Päivitetty 06.05.2022

Kotia etsivä koira: MARGOT


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
5.5.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Margotin tarinasta tiedetään sen verran että se on asunut ennen M.G Rescuen tarhalle saapumistaan pahamaineisella Bragaridun kunnallisella koiratarhalla. Margot olikin onnekas päästessään Mihain tarhalle ja sitä kautta se sai nyt myös mahdollisuuden etsiä omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Margot on asunut M.G Rescuen tarhalla vuodesta 2021 lähtien.

Tapasimme Margotin maaliskuun lopussa tarhalla vieraillessamme. Kaunis suuri pörröpää Margot asuttaa häkkiä vanhemman uroksen, Mosu Radun kanssa. Koirat tulevat hyvin sopuisasti toimeen keskenään. Margot tutustuu vieraisiin ihmisiin häkissään reippaasti ja avoimesti ja hetken tutustumisen jälkeen myös rapsuttelu ja namit maistuvat sujuvasti. Margot vaikuttaa nauttivan saamastaan harvinaisesta huomiosta suuresti ja antaa luottavaisesti vieraidenkin ihmisten käsitellä sitä. Margot vaikuttaa rauhalliselta, tyyneltä ja kohteliaalta koiralta.

Margot ei vaikuta tarhaoloissa olevan kova haukkumaan. Margotissa virtaa suurella todennäköisyydellä Romanian paimenkoiraa, joten sille etsitään kotia omakotitalosta haja-asutusalueelta tai rauhallisesta taajamasta, sillä rodulle lajityypillistä toimintaa on oman reviirin vahtiminen. Ote Romanian paimenkoiran rotumääritelmästä kuvastanee hyvin myös Margotia: “Rauhallinen ja tasapainoinen koira. Hyvä paimenkoira ja erittäin rohkea, puolustaa tehokkaasti vartioimaansa laumaa mahdollisia petoeläimiä (karhu, susi, ilves) vastaan. Suhtautuu varauksellisesti vieraisiin, ystävällinen lapsille.” Tulee kuitenkin muistaa että Margotin rodusta ei ole virallista varmuutta ja sen tausta ja eletty elämä on voinut vaikuttaa sen luonteeseen ja opittuihin malleihin joissain määrin.

Margot pärjäisi varmasti perheessään ainoana koirana tai sitten sitä voidaan ajatella uroskoiran kaveriksi. Luonteensa puolesta monentyyppinen perhekokoonpano voisi sopia Margotille.

Margot on noin seitsemän-vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Margot on suuri koira ollen noin 65 cm korkea ja 35-38 kiloa. Margotin turkki on tällä hetkellä huonossa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin varautua jatkossa hoitamaan sitä tarpeen mukaan.

Margot etsii sitoutunutta kotia, jossa on jo entuudestaan osaamista tämän tyyppisistä koirista tai vahva motivaatio perehtyä rodun ominaisuuksiin.

 

Päivitykset
5.5.2022

Margot aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Margotin mahdollisesta rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Margot saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Margot on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.