Päivitetty 31.05.2022

Kodin saanut koira: BAMELA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.1.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adinan kanssa tehdään myös jatkuvasti säännöllistä yhteistyötä Kulkurien yditoiminnan, sterilointien parissa, jotta jonain päivänä Cosoban ympäristössä ja Romaniassa muutenkaan ei olisi enää niin paljon kodittomia koiria.

Bamelan tarina on romanialaisittain kovin tavallinen. Se on todennäköisesti ollut jollain tapaa omistettu koira, mutta saatuaan epätoivotut pennut, se hylättiin pentuineen Cosoban tarhan lähellä olevalle parkkialueelle. Paikallinen eläinten ystävä löysi Bamelan pentuineen ja yhdessä toisten löytämiensä pentujen kanssa hän kiikutti koko joukon jo ennestään kodittomia koiria ja etenkin pentuja täynnä olevalle One Rescue Associationin tarhalle. Bamela huolehti kaiken myllerryksen keskellä omien pentujensa lisäksi ottopennut ja nyt kun pennut selviävät jo ilman emoaan, Bamela on päässyt elelemään tarhan suurelle sisäpihalle kymmenien muiden koirien seuraan vapaana.

Aktiivimme tapasivat Bamelan joulukuussa Cosoban tarhalla ja he kuvailevat Bamelaa superihanaksi, avoimeksi, konktaktinhakuiseksi, pehmeäksi ja älykkään oloiseksi. Melkoinen timantti siis! Bamela välttelee suuressa koiralaumassa konflikteja ja se osaa upeasti väistää herkemmin resursseista ärähteleviä kanssakoiriaan. Bamela antaa käsitellä hyvin itseään ja se tuntuu nauttivan suuresti ihmisten kanssa olemisesta ja läheisyydestä.

Bamela on hyvin laihassa kunnossa, elämä on ottanut selvästi veronsa siitä, mutta Bamela tulee varmasti olemaan kerrassaan upea saatuaan hieman massaa ja lihaksia luidensa päälle. Emme tiedä Bamelan taustasta enempää ja nykyinen arvio siitä on tehty tarhaoloissa. Tulevan kodin tuleekin ottaa huomioon, että Bamela voi hyvinkin avautua huomattavan paljon reippaammaksi ja aktiivisemmaksi kotioloissa ja se olisi ihan suotavaakin. Bamelassa virtaa selkeästi paljon saksanpaimenkoiraa ja se tuleekin tarvitsemaan uudessa kodissaan paitsi reilusti monipuolista liikuntaa, myös päivittäistä aktivointia & virikkeitä sekä positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Sosiaalisena ja ihmisrakkaana koirana Bamela nauttisi varmasti kaikenlaisesta yhteisestä tekemisestä omistajansa/perheensä kanssa ja sitä olisi varmasti helppo motivoida herkkujen avulla lähes mihin vain kivaan, koiramaiseen puuhaan.

Bamelan ei kuulla tarhalla haukkuvan, joten siinä mielessä asuinmuoto voisi olla mikä vain. Bamela sopisi toisen koiran kaveriksi, mielummin ehkäpä varmuuden vuoksi uroksen tai selkeästi vanhemman nartun, mutta se pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Rotuperimänsä vuoksi emme luovuta Bamelaa ensimmäiseksi koiraksi.

Bamela on noin kolme-vuotias steriloitu narttu. Kokoa Bamelalla on noin 55 cm/18 kg tällä hetkellä, mutta painoa saisi tulla maltillisesti lisää useita kiloja.

Päivitykset

31.5.2022
Bamela saapui omaan kotiin 14.5.2022.

18.2.2022
Bamela on varattu omaan kotiin Suomeen.

22.1.2022
Bamela aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bamela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bamela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bamelan yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.