Päivitetty 20.11.2022

Kodin saanut koira: SORIE


Syntymäaika: 2010-2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2022
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Sorie on saapunut tarhalla kun eräs mies hylkäsi molemmat koiransa tarhalle. Syynä luopumiselle oli miehen mukaan se, että hänellä oli käsi poikki, eikä pysty pitämään koiria. Tämä oli tekosyy dumpata koirat tarhalle. Myöhemmin kävi ilmi, että entinen omistaja on pentujen kasvattaja. Anda sanoo, ettei olisi enää muutenkaan halunnut antaa koiria tälle takaisin, koska mies ei vaikuttanut kovin luotettavalta.
Sorie on jo seniori-ikään ehtinyt mummokoira. Senioriksi sen hampaat yllättävän ok kunnossa. Tottunut ihmisiin, kuten myös häkkikaverinsa (uusi 26), ollut selvästi omistettu koira (kuten tiedossa jo olikin). Ottaa namit mieluummin kädestä kuin maasta ja nauttii silminnähden rapsutuksista ja ihmisen läheisyydestä. Luonteeltaan rauhallinen, rakastava, pysyttelee ihmisen lähellä, ihana ihmisliima. Selvästi vähän raskas olla, koska reilusti liikaa painoa (ja erittäin kuuma!). Hänellä on myös paljon ja paksusti karvaa. Oikein suloinen, symppis ja tasapainoinen mummeli. ❤️
10-12 vuotias Sorieta voisi ajatella sopivan monenkinlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi, kunhan perhe on kärsivällinen ja lempeä ja kohtelee koiraa koiralähtöisyyden periaatteella.
Sorie on kooltaan n. 60cm ja 50kg. Ylipainoa on reilusti joten tulevan kodin tuleekin olla tietoisia koiran ravitsemuksesta ja sitoutua Sorien kohdalla turvalliseen painonpudotukseen.
Päivitykset:
19.11.2022
Ihana vanharouva Sorie matkusti Romaniasta pitkän matkan Suomeen ja tapasi ensi kertaa oman perheensä. Onnea Sorie ja perhe <3
9.8.2022
Eläkekotia ei tarvinnut kauaa etsiä, upea Sorie on varattu omaan kotiin Suomeen <3
29.6.2022
Lempeä Sorie mummukka aloitti ikioman eläkekodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sorie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sorie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.