Päivitetty 01.10.2021

Kotia etsivä koira: SANELMA


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.9.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija joka on halunnut tehdä hyvää eläinten eteen aina. Tämä johti siihen, että hän lopulta opiskeli eläinlääkäriksi ja rakennutti M.G. Sanctuaryn, eli suomeksi tätä paikkaa voisi kutsua suojakodiksi. Siellä asuu lukuisten koirien lisäksi kissoja, erilaisia lintuja, vuohia, pari hevosta,  lehmiä jne.  Suojakoti/tarha sijaitsee noin 30km päässä Bukarestista.

Sanelma tuotiin Mihain eläinlääkäriasemalle. Sanelman tuonut nainen oli kiristänyt Mihaita, että hylkää koiran kadulle, jos Mihai ei ota sitä hoitaakseen. Sanelmalta oli Mihaille tuotaessa amputoitu toinen takajalka. Se, mitä jalalle on tapahtunut, ei ole tiedossamme. Leikkaushaava oli kuitenkin pahasti tulehtunut ja vaati Mihailta paljon aikaa ja huolenpitoa saada leikkausalue parannettua.

Sanelma muistuttaa rottweileria niin luonteeltaan, kuin ulkomuodoltaankin. Se on iloinen vaihtimimmi, joka touhuaa mielellään ihmisen kanssa naama virneessä. Sanelma nauttii ihmisen kanssa työskentelystä, ottaa jatkuvasti kontaktia ja pysyy hyvin kuulolla. Tarhaolosuhteissa Sanelma on avoin ja mutkattoman oloinen koira, joka ottaa uudetkin ihmiset vastaan iloisesti ja nauttii huomiosta. Sanelma innostuu nopeasti, mutta osaa myös rauhoittua. Se piehtaroi tyytyväisenä pihamaalla ja liikkuu mielellään kolmijalkaisuudesta huolimatta.

Vaikka Sanelma ei välttele esimerkiksi juoksemista, on juoksu jonkin verran työlään näköistä raskasrakenteisen kropan vuoksi. Tulevan kodin tuleekin tiedostaa, että amputoitu jalka tulee aiheuttamaan koiralle ongelmia, eikä se luultavasti ole pitkäikäinen. Sanelma tulee tarvitsemaan Suomessa fysioterapiaa, hierontaa ja säännöllistä ortopedin tai muun osaavan eläinlääkärin arviota, tarvittaessa myös kipulääkettä. On hyvin mahdollista, että Sanelmalla on vielä hyviä vuosia elettävänä kolmijalkaisena, mutta kodin tulee myös osata arvioida Sanelman elämänlaatua realistisesti tulevaisuudessa, jos liikkuminen muuttuu hankalaksi. Sanelma ei luultavasti voi kulkea portaita, joten huomioithan tämän arvioidessasi, olisiko sinulla sopiva koti Sanelmalle.

Upea, iloinen Sanelma on noin 3-vuotias tyttö, eli koira parhaassa iässä. Kokoa Sanelmalla on noin 50cm ja 22-25kg.

Päivitykset

25.9.2021

Sanelma aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sanelman rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Sanelma saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sanelma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot :  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa