Päivitetty 19.10.2023

Varattu koira: NATYA


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.10.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Ennen One Rescue Associationin tarhalle päätymistään Natya on ollut toisella yksityisellä tarhalla. Kyseisen tarhan pitäjä saa valtiolta rahaa koirien tarhalla pitämisestä, mutta tarhalla on ilmeisesti ollut suurehkoja puutteita koirien hyvinvoinnissa. Eräs yksityishenkilö, joka toimitti Natyan tarhalle, kertoi, että toisen tarhan pitäjä aikoi tappaa osan koirista. Niinpä hän oli ottanut Natyan, Morinon, Dulzuran sekä Kanelipuustin ja tuonut ne Adinalle turvaan.

Natya asuu tällä hetkellä Ohton kanssa ja vaikuttaa hieman tätä rauhallisemmalta. Kaksikko näyttää tulevan hyvin toimeen keskenään. Syyskuussa tavattaessa vierailijoiden saavuttua häkkiin, Natya suuntaa heti tutun Ioanan luo ja on selvästi innoissaan hänestä. Natya vaikuttaa iloiselta ja ystävälliseltä tytöltä. Natyan tavanneet aktiivimme kuvailevat sitä tasapainoisen oloiseksi koiraksi.

Aktiivit tapasivat Natyan uudelleen helmikuun alussa, ja tarhatalvi on valitettavasti vaikuttanut Natyaan harmillisen negatiivisesti. Tarhaelämä on ollut Natyalle raskasta ja neiti on alkanut sulkeutumaan jonkin verran. Vielä syyskuussa Natya otti vieraat vastaan iloisesti, mutta nyt ihmiset ovat alkaneet jännittää enemmän ja epävarmuus noussut esiin. Onhan ympäristö kovin kuormittava, eikä ulkopuolisia ihmisiä juuri nähdä. Tutut ihmiset ovat edelleen ihania ja näiden kanssa Natya uskaltaa olla luottavainen.

Natyan pitäisi todella päästä tarhalta pois, jotta mm. itsevarmuus ja hyvät kokemukset pääsivät vahvistumaan. Kodin tulee ymmärtää koiran elekieltä ja kokemuksia, ja olla valmis tukemaan rauhallisesti rohkaisten kotiutumisessa.

Natya voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, jossa sitä ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Kuitenkin tulee muistaa, että monet kotikoiralle tutut asiat ovat Natyalle todennäköisesti vieraita, kuten valjaiden pukeminen ja hoitotoimenpiteet. Reipas koirakaveri olisi varmasti neidin mieleen.

Ulkonäöltään Natyaa kuvaillaan kauniiksi ja sopusuhtaiseksi, eikä sen kuulla haukkuvan pahemmin muiden mukana. Kooltaan Natya on noin 50 cm ja 22 kg.

Päivitykset:

6.10.2023
Suloinen Natya on onnekas, sillä se on löytänyt ikioman oman kodin. Natya on varattu <3

6.9.2023
Saimme videotervehdyksen Natyasta Ioanalta. Natya ulkoilee silminnähden tyytyväisenä tutun ihmisen kanssa eikä meinaa saada rapsutteluista tarpeekseen. Hienosti pyytää lisää huomiota, kun rapsuttelu jää hänen mielestään liian vähälle. Toivottavasti tämä kaunokainen löytäisi sen ikioman ihmisen ja saisi kaipaamansa kodin!

2.7.2023
Natya on selvästi kuin toinen koira, kun se saa viettää aikaa vapaana tutun ihmisen kanssa. Silloin Natya vaikuttaakin tosi iloiselta ja sosiaaliselta koiralta niin ihmisiä kuin muita koiria kohtaan. Se on ehkä hieman sellainen muiden jalkoihin jäävä tyyppi, koska väistää helposti muita koiria, niiden tullessa paikalle. Natyaa saa rapsuttaa ja se tuntuu nauttivan ihmisen huomiosta. Tyttö ei tunnu juuri ottavan tukea muista koirista eli voisi mennä myös ainoana koirana. Lisätty video kaveruksista. <3

10.2.2023
Saimme kuulla kauniin Natyan kuulumisia aktiiviemme tapaamiselta. Aktiivit tapasivat Natyan ja Ohto-koiran tarhan pihalla, jonne Ioana päästi kaverukset juoksentelemaan.

Natya uskaltautui aktiivien luo hyvin varoen napsimaan herkkuja kädestä, mutta muuten vieraat ihmiset olivat kovin jännittäviä ja neiti kaartoi aktiiveja kauempaa. Tapaamistilanne oli uudenlainen, sillä kaverukset juoksentelivat häkkirivien keskellä. Tämä saattoi vaikuttaa osiltaan neidin epävarmuuden voimakkuuteen.

Natyan tulisi pian päästä omaan kotiin ja saada mahdollisuus kasvaa reippaaksi kotikoiraksi. Tarhaelämä saisi jäädä jo historiaan! Lisätty muutamia kuvia ja videoita.

21.12.2022
Kaunis Natya aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Natya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Natya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.