Päivitetty 03.06.2022

Kodin saanut koira: SOFTY (nyk. Lennox)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Pori)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Softy on ollut aiemmin kunnallisella tarhalla, josta se aikanaan pääsi Cosoban tarhalle Adinan hoiviin. Tarkemmat historiansa yksityiskohdat tietää vain Softy itse. Se oli kuitenkin Cosobaan tullessaan ollut hyvin arka ihmisiä kohtaan ja yrittänyt jopa purra peloissaan, joten todennäköisesti sen aiemmat kokemukset ihmisistä eivät ole yksinomaan mukavia.

Softyn valikoituessa adoptio-ohjelmaan syksyllä 2021 se jännitti edelleen ihmisiä. Kulkurien aktiivien mennessä tapaamaan herraa se tuli varovasti haistelemaan, ja lopulta rohkaistui ottamaan herkkuja vierailijan kädestä ja jopa nuoli kättä. Oli tullut Softyn aika siirtyä elämässään eteenpäin! Todettu sydänmato yritti vähän hankaloittaa kodinetsintää, mutta onnekas koira sai tautiin nopeasti hoidon, ja niinpä se oli valmis matkustamaan.

Ihana Softy saapui Suomeen kotihoitoon 19.3.2022. Kaikki odottivat pelokasta koiraa, mutta Softypa päätti näyttää kaikille: nukuttuaan kovimman matkaväsymyksen pois se on osoittautunut paljon reippaammaksi ja innostuneemmaksi kuin mitä kukaan osasi odottaa! Softyn kotihoitopaikka sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella, kahden aikuisen ihmisen ja nuoren pienikokoisen rescueuroksen luona. Koirat tulevat hienosti juttuun! Sisätiloissa resurssit (etenkin kotihoitaja!) ovat ymmärrettävästi vielä kovin tärkeitä, mutta kärsivällisesti totuttaen Softy alkaa luottaa, että se saa kyllä varmasti huomiota ilman pörinöitäkin. Ihmiset ja etenkin kotihoitokodin mies ovat vielä hiukan jännittäviä, mutta rapsuttelu tuntuu jo oikein hyvältä. Rohkeus kuitenkin kasvaa koko ajan, ja kunhan Softy saa edetä omaan rauhalliseen tahtiinsa, siitä tulee aivan varmasti upea kotikoira! Nyt Softy kaipaa paljon hyviä kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä. Tulevalta perheeltä edellytetään sitoutumista lempeyteen ja koiralähtöisten koirankäsittelymenetelmien käyttöön.

Softy ei toistaiseksi ole juuri haukkunut, ainoastaan hiukan ulvonut, mutta se ei tarkoita, etteikö haukkuäänikin voisi vielä löytyä. Softylle etsitään kotia tasaista ja rauhallista elämää viettävästä perheestä ja rauhalliselta alueelta. Reipas ja tasapainoinen koirakaveri voisi mukava lisä, mutta herra pärjäisi todenäköisesti myös ainoana koirana.

Softy on noin 50 cm ja 20 kg. Softylla on kuluneet hampaat, jotka tulevat vaatimaan tulevaisuudessa hoitoa. Softyn toinen korvalehti on revennyt kahtia: se on muisto kunnallisen koiratarhan merkistä.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

3.6.2022

Softy on eilen päässyt viimein omaan kotiinsa ja tavannut koko suuren eläin- ja ihmisperheensä. Softy sai uudeksi nimekseen Lennox. Onnea uusiin seikkailuihin Lennox ja perhe!

30.5.2022

Softy pääsee nauttimaan kesästä oman perheensä kanssa, Softy on varattu!

7.5.2022

Softy se vain odottaa, että sen oma perhe huomaisi sen. Softy on kerrassaan kultainen koira, joka vain kehittyy ja edistyy kotihoidossa. Softy on tehnyt enemmän tuttavuutta kotihoitoperheen miehen kanssa ja Softy tykkääkin rauhoittua päiväunille ihmisten lähelle. Kunhan Softy saa edetä rauhalliseen tahtiin, se tutustuu kovin mielellään uusiin ihmisiin ja koiriin. Erityisesti Softy pitää kotihoidon koirakamusta, jonka kanssa ne leikkivätkin ja puuhailevat mielellään yhdessä. Lenkillä Softy kävelee nätisti hihnassa vetämättä ja kotihoitajan lempeällä tutustuttamisella Softyn käsittelyharjoituksissa on edetty ja se antaakin jo koskea tassuihinkin. Lisäksi Softy on käynyt kahlailemassa meressä, lieneekö Softysta tulossa kunnon vesipeto kesähelteillä!

Syötävän söpö Softis-Softy ansaitsisikin jo päästä omaan kotiin viettämään kesäpäiviä ja maistelemaan jäätelöä!

17.4.2022

Softyn ensimmäinen kuukausi kotihoidossa on vierähtänyt ja Softy on ottanut aimo harppauksia kotiutumisen suhteen! Kultainen Softy on tasapainoinen, lempeä ja utelias. Softy etsii rauhallista aikuiskotia, jossa sitä tuetaan itsevarmuuden ja reippauden löytämisessä. Ujona poikana Softy reipastuisi varmasti nopeammin rauhallisella alueella, mutta asuinmuoto voi olla mikä tahansa. Lisätty Softylle video, jossa se leikkii kaverin kanssa.

Softy asuu kotihoitopaikassa toisen täpäkän koirakaverin kanssa, jonka kanssa Softy tulee hienosti toimeen. Softy onkin jo esitellyt, kuinka vanha tarhakoira osaa leikkiä ja onnellisena se riehuu ja rymyää ja hakee häntä heiluen toista leikkiin. Toisen koiran puolustaessa tärkeää resurssia, kuten ruokaa, Softy väistää ja hiippailee sivummalle. Se on todella sopuisa ja välttelee konflitkeja kaikin tavoin. Softyn uudessa kodissa voisikin olla koirakaveri, mutta se pärjäisi mainiosti myös ainoana koirana.

Arjessa Softy on utelias ja pitää ihmisten seurasta. Vaikka Softy on vielä hiukan ujo ihmisten kanssa, eikä se ole suin päin syöksymässä ihmisten syliin, se on todella suloinen hiippaillessaan uteliaana ihmisen perässä tutkimassa arjen askareita ja pyykkien viikkaamista. Kun Softy alkaa väsähtää, se osaa taitavasti siirtyä omaan turvapaikkaansa päiväunille sulattelemaan päivän asioita. Softy osaa rauhoittua omaan huoneeseensa hyvin ja viettääkin yksinoloajat siellä lepäilemässä.

Vaikka Softy on tarhavuosien ajalta vielä tottumaton ihmisen kosketukseen, se ottaa mielellään jo kotihoitajan silitykset vastaan. Kotihoitaja saa koskea ja käsitellä Softyä kaikkialta paitsi tassuista. Tassujen koskettelu on Softylle vielä kovin jännittävää ja tätä harjoitellaankin pienin annoksin rauhallisesti silittelyn lomassa. Kynsien leikkuu ei vielä onnistu ja tätä täytyy harjoitella kärsivällisesti koiralähtöisin menetelmin.

Softy on tutustunut kotihoidossa moneen uuteen ja jännittävään asiaan. Ulkoilun suhteen Softy on kohtalaisen reipas. Se nuuskuttelee menemään rauhallisella alueella kotihoitopaikan toisen koiran kanssa. Suuret ohiajavat autot jännittävät Softyä ja se saattaakin pysähtyä tarkkailemaan ja pohtimaan tällaista jännittävää tilannetta ennen kuin uskaltautuu jatkamaan matkaa.

Toisten koirien ohitukset saattavat yhtä lailla jähmettää Softyn paikalleen. Jos hoitopaikan toinen koira haukkuu koirakohtaamisissa, Softy yhtyy helposti haukuntaan epävarmuuttaan. Kun koira on kulkenut ohi, Softy toteaa tilanteen vaarattomaksi ja uskaltaa jälleen lähteä kävelemään. Se palautuukin jännittävistä tilanteista melko nopeasti. On kuitenkin huomioitava, että vilkkaassa ympäristössä ärsykkeitä voi tulla enemmän, jolloin täytyy varata myös huomattavasti enemmän aikaa tilanteen aiheuttaman kuormituksen purkamiseen. Softy on tavannut koiralenkillä pari koiraa, joihin se on päässyt tutustumaan tarkemmin. Haistelun jälkeen Softy onkin varsin ilahtuneena heilutelllut häntää uusille tuttavuuksille. Softy tulee vielä omassa kodissa tarvitsemaan harjoitusta jännittävien asioiden kohtaamisessa ulkona, mutta varmasti pitkäjänteisellä työskentelyllä Softy rentoutuu ulkonakin.

Softy on päässyt myös autoilemaan lyhyitä matkoja, mikä on ollut Softyn mielestä hiukan jännittävää. Softy on ollut ensimmäiset kerrat autossa levoton, mutta mitä enemmän se on harjoitellut autoilua, sitä rennommaksi matkan taittaminenkin on käynyt.

Softy on saanut kotihoitajan kärsivällisellä opastuksella mainiot eväät oman kodin etsintään. Romanian matkan aiheuttama kuormitus alkaa olla takana päin ja Softy olisikin valmis valloittamaan uuden omistajan sohvanpaikan ja sydämen. Softy on kultainen koira, jonka elämässä tarhavuodet vielä näkyvät varautuneisuutena. Mutta yhä enemmän ja enemmän Softyn utelias, höpsö ja läheisyydestä nauttiva puoli tulee esiin. Softy toivookin pääsevänsä pian omaan kotiin, jossa voisi paljastaa todellisen valloittavan luonteensa alun ujostelun jälkeen.

30.3.2022

Saimme hienoja kuulumisia ensimmäisen kotihoitoviikon jälkeen:

Heti alussa Softy yllätti sosiaalisuudellaan; ensimmäiset hännänheilutukset sekä kotihoitajalle että kuskina toimineelle kotihoitajan miehelle saatiin jo matkalla Tuusulasta kotiin! Parina ensimmäisenä aamuna Softy herätti muun porukan ulvomalla, kun tuli valoisaa. Sisäsiisteyden Softy on tajunnut nopeasti; ainoastaan ensimmäisenä iltana hän merkkasi seinää ja seuraavana päivänä tuli lorotus oman huoneen sanomalehdille. Kakat ovat tulleet vain ulos.

Luottamus kotihoitajaan saavutettiin nameilla suhteellisen pian, minkä jälkeen Softy alkoi pitää korvarapsutuksista. Nyt hän jo suorastaan vaatii kosketusta painautumalla kättä vasten päästä ja rinnasta rapsutettaessa. Mitkään sisällä tai sisälle kuuluvat äänet, esim. televisio ja kodinkoneet sekä myrskytuuli tai ohiajavat mopot eivät näytä häntä erityisemmin häiritsevän. Arkuus näkyy vielä niin, että Softy säpsähtää äkillisiä liikkeitä ja perääntyy kauemmas.

Softy on uskaltautunut tutkimaan paikkoja itsenäisesti, mm. kodinhoitohuoneeseen sekä autotalliin hän meni aivan omin päin ja kiersi haistelemassa tilat. Kolmannesta kotonaolopäivästä alkaen Softy on osannut kulkea ulko-ovista sekä ulos että sisään. Hän antaa hienosti (ajoittaista innostussähläystä lukuunottamatta ;)) laittaa valjaat ja muutkin varusteet päälle, ja osaa jo nostaa etujalkaa niin, että valjaat saa pujotettua päälle ilman kainalohihnan irrottamista.

Ensimmäinen kävelylenkki pois omasta pihasta päästiin tekemään neljäntenä kotonaolopäivänä, ja seuraavana päivänä oli vuorossa ensimmäinen yhteislenkki koirakaverin kanssa. Softy etenee hitaasti mutta varmasti, ja heti alusta alkaen hän on pystynyt yllättävän rennosti haistelemaan ja merkkailemaan. Välillä lenkillä täytyy tietenkin pysähtyä ihmettelemään, että mitähän tässä oikein ollaan tekemässä; ulkoillaan ihmiseen kytkettynä aivan uudessa ympäristössä? Matka jatkuu hetken päästä sen jälkeen, kun on haettu tukea ja rohkaisua kotihoitajalta rapsutuksen muodossa – nameja ei siis ulkona ole juurikaan tarvittu.

Softy ei ole katsetta kummemmin reagoinut muutamiin ohiajaneisiin autoihin sekä polkupyörään. Pari vierasta käväisi pihassa, ja nämä kiinnostivat Softya kovasti. Toiselta hän uskaltautui jopa ottamaan namin kädestä, vaikka sen syöminen tapahtui varmuuden vuoksi hieman kauempana.

Koirakaverin kanssa on mennyt ulkona lenkeillä sekä omassa pihassa hyvin, muutamia leikkiinkutsuasentojakin ollaan jo nähty – ja vieläpä Softyn aloitteesta! Sisällä molemmilla on sen verran resurssivahtimista kotihoitajaan liittyen, että molemmille pojille päädyttiin laittamaan omat “reviirit”: Softy on omassa huoneessaan portin takana, niin että kuitenkin näkee koko ajan muun porukan. Näin kaikki pystyvät rentoutumaan paremmin, ja Softy on oppinut jo nukkumaan omalla sohvallaan pää tyynyllä!

Softy on siis yllättänyt positiivisesti olemalla paljon reippaampi ja innostuneempi kuin etukäteen odotettiin. Hän on aivan ihana ja sydämellinen persoona, joka on kovin kiinnostunut kaikesta ja kaikista. Rohkeus kasvaa koko ajan, ja kun Softy saa edetä omaan rauhalliseen tahtiinsa niin ei ole epäilystäkään, etteikö hänestä tule todella upea kotikoira!

19.3.2022

Softy tepsutteli tänään uuden kotimaansa kamaralle. Nyt vielä tarvitsisi löytää se oma koti! 

24.2.2022

Oi onnea! Softy on saanut matkalipun tassuihinsa, ja matkustaa Suomeen kotihoitoon 19.3. Parasta tietysti olisi, jos herra pääsisi suoraan omaan loppuelämän kotiinsa!

15.1.2022
Aktiivien vieraillessa joulukuussa Softy suhtautuu hiukan varovaisesti vieraisiin ja säpsähtelee nopeita liikkeitä. Herkut kuitenkin maistuu kädestakin ja hetken päästä kättä jo nuollaankin. Herttainen Softy ei ole lainkaan häslä, vaan hurjan sympaattinen ja herkkä tyyppi. Kunpa hänelle pian löytyisi se ikioma loppuelämän koti ja pääsisi pois tarhan hälinästä.

14.12.2021
Softy on testattu sydänmato-positiiviseksi, mutta sillä on onnea, sillä Softy tulee samaan asianmukaisen ja tehokkaan hoidon tautiin Sydänten Joulu -kampanjatuotolla.

30.10.2021
Softy pääsi etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

 ______________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Softy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Softy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.