Kotia etsivä koira: AMPPU (ent. AMBROSIUS)

Ihmisliimaksikin kehuttu Amppu etsii omaa kotia ja perhettä! Parasta on ihmiset, ruoka ja huomio.
Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:40cm/15kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.5.2022
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

1.5.2024
Amppu saapui syksyllä 2022 Suomeen omaan kotiin ja rakasti kotikoiran elämää. Ampusta johtumattomista syistä ja muuttuneesta elämäntilanteesta johtuen, tulimme yhteiseen päätökseen perheen kanssa, että Ampulle olisi hyvä etsiä uusi perhe. Amppu saapui kotihoitajan luo huhtikuun lopussa.

Kotihoitaja kertoo Ampusta näin: ” Heti meille saavuttua, on Amppu ottanut rohkeasti meihin kontaktia ja tulee myös hienosti toimeen koiramme kanssa.  Amppu on ihmisistä kiinnostunut ja rakastaa ehdottoman paljon huomioita. Ampun suurin motivaattori on ruoka ja Amppua onkin helppo ohjata tilanteissa, varsinkin, kun apuna on jokin herkku. Amppu on mielellään ihmisen kanssa sohvalla, vaikkakin myös ulkoilut sujuu hienosti ja hän nauttiikin siitä paljon, on ehkä kuitenkin sohvalla rentoilu, kevyen rapsutuksen kera, sitä parasta mielipuuhaa. Amppu on kaikkiaan herttainen, hieman alistuva, rohkea, utelias ja suloinen koira, joka sopii lähes millaiseen perheeseen tahansa.”

Ampulla on välillä melko raskas hengitys ja rohinaa kuuluu herkästi, jos Amppu hengittää vain nenän kautta. Lenkeillä, suun ollessa auki, ei rohinaa kuulla. Ampun nenän hengitystiet on jo Romaniassa havaittu melko ahtaiksi ja epäily on, että kyseessä on eräänlainen geneettinen poikkeama hengitysteiden rakenteessa. Suomessa eläinlääkärin toimesta tutkittu, keuhkot ja sydän OK. Tämä poikkeavuus todennäköisesti altistaa Ampun hengitystieinfektiolle, mikä on aiheuttanut hengityksen rohinaa. Tulevan kodin tuleekin olla valmis ja sitoutunut hoitamaan vaivaa sen vaatimalla tavalla. Vauhtia tämä ei kuitenkaan hidasta, Amppu on leikkisä ja energinen nuori herra, joka nauttii monenlaisista aktiviteeteista.

Päivitykset

24.4.2024
Amppu on siirtynyt kotihoitoon ja etsii nyt uutta omaa perhettä!

19.11.2022

Abrosius on saapunut kotiin!

19.8.2022

Ambrosius varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

14.5.2022

Ambrosius ehti olla hetken aikaa varattuna mutta varaus peruuntui Ambrosiuksen terveyshuolien takia. Ambrosius siis jatkaa kodin etsintää erityisadoptio-ohjelmassa.

Aktiivimme vierailivat maaliskuussa tarhalla ja toivat Ambrosiukselta kuulumisia. Ambrosius olisi varmasti aivan valmis kotikoira – se on vierailijoista niin innoissaan että meinaa poksahtaa ilosta! Se hyörii, pyörii, pusuttelee ja kiipeää syliin rapsuteltavaksi ja antaa käsitellä itseään miten vain. Missä olisi tämän ihanan pörrökasan loppuelämän koti? <3

Uusia kuvia ja uusi video lisätty.

 

30.11.2021
Ambrosius aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ambrosius saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ambrosius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Ampun yhteyshenkilönä toimii: Linda Nirkkonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: