Päivitetty 20.11.2022

Kodin saanut koira: COOL PAW LUKE


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Eräs Carpen asukeista on komea ja kovin ihastuttava Cool Paw Luke. Luke löytyi hylättynä Bukarestista. Siellä se yritti seurata ohikulkijoita etsien turvaa ja tukea, kunnes eräs nainen heltyi ja otti Luke-ressukan mukaansa. Hän otti yhteyttä Carmeniin ja pyysi Carmenia ottamaan Luken tarhalle. Ja Carmenhan otti.

Mitä ikinä onkaan Luken menneisyydessä tapahtunut, se ei poikaa näytä lannistavan, sillä Cool Paw Luke on tarhalla osoittanut olevansa hyvin tasapainoinen, iloinen ja ihmisrakas koira. Jopa vieraat ihmiset saavat Luken kovasti innostumaan, se hakee huomiota ja rapsutuksia, kiipeää syliin ja suukottelee naamaa aina tilaisuuden tullen. Lukella on hassuna tapana hymyillä hammashymyä ilostuessaan ja pyörittää häntää vinhasti hirmuista ympyrää (näkyy videolla). Lukella vaikuttaa ainakin tarhaoloissa olevan runsaasti iloista ja reipasta energiaa, joten siitä todennäköisesti saisi kivan kaverin lenkkipoluille ja ehkä jopa harrastamaan. Luke elelee vanhemman narttukoiran kanssa saamassa häkissä, ja kaksikko tulee toimeen, mutta Luke selvästi dominoi voimakkaasti häkkikaveriaan. Lisäksi Lukella on taipumusta puolustaa resurssejaan muilta koirilta melko intensiivisesti. Tarhalla Luke ei juurikaan hauku.

Cool Paw Luke on arvion mukaan 6 – 7 vuotta vanha, mutta kun koiran historia on tuntematon, on arvioonkin hyvä suhtautua varauksella. Arviot tehdään paitsi koiran yleisilmettä, mutta erityisesti hampaita tarkastelemalla. Luken hampaat ovat keränneet paljon hammaskiveä, mutta hampaat hammaskiven alla näyttävät olevan hyväkuntoiset, joten Luke saattaa olla annettua arviota nuorempikin. Luke tulee tarvitsemaan Suomessa hammaskivenpoistoa, joten tulevan omistajan on hyvä varautua siihen jo etukäteen.

Cool Paw Luke etsii kotia ymmärtäväisen perheen luota, joko ainoana koirana tai mukavan tyttökoiran kaverina. Tärkeää on, että perhe sitoutuu koiralähtöisyyteen Luken kasvattamisessa, kouluttamisessa ja kotiutumisen tukemisessa. Vaikka Luke on tarhalla oikein iloinen ja sosiaalinen, on mahdollista että niin suuri elämänmuutos kuin uuteen ympäristöön kotiin saapuminen, pistää reippaankin pojan pakkaa hiukan sekaisin ja kotiutumisessa voi mennä aikaa. Tällöin omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

Luke on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset:

19.11.2022

Cool Paw Luken kotimatkassa oli pari mutkaa, mutta vihdoin nekin suoristui ja Luke matkasi kotiin oman perheensä iloksi. Onnea Cool Paw Luke ja perhe

12.8.2022

Vuosi siinä melkein meni, mutta vihdoin on Cool Paw Luken vuoro, hänet on varattu ja oma koti odottaa Suomessa <3

17.6.2022

Suuri ihmetyksen aihe kesäkuun aktiivireissulla on se miten näin hieno ja kultainen koira ei ole löytänyt vieläkään omaa kotiaan. Cool Paw Luke on aktiivit tavatessaan iloinen oma itsensä, rakastaa rapsutuksia ja ihmisen lähellä olemista. Niin on omatoiminen, että ottaisi itse namit aktiivin namitaskusta. Kooltaankin Luke on oikein täydellinen, kompakti keskikokoinen koira. On kovin ketterä ja ihmisen huomion perään, aktiivit miettivät, että saisikohan Lukesta joka harrastuskaverin johonkin kivaan koiramaiseen harrastukseen.

Lisätty kuvia ja video. 

 

25.3.2022

Cool Paw luke on yksi jonka aktiivimme tapasivat maaliskuisella reissullaan. Yhteneväinen mielipide on että Cool Paw Luke on ihana, täydellinen koira! Tulee heti iloisesti mutta rauhallisesti luokse ja pysyy koko ajan ihmisten lähellä. Avoin, reipas, tasapainoinen ja sosiaalinen. Nauttii seurasta, saa käsitellä miten vain. Hymyilee hampaat näkyvillä aluksi ollessaan innoissaan. Ollut Carmenilla viikon Bukarestissa kerrostalossa koska ollut jotain suolistovaivaa ja hoidettu eläinlääkärissä (ohimenevä vaiva, oli syönyt jotain huonoa). Pärjäsi kerrostalossa kuin vanha tekijä, osaa kulkea hihnassa, ei ongelmia olla sisällä, ja viikon hoitojaksson aikana Luke oli jopa sisäsiisti! Kerrostalossa Luke ei haukkunut rapun ääniä tai mitään. Siitäpä täydellinen koira ja täysin valmis kotiin! Aiemmasta päivityksestä muutos on, että Lukea voidaan harkita kotiin jossa on kiva tyttökoira odottamassa. Alkuun kuitenkin hyvä varautua koirien eristämiseen jos kemiat ei heti kohtaa.

Lisätty kuvia ja video.

30.10.2021
Aktiivimme tapasivat upean Cool Paw Luken lokakuun reissullaan Carpen tarhalle. Luke on tällä kertaa vieraita kohdatessaan melko rauhallinen, se heiluttaa kuitenkin häntää ja pujahtaa kopistaan ulos syömään vierailla tarjolla olevia herkkuja. Rapsutukset kelpaavat myös tällä herttaiselle herralle. Aktiivien vierailun aikana käy selväksi, että Lukella on taipumusta dominoida voimakkaasti samassa häkissä asuvaa narttua, ja konflikteilta vältytään ensisijaisesti siksi, että nartulla on taipumus niitä välttää ja väistää Lukea. Samalla reissulla todetaan, että Luke suhtautuu muihin koiriin ylipäätään melko intensiivisesti, ruoka-aikaan se rähähtelee naapurihäkin koirille yhteisen seinän läpi. Tästä syystä tulemme jatkossa etsimään Lukelle kotia ensisijasesti ainoana koirana.

Lisätty video ja kuvia.

24.8.2021
Lannistumaton Luke on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja oman kodin etsintä voi alkaa!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cool Paw Luke saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cool Paw Luke on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.