Päivitetty 20.09.2021

Kotia etsivä koira: OHTO


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.9.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria joita hän pelastaa pääosin Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa olot ovat kaikkea muuta kuin koiraystävälliset. Ioana pyrkii pitkän kokemuksensa avulla valitsemaan koiria, joilla on hyvät edellytykset pärjätä kotikoirina. Ohton Ioana on lunastanut Mihailestin kunnalliselta tarhalta kesäkuun alussa 2021, ja näin Ohto päätyi Cosobaan turvaan.

Jos jokin on Ohtosta tässä muutamassa kuukaudessa käynyt selväksi, niin se, että energiaa kyllä tässä voimanpesässä on vaikka muille jakaa. Ohto häslää ja touhuaa, purkaa energiaansa hyppimällä uskomattoman korkeita loikkia ja jopa kiipeämällä aitaa pitkin… Menohaluja siis on ja Ohto päässee aidan yli melko liukkaasti, joten tämä on asia, joka kotiehdokkaan tulee ottaa erittäin tarkan harkinnan alle ennen kodin tarjoamista. Ohto ei vaikuta olevan haukkuherkkä, mutta reagoi tarhan tapahtumiin muiden koirien mukana haukkumalla. Tämä on tavallista ja erityisesti turhautuneet ja tekemistä vailla olevat koirat purkavat energiaansa haukkumiseen sopivan tilanteen tullen.

Ihmisiä kohtaan Ohto on avoin ja reipas. Ioana kertoo tarhalla vieraileville aktiiveillemme, että Ohto ihan rakastaa Ioanan miestä, ja on kiintynyt miespuoliseen hoitajaansa. Tämä on poikkeuksellista, sillä usein romanialaiset kodittomat koirat jännittävät nimenomaan miehiä. Myös koirien kanssa Ohto tulee toimeen ainakin sikäli, kun asiaa on päästy tarhaoloissa havainnoimaan. Ollessaan Mihailestissa Ohto on elänyt samassa, hyvin ahtaassa häkissä toisen uroksen kanssa vailla mitään ongelmia. On kuitenkin hyvä huomioida, että kotiutumisen myötä, sekä Ohton saadessa lisää ikää, suhtautuminen toisiin koiriin voi muuttua.

Ohton ulkonäön ja aktiivisuuden perusteella arvioimme, että Ohtossa saattaa olla molossiperimää, joten Ohto etsii koirakokenutta kotia, eikä Ohtoa näin ollen luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Koska Ohto on voimakas ja erittäin energinen, emme myöskään suosittele Ohton adoptiota lapsiperheeseen, vaan reipas aikuiskoti on Ohtolle paras vaihtoehto. Ohto tulee tarvitsemaan tekemistä voidakseen hyvin, joten kotiehdokkaan kiinnostus tai kokemus koiran kanssa harrastamisesta katsotaan isoksi eduksi. Ohto voidaan sijoittaa ainoaksi koiraksi, mutta myös toisen koiran kaveriksi, kunhan match on tarkkaan harkittu.

Komea Ohto on nyt vuoden iässä noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset
20.9.2021

Ohto aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ohto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ohto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Ohton rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa