Varattu koira: MARGOT

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
Kokoarvio:65 cm / 37 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
27.12.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Margotin tarinasta tiedetään sen verran että se on asunut ennen M.G Rescuen tarhalle saapumistaan pahamaineisella Bragaridun kunnallisella koiratarhalla. Margot olikin onnekas päästessään Mihain tarhalle ja sitä kautta se sai nyt myös mahdollisuuden etsiä omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Margot on asunut M.G Rescuen tarhalla vuodesta 2021 lähtien.

Tapasimme Margotin maaliskuun lopussa tarhalla vieraillessamme. Kaunis suuri pörröpää Margot asuu tällä hetkellä häkissä yksinään. Margot jakoi ennen häkin vanhemman koiran, Mosu Radun, kanssa. Tällöin koirat tulivat hyvin sopuisasti toimeen keskenään. Margot tutustuu vieraisiin ihmisiin häkissään reippaasti ja avoimesti ja hetken tutustumisen jälkeen myös rapsuttelu ja namit maistuvat sujuvasti. Margot vaikuttaa nauttivan saamastaan harvinaisesta huomiosta suuresti ja antaa luottavaisesti vieraidenkin ihmisten käsitellä sitä. Margot vaikuttaa rauhalliselta, tyyneltä ja kohteliaalta koiralta.

Margot ei vaikuta tarhaoloissa olevan kova haukkumaan. Margotissa virtaa suurella todennäköisyydellä Romanian paimenkoiraa, joten sille etsitään kotia omakotitalosta haja-asutusalueelta tai rauhallisesta taajamasta, sillä rodulle lajityypillistä toimintaa on oman reviirin vahtiminen. Ote Romanian paimenkoiran rotumääritelmästä kuvastanee hyvin myös Margotia: “Rauhallinen ja tasapainoinen koira. Hyvä paimenkoira ja erittäin rohkea, puolustaa tehokkaasti vartioimaansa laumaa mahdollisia petoeläimiä (karhu, susi, ilves) vastaan. Suhtautuu varauksellisesti vieraisiin, ystävällinen lapsille.” Tulee kuitenkin muistaa että Margotin rodusta ei ole virallista varmuutta ja sen tausta ja eletty elämä on voinut vaikuttaa sen luonteeseen ja opittuihin malleihin joissain määrin.

Margot pärjäisi varmasti perheessään ainoana koirana tai sitten sitä voidaan ajatella uroskoiran kaveriksi. Luonteensa puolesta monentyyppinen perhekokoonpano voisi sopia Margotille.

Margot on noin seitsemän-vuotias steriloitu narttu. Kooltaan Margot on suuri koira ollen noin 65 cm korkea ja 35-38 kiloa. Margotin turkki on tällä hetkellä huonossa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin varautua jatkossa hoitamaan sitä tarpeen mukaan.

Margot etsii sitoutunutta kotia, jossa on jo entuudestaan osaamista tämän tyyppisistä koirista tai vahva motivaatio perehtyä rodun ominaisuuksiin.

Päivitykset

20.3.2024

Vihdoin Margotin onni on kääntynyt. Häntä odottaa eläkepäivät oman kodin turvassa Suomessa.

27.12.2023

Margot tavattiin Romaniassa lokakuussa ja Margot ei vaikuta voivan kovin hyvin. Margot asustaa samassa häkissa Hemulin kanssa ja vieraiden saapuessa häkin luo, Margot vetäytyy koppiinsa, kun Hemuli hyppelehtii tervehtimään vieraita. Atkiivimme menee häkkiin sisään, jolloin Margot seisoo kopin oviaukolla ja tuijottaa vierasta ja haukahtelee. Margot ei liiku tilassa juurikaan. Se syö maahan heitetyt namit, mutta vaikuttaa hermostuneelta vieraan ihmisen tullessa sen häkkiin. Sillä Margotin käytös on muuttunut kuluneen vuoden aikana huomattavasti, aktiivimme epäilevät Margotilla olevan kipuja. Margot on jo seniori-ikää lähestyvä suuri koira, jolla voi hyvinkin olla kaikenlaista vanhuuden vaivaa. Kehon kivuista voi kertoa sekin, että Margot ei halua juuri liikkua vaan seisoo paikallaan eikä tee tuttavuutta vieraan kanssa kuten aiemmin. Margotin terveyden tilannetta selvitetäänkin paremmin ja sen profiilia päivitetään tämän suhteen uudelleen. Vaikka Margot on jo vanha, hyvällä terveydenhoidolla sillä voi olla edessään vielä monta onnellista päivää omassa kodissa.

3.8.2023

Toukokuussa aktiivien tavatessa Margotin, ensimmäisenä pistää silmään rauhallinen olemus, hän seisoskelee vain paikallaan ja on vähän hämillään ihmisen seurasta, miettii että mitä nuo tyypit ovat jotka tulivat hänen häkkiinsä. Mutta silti karvanaama tuntuu pitävän siitä, että ihmiset tulivat vierailulle. Kun Margotin luo kävellään, hän ei lähde minnekään vaan edelleen seisoskelee paikallaan ja katselee ihmistä, vähän kuin kulmiensa alta. Haistelee ihmisen tarjoamia nameja, mutta ei syö. Haistelee ihmistä, häntä heiluen. Kun Margotia silitellään varovaisesti, hän ottaa pari askelta eteenpäin kohti pyytäen lisää rapsutuksia. Valloittavan ihana neito. <3

Lisätty video ja kuvia.

2.11.2022

Tapasimme herttaisen Margotin syyskuun aktiivimatkalla. Hän sulatti sydämemme aivan täysin herttaisella ja niin rauhallisella olemuksellaan. Margot tuli heti tervehtimään meitä ystävällisesti. Hän haisteli meitä tarkkaan ja pysytteli pitkään vierellämme. Rapsutuksista nauttiessaan häntä heilui iloisesti, ja hän oli selvästi kovin tyytyväinen. Herkut maistuivat hyvin, mutta parasta oli olla ihmisen vierellä.

Margotin turkki on edelleen kovin takkuinen ja huopaantunut, ja se vaatisi trimmausta.

Ihanalle Margotille lisättiin uusia kuvia ja videoita. Josko nyt oma perhe tämän tytön huomaisi?

5.5.2022

Margot aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Margotin mahdollisesta rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Margot saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Margot on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: