Päivitetty 20.07.2023

Kodin saanut koira: NILS (ent. Mao) (Suomessa)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
20.7.2023

Romaniassa on kulkukoiria joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Määrä on käsittämätön. Kulkukoirien elämä on todella rankkaa ja täynnä vaaroja joka päivä. Niitä pyydystetään kunnallisille tarhoille ikävillä tavoilla eikä niistä niillä tarhoilla huolehdita. Romaniassa on onneksi myös kulkukoirien hyväksi toimivia ihmisiä, kuten Carmen Mandescu, pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille. Lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä.  Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Carmen Mandescu löysi koiranpennun ison tien varresta harhailemasta. Se on hyvin tavallista ja jokapäiväistä Romaniassa. Carmen vei pennun Carpen tarhalle turvaan ja se sai nimekseen Mao. Mao on reipas, iloinen ja utelias pentu. Se asuu iäkkään pikkukoiran Catjan kanssa, joka on pennun kanssa uskomattoman kärsivällinen. Pentujen tapaan Mao hyppii ja kiipeilee innoissaan saadessaan huomiota. Mao on kauniin kullanruskea valkoisin merkein. Se on todella siro rakenteeltaan, mutta melko pitkäjalkainen. Mao suorastaan itkee huomiota, kun se näkee ihmisen lähestyvän aitausta tai touhuilevan muiden koirien kanssa. Se ojentelee siroja tassujaan häkin raoista ihmistä kohti kuin tehdäkseen kaikkensa, jotta saisi ihmisen luokseen. Kulkureiden aktiivit käyvät sitä tervehtimässä päivän aikan useaan kertaan ja joka kerta Mao on yhtä innostunut kuin viime tapaamisesta olisi vähintäänkin viikkoja.  Se ei ole kuitenkaan mikään yli-innokas riiviö, vaan rauhoittuu melko nopeasti eikä esimerkiksi hammastele yhtään.

Nils palaa takaisin kotia etsiväksi koiraksi. Nils asuu tällä hetkellä pääkaupunki seudulla, kahden aikuisen taloudessa, kerrostalossa ja alkaa etsimään kotia aluksi entisestä kodista käsin. Nils on noin 4,5-vuotias herkkä uros koira, joka tykkää rutiineista ja omaa hyvät kotikoiran perustaidot. Nilsiä jännittää moni asia ja etenkin uudet asiat, ihmiset ja tilanteet, joihin pitääkin tutustua koiran ehdoilla ja tilaa antaen. Nils on kipututkittu ja siitä on otettu röntgen kuvat, eikä niistä löytynyt mitään moitittavaa. Nils on kotioloissa todella puhelias. Se ei hauku erityisen paljon, mutta juttelee sitäkin enemmän. Nils myös rakastaa juoksennella ja hepuloida turvallisessa ympäristössä. Rakkauttaan omia ihmisiään kohtaan Nils ilmaisee mielellään suukoilla ja kotona Nilsin löytää usein ikkunalaudalta katselemassa ulos, mikä onkin yksi Nilsin lempipuuhista.

Nils on tottelevainen ja se on peruskoulutettu hyvin. Se kävelee lenkillä nätisti, mutta pelottaviin asioihin ja koiriin reagoi, joskus voimakkaastikin. Nils pitää etenkin toisista pienistä koirista, mutta on aika valikoiva koira seuran suhteen ja jännittää osaa vieraista koirista, etenkin isoja koiria. Nils jännittää myös kärpäsiä sisätiloissa, ihmisen käsiä ja vieraita ihmisiä. Kun nämä asiat otetaan huomioon, voi kotona käydä vieraita ja omat ihmiset pystyvät käsittelemään Nilsiä, pesemään tassut, hampaat ja leikkaamaan kynnet. Nilsillä on ollut eroahdistusta jota on saatu harjoittelemalla hallintaan. Se saattaa kuitenkin aktivoitua muutoksien yhteydessä, joten uuden perheen on hyvä varautua siihen ja olla valmis harjoittelemaan yksin oloa aluksi Nilsin ehdoilla mukavaksi. Eroahdistuksen tueksi, Nilsillä on ollut käytössä mielialalääkitys.

Nilsille etsitään kotia rauhalliselta alueelta koirakokeneesta kodista. Nils on tottunut asumaan kerrostalossa. Poika viihtyisi todennäköisesti parhaiten aikuisperheessä tai perheessä, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Nils voisi hyötyä kivasta koirakaverista kotonaan, mutta pärjää mainiosta ainoana koirana. Tulevalla kodilla tulee olla kärsivällisyyttä ja aikaa harjoitella käsittelyä ja yksinoloa koiran ehdoilla.

Kooltaan Nils on noin 30-35 cm ja 9-10 kg.

Päivitykset

20.7.2023
Nils on tänään siirtynyt uuteen kotiin. Onnea uusiin seikkailuihin <3

17.7.2023
Nils on löytänyt itselleen uuden kodin ja se on varattu!

7.7.2023
Nils palaa kotia etsiväksi koiraksi. Profiili päivitetty ja lisätty kuvia ja videoita ihanasta Nilsistä.

4.8.2019
Mao lensi Suomeen ja omaan kotiin 2.8.2019.

31.5.2019
Mao varattiin omaan kotiin!

15.5.2019
Mao lähti etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Mao saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mao on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.