One Rescue Association / Cosoban tarha

Adina Vladut Cosoban tarhalla kesällä 2021. Kuva: Emil Tiukkanen

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen.

Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.

Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Adina alkoi ahkerasti rakentaa maatilalle koiria varten tarhoja ja häkkejä, jotta hän voisi auttaa niitä enemmän.

Cosoban tarha käsittää sisätilaa 500 neliömetriä ja pihaa 1,5 hehtaaria. Paikan tunnelma on käsinkosketeltavan hyvä ja rauhallinen. Tämä oli Dr. Adinalle lopullinen valintaperuste, kun hän vieraili tilalla ensimmäisen kerran.

Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 400 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Adinan haaveena on tulevaisuudessa saada ostettua tila kokonaan One Rescue -yhdistykselle, ja hän aikoo tehdä kaikkensa haaveen toteutumisen eteen. Myös Kulkurien kanssa yhteistyönä tehtävä sterilointitoiminta on tärkeää Adinalle.