Päivitetty 20.11.2022

Kodin saanut koira: KAIHO (nyk. Alba)


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.5.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Kaiho on tullut M.G.Rescuen tarhalle pari kuukautta aiemmin Dogtownin yksityiseltä tarhalta yhdessä Kuoman ja Alhon kanssa, tämä tarha toimi kunnallisten tarhojen tapaan. Kaiho kiehnää iloisena tuttua ihmistä vasten ja tutustuu mielellään myös uusiin ihmisiin. Antaa vieraidenkin käsitellä itseään. Kaiho vaikuttaa hieman ujolta ja alistuvalta reppanalta, joka kuitenkin suhtautuu uusiinkin asioihin rauhallisesti ja varovaisen uteliaasti. Kaiho asustaa yhdessä kahden uroksen kanssa, eikä kuulemma tule toimeen kaikkien narttujen kanssa.
Oletettavaa on, että Kaiholla on ollut todennäköisesti useampikin pentue aiemmin. Kaiho on kiva koira, jonka voisi ajatella sopivan monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi, kunhan perhe on kärsivällinen ja lempeä ja kohtelee Kaihoa koiralähtöisyyden periaatteella.

Kaiho on 45 cm korkea ja erittäin tuhdissa kunnossa, jopa 20 kiloa painava. Tulevan perheen tuleekin Suomessa perehtyä kevennyskuuriin, jotta Kaihon mitat saadaan kuntoon, eikä nivelet rasitu turhaan.

Päivitykset:

19.11.2022

Sydänmatohoidot hidastuttivat Kaihon matkaa kotiin. Vihdoin koitti se onnen päivä kun Kaiho matkasi Suomeen oman perheensä luo. Samalla hän sai uuden nimen, Alba. Onnea Alba ja Perhe <3

16.8.2022

Upea Kaiho saa kuulla tänään hienoja uutisia, se on varattu omaan kotiin jossa sitä jo kovasti odotetaan <3

24.5.2022

Kaiho on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaiho saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaiho on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.