittumisen vaikeutena.

Kaiken kaikkiaan Touhu on valtavan mukava ja miellyttävä koira, josta saisi ihanan kaverin melkeinpä mihin vain. Varmaa on että Touhu tarvitsee sopivasti liikuntaa, virikkeitä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta tulevassa kodissaan ollakseen tyytyväinen ja tasapainoinen.

Touhu on noin 3-4 vuotias kastroitu uros ja kooltaan se on noin 60 cm ja 30 kg. Touhu voisi sopia ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi tulevassa kodissaan. Emme luovuta Touhua keskustaan asumaan ja sen tulevalla kodilla olisi hyvä olla jo hieman koirakokemusta ja motivaatiota sekä resursseja kotiuttaa Touhua rauhallisesti ja sen kokonaisvaltaista hyvinvointia vaalien.

Päivitykset

4.5.2024
Lisätty sympaattiselle Touhulle uusia kuvia!

27.4.2024
Touhu aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme. 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: