Päivitetty 30.10.2021

Kotia etsivä koira: SOFTY


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Softy on ollut aiemmin kunnallisella tarhalla, josta on otettu pois ja tullut Cosoban tarhalle Adinan hoiviin. Tarkempaa tietoa taustasta Softyn kohdalla ei ole. Softy on kuitenkin tarhalle tullessa ollut todella arka ihmisiä kohtaan ja yrittänyt purra, joten todennäköisesti sillä on taustalla huonoja kokemuksia ihmisistä. Adina kertoo, että Softy on alkuajoista hieman reipastunut ja siksi hänet voitaisiinkin ottaa mukaan adoptio-ohjelmaan.

Aktiivien mennessä tapaamaan Softya sen häkkiin, Softya selvästi jännittää tilanne. Softy tulee haistelemaan varovasti ja lopulta rohkaistuu ottamaan herkkuja vierailijan kädestä. Vaikuttaa siltä, että Softya ahdistaa ympärillä olevien koirien jatkuva haukkuminen. Softy ei pakene vierailijoita koppiin, vaikka tilanne onkin hänelle jännittävä. Softy nuuhkii aktiivin kättä syötyään namita ja alkaa myös nuolemaan kättä. Softy on todella sympaattisen ja lempeän oloinen koira. Softy on myös kulinaristi, koska ihan kaikki namit eivät hänelle maistu, vaan hän valikoi mielestään parhaat.

Softy asuu tällä hetkellä kahden itseään ujomman nartun kaverina. Softylle olisi parasta, jos tulevassa kodissa olisi reipas ja ystävällinen koirakaveri auttamassa sopeutumisessa uuteen elämään ja ihmisiin.

Softylle etsitään kotia tasaista ja rauhallista elämää viettävästä perheestä ja rauhalliselta alueelta. Perheellä tulisi mielellään olla kokemusta aremmista ja ihmisiin tottumattomista koirista, jotta osataan auttaa herkkää koiraa kärsivällisesti ja ystävällisesti sopeutumaan uuteen elämään. Softy kaipaa paljon hyviä kokemuksia ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä. Tulevalta perheeltä edellytetään sitoutumista lempeyteen ja koiralähtöisten koirankäsittelymenetelmien käyttöön.

Softy on noin  50 cm ja 20 kg. Softylla on kuluneet hampaat, jotka tulevat vaatimaan hoitoa Suomessa. Softyn toisessa korvassa on repeämä. Siinä on ollut aiemmin kunnallisen tarhan merkki.

Päivitykset
30.10.2021
Softy tulee mukaan etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

****************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Softy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Softy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.