Päivitetty 18.09.2023

Kotia etsivä koira: LILIBET


Syntymäaika: n. 2020
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa: One Rescue Association, (Cosoba)
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.8.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Lilibet on asustanut Cosoban tarhalla jo hieman yli vuoden. Sen taustasta tiedetään sen verran, että hän on ollut omistettu koira ja asunut lapsiperheessä. Kun Lilibet kasvoi aikuiseksi siitä haluttiin eroon ja näin hän päätyi Cosoban tarhalle. Saapuessaan tarhalle Lilibet oli fyysisesti hyvässä kunnossa, nyt tarhavuoden jälkeen kiloja on vähän päässyt kertymään. Aktiivien vieraillessa sen häkissä Lilibet on enemmän kiinnostunut nameista kuin ihmisistä. Namit maistuvat käsistä, Lilibet on molossikoiraksi yllättävän rauhallisen oloinen, luultavasti epävarmuutta ja tilanne on hänelle uusi. Aktiivien tavatessa Lilibetin sen häntä on hieman alhaalla, jää kuitenkin viettämään aikaa ihmisten kanssa oma-aloitteisesti eikä lähde pois. Lilibet osaa hurmaavan tavan, se katsoo ihmistä paljon suoraan silmiin. Lilibet näytti myös pitävän silityksistä. Adinan mukaan Lilibet on tarhalla tultaessa yrittänyt purra muutaman kerran, enää tällaista ei ole havaittavissa eikä vierailun aikana ollut mitään mikä olisi viitannut, että Lilibet olisi ollut aikeissa purra.

Toisten koirien kanssa Lilibet ei ole erityisen aggressiivinen mutta ei myöskään ystävällinen, kierrokset nousee herkästi. Lilibet ei ulkoile muiden koirien kanssa eikä sitä päästetä tarhalla vapaaksi. Näistä syistä Lilibet tullaan luovuttamaan vain ainoaksi koiraksi. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista. Lilibetin rotuperimän johdosta se tulee tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Lilibetiä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.
Lilibet on nyt noin 3- vuotias narttu jolla on kokoa noin 50cm ja 25kg.
Päivitykset:
26.8.2023
Lilibet ei tarhalla ole kaikista vauhdikkain molossikoira. Hän harkitsee ja tutkailee enemmän. Lisätty kuvia ja video namihetkestä.
12.7.2023
Kaunis Lilibet aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
—————————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lilibetin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Lilibet saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lilibet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.