Varattu koira: SANELMA, ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.11.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija joka on halunnut tehdä hyvää eläinten eteen aina. Tämä johti siihen, että hän lopulta opiskeli eläinlääkäriksi ja rakennutti M.G. Sanctuaryn, eli suomeksi tätä paikkaa voisi kutsua suojakodiksi. Siellä asuu lukuisten koirien lisäksi kissoja, erilaisia lintuja, vuohia, pari hevosta,  lehmiä jne.  Suojakoti/tarha sijaitsee noin 30km päässä Bukarestista.

Sanelma tuotiin Mihain eläinlääkäriasemalle. Sanelman tuonut nainen oli kiristänyt Mihaita, että hylkää koiran kadulle, jos Mihai ei ota sitä hoitaakseen. Sanelmalta oli Mihaille tuotaessa amputoitu toinen takajalka. Se, mitä jalalle on tapahtunut, ei ole tiedossamme. Leikkaushaava oli kuitenkin pahasti tulehtunut ja vaati Mihailta paljon aikaa ja huolenpitoa saada leikkausalue parannettua.

Sanelma muistuttaa rottweileria niin luonteeltaan, kuin ulkomuodoltaankin. Se on iloinen vaihtimimmi, joka touhuaa mielellään ihmisen kanssa naama virneessä. Sanelma nauttii ihmisen kanssa työskentelystä, ottaa jatkuvasti kontaktia ja pysyy hyvin kuulolla. Tarhaolosuhteissa Sanelma on avoin ja mutkattoman oloinen koira, joka ottaa uudetkin ihmiset vastaan iloisesti ja nauttii huomiosta. Sanelma innostuu nopeasti, mutta osaa myös rauhoittua. Se piehtaroi tyytyväisenä pihamaalla ja liikkuu mielellään kolmijalkaisuudesta huolimatta.

Vaikka Sanelma ei välttele esimerkiksi juoksemista, on juoksu jonkin verran työlään näköistä raskasrakenteisen kropan vuoksi. Tulevan kodin tuleekin tiedostaa, että amputoitu jalka tulee aiheuttamaan koiralle ongelmia, eikä se luultavasti ole pitkäikäinen. Sanelma tulee tarvitsemaan Suomessa fysioterapiaa, hierontaa ja säännöllistä ortopedin tai muun osaavan eläinlääkärin arviota, tarvittaessa myös kipulääkettä. On hyvin mahdollista, että Sanelmalla on vielä hyviä vuosia elettävänä kolmijalkaisena, mutta kodin tulee myös osata arvioida Sanelman elämänlaatua realistisesti tulevaisuudessa, jos liikkuminen muuttuu hankalaksi. Sanelma ei luultavasti voi kulkea portaita, joten huomioithan tämän arvioidessasi, olisiko sinulla sopiva koti Sanelmalle.

Upea, iloinen Sanelma on noin 4-vuotias tyttö, eli koira parhaassa iässä. Kokoa Sanelmalla on noin 50cm ja 22-25kg.

Päivitykset

4.4.2024

Sanelma ei tiedäkään, että tuleva kesä tulee olemaan hyvin erilainen, kuin tähän astiset.Hänet on nimittäin varattu omaan kotiinsa Suomeen.

7.11.2023

Ihana Sanelma tavattiin lokakuussa tarhavierailulla. Tyttö ei meinaa pysyä nahoissaan, kun ihmiset lähestyvät häkkiä, eikä etenkään, kun häkkiin mennään sisään. Rapsutukset ja käsittely onnistuu, koska ihmiset ovat parasta ikinä. Painautuu tiukasti vierailijaa vasten ja tyttö nauttii suunnattomasti läheisyydestä. Välillä käy pyrähtämässä ilohepulilenkin ja palaa heti takaisin syliin. Painoa on neidille hieman kertynyt, joten jo jalan puuttumisen vuoksi sitä olisi hyvä saada hieman alemmas. Voi Sanelma sylikoira missä on oma kotisi?

Sanelmasta lisätty uusia kuvia ja videoita.

3.8.2023

Sanelma asustelee toukokuisella aktiivireissulla häkkiään ihan yksin. Kun häkkiä lähestytään, hän haukkuu innostuneesti kuin sanoen, että tulkaa jo tänne! Kun häkkiin mennään sitten sisälle, haukkuminen loppuu heti ja Sanelma vain painautuu tulijaa vasten. Kolmijalkaisuutta ei edes huomata kuin vasta hetken hänen luonaan oltuaan, Sanelman iloinen olemus vie kaiken huomion. Ihmisseurassa hän on aika rauhallinen, muutamat iloiset juokset on tehtävä kylläkin välillä. Haukkuu jonkin verran. Tulee oikein nätisti pyytämään rapsutuksia, siis aivan ihana koira. Sanelma olisi täysin valmis kotimatkalle!

Lisätty uusi video ja suloisia kuvia neidistä.

12.10.2022

Aktiivimme tapasivat Sanelman, ja tämä aivan ihana neiti oli entisellään – se oli innoissaan vieraista ja änkesi onnellisena syliin saakka. Aktiivimme kuvailevat Sanelmaa todella ihmisrakkaaksi koiraksi, joka nauttii huomiosta ja rapsutuksista. Sanelman liikkuminen on edelleen ketterää, eikä toisen takajalan puuttuminen häntä hidasta! Sanelma haukkui toiselle koiralle jonka Mihai toi aidan taakse, mutta muuten neidin ei kuultu haukkuvan. Sanelma asuu tällä hetkellä Ursukin kanssa, ja kaksikko tuleekin hyvin toimeen keskenään. Lisätty kuvia ja video Sanelmasta.

23.4.2022

Sanelma on maaliskuisella vierailullamme turhautunut häkissään ja se purkautuu ulos haukkumisena ja ärähtelynä, kun vapaana olevat koirat tulevat Sanelman häkin eteen hillumaan. Vapaaksi päästessään haukkuminen lakkaa heti ja Sanelman silmät alkavat loistaa. Se juoksee kaikista muista koirista täysin välittämättä ihmisen luo ja pitää kontaktin ihmiseen häiriöstä huolimatta. Namit kiinnostavat, mutta vielä mieluisampaa tuntuu olevan huomio, rapsutukset ja kehut. Sanelmaa saa käsitellä miten vain, se nauttii joka solullaan ja kääntää masun esiin rapsuteltavaksi. Sanelman jäljellä olevassa takajalassa on hyvät lihakset ja liikkuminen on yllättävän ketterää. Toki Sanelma istuskelee paljon, kun mitään ei tapahdu, mutta ottaa mielellään lainkaan empimättä myös juoksuspurtteja. Lisätty kuvia ja videoita tälle tähtisilmälle.

14.1.2022

Aktiiviemme tavatessa Sanelman joulukuussa Romaniassa, tyttö mennä viipottaa niin, että ihmisillä kestää hetki huomata, että yksi jalka puuttuu. Sanelmalla on virtaa, kuin pienessä kylässä ja se on selvästi turhautunut häkissään. Ihmisen huomiota Sanelma janoaa, samoin herkkuja. Herkkuja Sanelma hapuilee taskun läpi ja ihmisten lähtiessä pois sen luota, hyvä, ettei tule häkin läpi itse perässä. Tarha on Sanelmalle aivan väärä ympäristö. Sanelman paikka olisi oman ihmisen kainalossa ja omalla pihamaalla puutarhatöissä autellessa.

25.9.2021

Sanelma aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sanelman rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Sanelma saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sanelma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot :  Nina Ehrström

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: