Päivitetty 16.09.2023

Outi Kekkonen


Sähköposti: outi.kekkonen@kulkurit.fi

Olen Outi, koirien yhteyshenkilö sekä kotihoitovastaava.

Kiinnostukseni koiriin alkoi mummulan vanhaa 80-luvun koirakirjaa selaillessa ja ensimmäinen kohtaaminen rescuekoiriin tapahtui pikkukylän lähikaupan ilmoitustaululle liimatun kotia etsivien rescuekoirien ilmoituksen kautta. Nettisivulta tulostetusta printistä tuijotti toinen toistaan suloisempia koiria, ja kotiin päästyäni etsin yhdistyksen nettisivun käsiini ja olen selaillut kodittomien koirien profiileja siitä asti. Perehdyttyäni kodittomien koirien globaalisti kestämättömään tilanteeseen, halusin tehdä jotain näiden eläinten hyväksi. Koirien ja ihmisten tuhansia vuosia jatkuneen yhteistyön takia ajattelen, että ihmisinä meillä on velvollisuus tarjota erityiselle ystävällemme mahdollisimman hyvä elämä.

Kulkureilla aloitin 2017 koirien kotihoitajana. Ensimmäinen hoitokoirani oli epävarma nuori uros, jonka kautta hyppäsin aivan uuteen maailmaan epävarmuudesta kumpuavien käytöshaasteiden työstämisessä. Vuosien varrella useampi hoitokoira on tehnyt kotonani pikkupysähdyksen matkalla omaan kotiinsa. Jouduin ottamaan hiukan taukoa pitkäaikaisista kotihoitolaisista, joten vuonna 2021 aloitin yhdistyksessä koirien yhteyshenkilönä. Arvostan Kulkureissa avoimuutta, vastuullisuutta sekä vahvaa asiantuntijuutta. Olen ylpeä voidessani sanoa kuuluvani näin osaavaan porukkaan.

Perheeseeni kuuluu kaksi koiraa: Stemma ja Stitch, joiden kanssa retkeilemme kansallispuistoissa ja harjoittelemme hupsuja temppuja. Stitch on porukkani uusi tulokas, jota kaikella rakkaudella kuvailen sanalla höntti. Stemma on topakka prinsessa, joka asunut kanssani jo vuosia ja opastanut useamman kotihoitolaisen kotikoiruuden saloihin. Taustaltani olen yhteiskuntatutkija ja elämänasennettani määrittää pyrkimys yhdenvertaisuuteen niin ihmisryhmien kuin myös muunlajisten eläinten väillä. Elämäntavoitteenani minulla on tarjota (edes väliaikainen) koti viidellekymmenelle koiralle.

 


Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.