Kodin saanut koira: URSUK

Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.10.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Ursukin tarina on hyvin perinteinen Romaniassa. Mihai otti Ursukin hoiviinsa, kun hänet hylättiin omistajiensa toimesta. Ursuk on mitä mainioin koiraherra ja tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ursuk asustaa häkkiään tällä hetkellä yksin ja haukkuu jonkin verran, yleensä kun muutkin haukkuvat tai tylsistyessään. Ursuk on nuori koirapoika onkin melko  aktiivinen ja leikkisä koira. Tulevassa kodissaan Ursuk tulee varmasti tarvitsemaan pitkiä lenkkejä ja aivopähkinöitä sopivassa suhteessa, jotta se ei tylsisty.

Ursuk on komean kokoinen koira, n. 55cm ja 35kg.

Päivitykset:

19.11.2022

KarhuHerra Ursuk matkusti talviseen Suomeen ja tapasi ensi kertaa oman perheensä. Onnea Ursuk ja Perhe.

2.10.2022

Upea nalleherra Ursuk on varattu omaan kotiin <3

1.10.2022

Syyskuun Romanian reissulla aktiivimme tapaavat Ursukin joka onkin hyvin innoissaan saadessaan vieraita häkkiinsä. Ursuk on todella reippaan oloinen ja innoisaan se hieman hyppii aktiiveitamme vasten, tulee aivan lähelle ja haluaa selvästi rapsutuksia. Ursuk on saanut itselleen häkkikaveriksi Sanelman, jonka kanssa se tuleekin hienosti toimeen. Sanelmaan verrattuna Ursuk onkin hieman rauhallisempi. Kun alkuinnostus ja hepulit on mennyt ohitse, Ursuk rauhoittuukin suht nopeasti ja turha hötkyily jää pois. Ursuk on ystävällinen, avoin ja tasapainoisen oloinen nalleherra jota saa koskea ja rapsuttaa ihan miten vain. Lisätty kuvia ja video. 

25.3.2022

Aktiivimme saivat tavata myös adoptio-ohjelman uutukaisia maaliskuun matkallaan. Kun Ursuk tuli tarhalle se oli ollut todella laiha, massaa on tullut ja nyt tämä mustakarhu onkin jo aikamoinen jötikkä. Alkuun on kiinnostuneempi haistelemaan kuin moikkaamaan aktiiveita.  Ursuk tutkii ja kiertelee itsenäisesti pihaa ympäri ja nuuskuttelee joka nurkan, hauska omatoimitutkailija. Käy moikkaamassa kissoja ja heiluttaa niille iloisesti häntäänsä. Muista koirista ei häiriinny ollenkaan. Ursuk on melkoinen viilipytty sekä koirien että ihmisten kanssa, vaikka tarhalla on aina melkoinen häly. Hetken kun Ursuk on saanut tutkia pihaa itse aktiivimme Nina lähestyy sitä, tämä oli Ursukille ok ja tulikin moikkaamaan ja tekemään tuttavuutta. Saa koskea ja rapsutella, mutta ei ainakaan aktiivien vierailun aikan ole ihmisliima. Namit ei maistu, ei syö edes heitettyjä nameja. Maistaa herkkua Ninalta, mutta sylkee maahan. Kun Ursuk laitetaan hihnaan alkaakin namit kelpaamaan. Vaikuttaa siltä, että on syönyt tylsyyteensä häkkioloissa. Ursuk on mahdottoman rauhallinen, ei kuulla edes haukkuvan vierailun aikana.  Tämän tyyppinen tilanne voi olla koiralle vaikea ja ne voivat helposti paineistua, Ursuk pysyy rauhallisena ja on todella kohtelias, sen verran jännittää, ettei katso päin ja kamera aiheuttaa koirassa rauhoittelevia eleitä.  Ursuk on hirmuisen sympaattinen, itsenäinen karhuherra.

Lisätty kuvia ja videot.

9.3.2022

Upea Ursuk aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ursuk saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ursuk on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteyden otot: Anne-Mari Vihtonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: