Päivitetty 04.08.2019

Kodin saanut koira: MAO (nyk.Nils)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
15.5.2019

Romaniassa on kulkukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Määrä on käsittämätön. Kulkukoirien elämä on todella rankkaa ja täynnä vaaroja joka päivä. Niitä pyydystetään kunnallisille tarhoille ikävillä tavoilla eikä niistä niillä tarhoilla huolehdita. Romaniassa on onneksi myös kulkukoirien hyväksi toimivia ihmisiä, kuten Carmen Mandescu, pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille. Lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä.  Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Carmen Mandescu löysi koiranpennun ison tien varresta harhailemasta. Se on hyvin tavallista ja jokapäiväistä Romaniassa. Carmen vei pennun Carpen tarhalle turvaan ja se sai nimekseen Mao. Mao on reipas, iloinen ja utelias pentu. Se asuu iäkkään pikkukoiran Catjan kanssa, joka on pennun kanssa uskomattoman kärsivällinen. Pentujen tapaan Mao hyppii ja kiipeilee innoissaan saadessaan huomiota. Mao on kauniin kullanruskea valkoisin merkein. Se on todella siro rakenteeltaan, mutta melko pitkäjalkainen. Mao suorastaan itkee huomiota, kun se näkee ihmisen lähestyvän aitausta tai touhuilevan muiden koirien kanssa. Se ojentelee siroja tassujaan häkin raoista ihmistä kohti kuin tehdäkseen kaikkensa, jotta saisi ihmisen luokseen. Kulkureiden aktiivit käyvät sitä tervehtimässä päivän aikan useaan kertaan ja joka kerta Mao on yhtä innostunut kuin viime tapaamisesta olisi vähintäänkin viikkoja.  Se ei ole kuitenkaan mikään yli-innokas riiviö, vaan rauhoittuu melko nopeasti eikä esimerkiksi hammastele yhtään.
Mao voisi sopia monenlaiseenkin kotiin. Reipas, mutta kiltti koirakaverkin voisi olla hyvä, mutta ihan ihmisen ainoana sydänkäpynäkin varmaan viihtyisi. Kotona on hyvä ottaa huomioon sen läheisyydenkaipuu, eli yksinolon opetteluun kannattaa satsata.
Mao on tällä hetkellä n. 30 cm, 5 kg ja todennäköisesti jää pieneksi.

Päivitykset

4.8.2019
Mao lensi Suomeen ja omaan kotiin 2.8.2019.

31.5.2019
Mao varattiin omaan kotiin!

15.5.2019
Mao lähti etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Mao tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan Maon kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen kastrointia.

Mao saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mao on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maon yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa