Päivitetty 02.09.2019

Kotia etsivä koira: JUSTINO (Rusupennut)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
29.8.2019

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin, köyhyyteen ja tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhteisön One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointitapahtumia, joihin ihmiset voivat tuoda lemmikkejään steriloitavaksi maksutta.

Rusupennut, eli neljä pöllämystynyttä koiranpentua hylättiin tarhalle ilman emoaan. Yksi pennuista on varattu adoptoitavaksi Saksaan ja muut kolme tulevat Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. Yksi näistä pennuista on Justino.

Justin on sisaruksista reippain ja tuleekin heti vieraiden astuessa pentujen häkkiin hakemaan heidän tuomiaan herkkuja suoraan kädestä. Justino on uteliaan, iloisen ja hyväntuulisen oloinen pentu, jonka komea kippurahäntä heiluu reippaasti puolelta toiselle koko vieraiden vierailun ajan. Alussa se hiukan arastelee kosketusta, mikä onkin loogista pentujen vähäisten positiivisten ihmiskontaktien vuoksi. Noin kymmenessä minuutissa Justino on jo rohkaistunut niin paljon, että se antaa vieraidenkin rapsutella. Justino on kuitenkin sisaruksiensa tavoin herkän oloinen koira, joka tulee tarvitsemaan tulevalta perheeltään tukea ja ymmärrystä kasvaakseen tasapainoiseksi koiraksi. Siksi Justinoa ei luovuteta vilkkaaseen ympäristöön, eikä pikkulapsiperheeseen. Poikaa ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Justino voisi tulevassa kodissaan hyötyä reippaan koirakaverin seurasta ja esimerkistä.

Justinolla on tarhalle tullessaan ollut paha kapi, joka edelleen näkyy sen ihossa ja turkissa karvattomina läikkinä. Se saa kuitenkin nyt kapiin hyvää hoitoa ja iho onkin jo parantumaan päin.

Justino on nyt arviolta 5 kuukautta vanha ja painaa noin 9-10 kg. Aikuisena tämä poika kasvaa arviolta isohkoksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset
29.8.2019

Justino aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Justino tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Justino saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Justino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.