Happy Dogs Moreni

Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsevassa köyhässä pikkukaupungissa, eläinsuojelija Anda Popescu pitää pystyssä Happy Dogs Moreni -nimistä löytökoiratarhaa. Ammatiltaan Anda on eläintenhoitaja ja aiemmin hän on työskennellyt RAR:in (Romanian Animal Rescue) tiimissä, mistä hän on Kulkureillekin tullut tutuksi. Vuoden 2018 alusta Anda keskitti kaiken aikansa koiratarhalleen ja erosi RAR:in tiimistä. Jatkoimme Andan ja hänen tiiminsä tukemista edelleen hyvin tuloksin ja hyvässä yhteistyössä.

Anda on periaatteiltaan ja toimintatavoiltaan hyvin länsimaalaisesti toimiva nuori nainen, joka on itsekin Morenista kotoisin. On pitkälti Andan ansiota, että Morenissa onnistuttiin vuosia takaperin steriloimaan tai kastroimaan kaupungin kaikki kodittomat koirat. Pitkäksi aikaa kaupunkiin laskeutui rauha: ei koirien välisiä tappeluita, ei raportteja ihmisen kimppuun käyneistä koirista ja kodittomien koirien populaatio alkoi kääntyä laskuun. Pormestarin onnettoman päähänpiston seurauksena päädyttiin kuitenkin kerralla lopettamaan kaikki jäljellä olevat koirat – ja vain muutamassa kuukaudessa oli kodittomien koirien populaatio alueella räjähtänyt taas käsiin. Tämän seurauksena Anda saa päivittäin taistella tarhansa ylikansoittumista vastaan.

Anda Popescu

Morenissa järjestettiin melkein kuukausittain sterilointipäivä tai -viikonloppu, minkä aikana steriloitiin kymmeniä eläimiä. Vuoden 2019 loppupuolella Anda oli meihin yhteydessä ja kertoi, että valitettavasti pitkät ja raskaat sterilointipäivät ovat hänen tiimilleen liikaa, eivätkä he voi niitä valitettavasti jatkaa. Ehdotuksena hän esitti, että paikallisen eläinlääkäri Dr. Malina Ghețen klinikalla olisi mahdollista pitkää jatkuvaa sterilointiprojektia, jossa voitaisiin päivittäin operoida muutamia eläimiä. Dr. Malina käyttää nykyaikaista sterilointimenetelmää, jossa vain muutaman sentin pituisen viillon kautta koukulla poistetaan sekä kohtu että munasarjat. Pienen viillon vuoksi parantumisaika on huomattavasti lyhyempi kuin perinteisellä menetelmällä. Tekniikan Dr. Malina on oppinut Dr. Aurelian Stefanilta (RAR) sekä Dr. Irina Corbulta (Green Vetcare), joiden oppiin hän on päässyt Morenin sterilointipäivillä, jotka on järjestetty hänen klinikallaan.

Hyväksyimme ehdotuksen tyytyväisenä siitä, että erittäin hyvin toiminut yhteistyö Anda Popescun kanssa jatkuu.

Dr. Irina Corbu ja Dr. Malina Ghețe Morenin sterilointipäivässä

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.