Päivitetty 11.04.2021

Kotia etsivä koira: JUSTINO (Rusupennut) SUOMESSA


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Ilmajoki)
ei kastroitu

 

utustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.1.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin, köyhyyteen ja tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhteisön One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointitapahtumia, joihin ihmiset voivat tuoda lemmikkejään steriloitavaksi maksutta.

Rusupennut, eli neljä pöllämystynyttä koiranpentua hylättiin tarhalle ilman emoaan. Yksi pennuista on varattu adoptoitavaksi Saksaan ja muut kolme tulevat Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. Yksi näistä pennuista on Justino.

Justin on sisaruksista reippain ja tuleekin heti vieraiden astuessa pentujen häkkiin hakemaan heidän tuomiaan herkkuja suoraan kädestä. Justino on uteliaan, iloisen ja hyväntuulisen oloinen pentu, jonka komea kippurahäntä heiluu reippaasti puolelta toiselle koko vieraiden vierailun ajan. Alussa se hiukan arastelee kosketusta, mikä onkin loogista pentujen vähäisten positiivisten ihmiskontaktien vuoksi. Noin kymmenessä minuutissa Justino on jo rohkaistunut niin paljon, että se antaa vieraidenkin rapsutella. Justino on kuitenkin sisaruksiensa tavoin herkän oloinen koira, joka tulee tarvitsemaan tulevalta perheeltään tukea ja ymmärrystä kasvaakseen tasapainoiseksi koiraksi. Siksi Justinoa ei luovuteta vilkkaaseen ympäristöön, eikä pikkulapsiperheeseen. Poikaa ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Justino voisi tulevassa kodissaan hyötyä reippaan koirakaverin seurasta ja esimerkistä.

Justinolla on tarhalle tullessaan ollut paha kapi, joka edelleen näkyy sen ihossa ja turkissa karvattomina läikkinä. Se saa kuitenkin nyt kapiin hyvää hoitoa ja iho onkin jo parantumaan päin.

Justino on nyt arviolta noin polvenkorkuinen ja painaa noin 15kg.

Justinolla on todettu tautitesteissä sydänmato. Sydänmadosta saat lisää tietoa täältä . Lisäksi voit kysyä asiasta Justinon yhteyshenkilöltä. Sydänmato tullaan hoitamaan ennen Justinon Suomeen saapumista tehokkaalla Immiticide-lääkkeellä, joka tappaa madot elimistöstä. Hoidon kustannuksiin on kerätty varoja kampanjoimalla.

 

Päivitykset

10.4.2021

Justino matkusti tänään kotihoitoon Suomeen ja jatkaa kodin etsintää sieltä käsin. Ensivaikutelman perusteella Justino on reippaampi, kuin mitä antoi tarhaolosuhteissa ymmärtää. Päivitämme profiilia, kunhan ensin hieman tutustumme enemmän tähän hurmuriin.

31.3.2021

Justino on saanut tarhalla sydänmatohoidot ja on nyt valmis matkustamaan Suomeen. Justino saapuukin kotihoitoon 10.4. Suomeen, ja alkaa näin harjoittelemaan kotikoiran taitoja.

21.12.2020

Sydänten Joulu– keräys on osaltaan Justinon hyväksi ideoitu keräys, jotta Justinolla olisi paremmat mahdollisuudet löytää ikioma koti ja päästä viettämään oikeaa, ansaittua kotikoiran elämää.

30.11.2020

Justinon epäonni jatkuu. poika oli jo saanut paikan kuormassa matkalle Suomeen kotihoitoon etsimään omaa kotiaan, mutta pojalla todettiin sydänmato, eikä hän voi matkustaa ennen, kuin vaiva on hoidettu. Sydänmato on onneksi hyvin hoidettavissa eriomaisella paranemisennusteella, eikä vaiva jää pysyvästi haittaamaan Justinon elämää.

9.1.2020

Justino parka on ottanut tarhalla takapakkia ja aktiivien tavatessa hänet joulukuun reissulla, suhtautuu poika vieraisiin ihmisiin varoen ja ujostellen. Namit Justinoa kiinnostavat, ja ruuasta onkin muutaman kerran tullut muiden koirien kanssa sanomista tarhalla. Ehkä hämärtyvällä illallakin oli osuutta asiaan, mutta Justino ei uskalla tulla syömään ihmisen kädestä nameja, vaan ne on heiteltävä pojalle koppiin, jonne se hakeutuu turvaan jännittävässä tilanteessa. Justino asuu tyttökoiran kanssa ja tulevassa kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri näyttämässä mallia, miten kotikoirana elellään.

14.10.2019

Justino on reipastunut ja lähestyykin ihmistä jo melko rohkeasti. Äkkinäisiä käden liikkeitä Justino varoo edelleen, mutta ei koe tarvetta lähteä pois ihmisen luota. Namit toimivat pojalle hyvänä motivaattorina ja se on tosi kiinnostunut ihmisen namitaskusta. Justino on sisaruksiensa tavoin ihmiseen tottumaton. Ihmisen oleillessa häkissä, se rentoutuu kokajan enemmän ja antaa kevyesti jopa silittää itseään. Selvästi paijausket ovat pojalle kuitenkni vieras asia, eikä se ihan ymmärrä mistä on kysymys. Saadessaan hajuhuivin häkin lattialle, intoutuu Justino leikkimään tällä hieman. Iho-ongelmat vaivaavat yhä poikaa. Vaikka turkki on kasvanut enenevissä määrin takaisin, on kuonossa ja vartalossa edelleen havaittavissa karvattomia kohtia. Justino ei tavattaessa hauku laisinkaan.

29.8.2019

Justino aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Justino tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Justino saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Justino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.