Päivitetty 31.05.2022

Kodin saanut koira: DULZURA


Syntymäaika: 02/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
25.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Dulzura on ennen One Rescue Associationin tarhalle päätymistään ollut toisella yksityisellä tarhalla. Kyseisen tarhan pitäjä saa valtiolta rahaa koirien tarhallapitämisestä, mutta koirien hyvinvoinnissa siellä on ilmeisesti ollut suurehkoja puutteita. Dulzuran tarhalle tuonut henkilö kertoi, että toisen tarhan pitäjä aikoi tapaa osan koirista. Niinpä hän oli ottanut Dulzuran ja muutaman muun koiran ja tuonut ne Adinalle turvaan. Sitä, onko Dulzuralla joskus ollut oma koti ja oma ihminen, emme tiedä.

Dulzura on espanjaa ja tarkoittaa “kultainen”. Sitä Dulzura todella onkin. Tapaamme hänet maaliskuussa Cosoban tarhan häkissä, missä hän majailee yhdessä kahden muun koiran kanssa. Koko kolmikko on nuorehkoja narttuja ja Dulzura on porukasta reippain ja myös komentaa jonkin verran muita tyttöjä. Mikään päällepäsmäri Dulzura ei kuitenkaan ole, vaikka resurssit ovatkin sille tärkeitä.

Tutustumistilanne on jännittävä koirille, kun häkkiin tulee vieraita ihmisiä ja niitä osoitellaan oudolla kameralla, mutta Dulzura pärjää tilanteessa hyvin. Häkin ulkopuolelle kintereillämme kulkeneet tarhan pihalla vapaana olevat koirat eivät aiheuta Dulzurassa vahvoja reaktioita, vaikka tilanne stressaava onkin. Alkuhälinän jälkeen Dulzura kiinnostuu ihmisistä ja menee vapautuneesti tutun Adinan luokse hakemaan nameja ja rapsutuksille. Myös vieras ihminen saa osakseen tutkimista ja nuuskuttelua, mutta hänen kosketustaan Dulzura lyhyen häkkivisiitin aikana vierastaa. Dulzura varmasti vapautuisi uteliaan ja iloisen luonteensa takia omassa kodissa varsin nopeasti.

Dulzura etsii aktiivista ja sitoutunutta kotia, jossa hän saa paljon liikuntaa, virikkeistämistä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Dulzuran kodissa voisi olla toinenkin koira, mahdollisesti uroskoiran kanssa elämä olisi tasapainoisempaa, mutta Dulzuraa voidaan ajatella ainoaksikin koiraksi. Dulzura ei vaikuttaisi olevan tarhaoloissa kova haukkumaan, joten siinä mielessä asumismuoto voisi olla mikä vain. Ihan kovin vilkkaaseen kaupunkiympäristöön emme kuitenkaan Dulzuraa luovuta.

Dulzura on alle vuoden ikäinen steriloitu narttu, jolla on kokoa komeasti noin 65 cm / 25 kg. Dulzura on aika hoikassa ja lihaksettomassa kunnossa, eli painoa saisi tulla hieman lisääkin vielä.

Päivitykset

31.5.2022
Dulzura saapui omaan kotiin 14.5.2022

14.4.2022
Onnea Dulzura! Sinua odottaa oma koti Suomessa.

25.3.2022

Dulzura aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dulzura saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dulzura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptioasioissa ensiyhteydenotot sähköpostitse)

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.