upea Sirpa
Päivitetty 07.06.2023

Kotia etsivä koira: SIRPA


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
1.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Sirpa on ennen One Rescue Associationin tarhalle päätymistään ollut toisella yksityisellä tarhalla. Kyseisen tarhan pitäjä saa valtiolta rahaa koirien tarhallapitämisestä, mutta koirien hyvinvoinnissa siellä on ilmeisesti ollut suurehkoja puutteita. Sirpan tarhalle tuonut henkilö kertoi, että toisen tarhan pitäjä aikoi tappaa osan koirista. Niinpä hän oli ottanut Sirpan ja muutaman muun koiran ja tuonut ne Adinalle turvaan. Sirpalla on kuulemma ollut ennen koti, mutta omistaja on hylännyt sen em. tarhalle.

Sirpa ottaa vieraatkin ihmiset varsin avoimesti ja innoissaan häkkiinsä vastaan. Nopeasti käy selväksi, että Sirpa on rohkea ja reipas koira, joka löytää mm. tiensä herkkutaskuillemme hetkessä. Sirpa antaa hyvin käsitellä itseään ja se vaikuttaa skarpilta koiralta, joka seuraa aktiivisesti meitä ja viihtyy hyvin ihmisten kanssa. Häkkikaverin kanssa Sirpa tulee hyvin juttuun, vaikkakin ainakin nyt stressaavissa olosuhteissa Sirpa on melko tarkka resursseistaan ja ihmiset ja herkut ovat sille tärkeitä juttuja ymmärrettävästi. Sirpa kuitenkin kommunikoi reilulla tavalla toisen koiran kanssa. Suuren ja jatkuvasti meluisan koiratarhan elämä ei sovi millekään koiralla ja Sirpakin on laihtunut huomattavasti stressin seurauksena. Se saisikin saada muutaman kilon lisää kotiin päästessään.

Sirpalle etsitään aktiivista ja jo jonkin verran koirakokemusta omaavaa kotia, jossa Sirpalle ollaan motivoituneita tarjoamaan tasapainoinen ja lajityypillinen koiran elämä. Sirpa on varmasti motivoitavissa helposti koulutukseen, sillä se on erittäin orientoitunut niin herkkuihin kuin ihmisen huomioonkin. Sirpassa todennäköisesti virtaa joissain määrin belgian- tai saksanpaimenkoiraa.

Sirpa voisi olla tulevassa kodissa ainoa koira tai sitten sillä voisi olla uroskoira kaverina. Ihan pienten lasten perheeseen tai ydinkaupunkiin emme Sirpaa luovuta.

Sirpa on noin v 2018 syntynyt steriloitu narttu, jolla on korkeutta noin 55 cm ja painoa tällä hetkellä noin 25 kg.

Päivitykset

1.3.2023

Iloisia ja vauhdikkaita kevätterkkuja Sirpalta! Aktiivit tapaavat upean paimenenergialla varustetun neitokaisen vapaana tarhan sisäpihan pentupuolella touhottaen. Tavattaessa Sirpa on alueella kahden muun aikuisen koiran kanssa samaan aikaan. Adinaa Sirpa seuraa silmätarkkana herkkujen sekä huomion toivossa. Aktiivit kuvailevat Sirpan tekevän oikein hienoja piruetteja Adinan kanssa, ja kertovat tämän silminnähden nauttivat ihmisen kanssa puuhastelusta. Sirpa olisikin varmasti oiva ja nokkela harrastuskaveri! Aktiivit kuvaavat Sirpasta näin: “Tuntuu, että Sirpan mielestä ihmiset ovat aina mahdollisuus johonkin hyvään: herkkuihin, rapsutuksiin, huomioon, yhteisiin hetkiin…” <3

Kaikin puolin Sirpalla näyttää menevät hienosti, vaikka tarhaelämä verottaakin. Vapaana temmeltäessään neitokaisesta välittyy edelleen kovin iloisen, ihanan ja suloinen koiraystävän kuva. Enää vain oma ihmisystävä puuttuu.

Lisätty kuvia mm. Sirpan hauskoista temppuhetkistä sekä uusi video!

8.10.2022
Syysterveisiä Sirpalta! Sirpa elää tällä hetkellä kolmen muun koiran kanssa samassa häkissä. Kun siihen lisätään ison koiratarhan jatkuva hälinä ja virikkeettömyys ja liikunnan puute, on yhdistelmä mille tahansa koiralle haastava, etenkin aktiiviselle ja energiselle koiralle kuten Sirpa. Syyskuun tarhamatkan yhteydessä Sirpa pääsee livahtamaan häkistään ja se ehtii juosta vapaana tarhan pihalla muutaman kunniakierroksen ennen kuin se saadaan kiinni pihan dynamiikkaa sekoittamasta. Kunpa Sirpa pääsisi pian kotiin, jossa se saisi säännöllistä liikuntaa, viettää koiramaista elämää ja rauhoittua sitten illan tullen oman kodin rauhaan.

Sirpa on edelleen avoin, sosiaalinen ja reipas, sekä ihanan innoissaan ihmisvieraista. Sirpa on saanut fyysisesti mukavasti massaa eivätkä kylkiluut paista enää ollekaan. Oikeastaan Sirpasta on tullut melkoinen kaunotar!

Lisätty uusia kuvia ja video.

9.7.2022
Aktiivimme tapasivat Sirpan kesäkuussa Romaniassa. Sirpan häkkikaverina asustaa tällä hetkellä arempi uros, jonka kanssa Sirpalla sujuu varsin hyvin. Ihmisistä Sirpa on innoissaan ja iloinen saadessaan huomiota, herkkuja ja rapsutuksia. Sirpa on reipas ja sympaattisen oloinen koira.

Sirpa ei välitä häkin ulkopuolella vapaana olevista (ja intensiivisesti tuijottavista) koirista, vaan ne ovat sille ok. Hän keskittyy enemmän ihmiseltä saamaansa huomioon ja läheisyyteen. Sirpa on todella tasapainoisen oloinen koira, hyvin ketterä, ei arista mitään. Hän kiertelee iloisesti jokaisen aktiiveistä läpi ja pyytää rapsutuksia ja huomiota nätisti. 

Ulkoisesti Sirpa on edelleen aika hoikassa kunnossa, mutta ei enää niin laiha kuin aiemmissa kuvissa.

Lisätty Sirpalle uusi video ja kuvia.

3.4.2022

Sirpa aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sirpa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sirpa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.