Luana’s Dream Foundation

 

Luana’s Dream Foundation on vuonna 2015 perustettu säätiö, joka kattaa monta osa-aluetta rescue-kentällä. Säätiö työskentelee niin loukkaantuneiden ja apua tarvitsevien villieläinten kuin muutenkin luonnon ja sen kasviston parissa sekä kodittomien ja vähävaraisten perheiden koirien ja kissojen steriloinneissa, joista viimeisessä Kulkurit aloittivat yhteistyön säätiön kanssa vuonna 2019.

Säätiössä työskentelevät henkilöt ovat pitkän linja eläinsuojelijoita, joilla jokaisella on kokemusta tekemästään työstä yli vuosikymmenen ajalta. Kulkurien ja säätiön välisenä yhteyshenkilönä toimii Alexandra Tanasescu (Engineer vet. asst.), joka koordinoi ja johtaa sterilointiprojekteja paikanpäällä Romaniassa. Alexandra on tehnyt eläinsuojelutyötä vuodesta 2011.

Green Vetcare

Säätiön perustamisen aikaan sen sterilointeihin keskittyvä tiimi avasi klinikan Bukarestissa. Green Vetcare nimisen klinikan vetäjänä toimii eläinlääkäri Irina Corbu, joka on Kulkureille tuttu yhteistyökumppani jo vuodesta 2017.

Klinikalla Dr. Irina mm. kouluttaa eläinkääkäriopiskelijoita ympäri maailman ja opettaa heille modernia, koukulla tehtävää sterilointimenetelmää. Dr. Irina on erikoistunut ja ansioitunut massasterilointiprojekteissa, jotka tehdään usein vaativissa ja yksinkertaisissa olosuhteissa maaseudulla.

Catch-spay-release -työ

Erittäin haastavissa catch-spay-release -kampanjoissa kuvaan astuu mukaan myös Dr. Ovidiu Rosu (Vier Pfoten), yksi maan taitavimmista ja omalla alallaan koulutetuimmista henkilöistä, joka on erikoistunut villieläinten nukutusnuoli-tekniikkaan ja pyydystämiseen. Tekniikkaa käytetään villimpien kodittomien koirien pyydystämiseen sterilointia varten, jonka jälkeen koirat palautetaan reviirilleen jatkamaan elämäänsä.

Dr. Ovidiu on tunnettu ympäri maailman mm. FOUR PAWS Internationalin riveistä ja hän on rakentanut ja kehittänyt suojapaikan villielämille, johon suurin osa hänen ajastaan tällä hetkellä kuluu. Saammekin olla onnellisia, että hän kaikilta kiireiltään on suostunut osallistumaan Kulkurien catch-spay-release -kampanjoihin.

Vuonna 2020 Kulkurit avusti järjestöä 5000 euron suuruisella, lahjoituksina tulleella summalla uuden sterilointiambulanssin hankintaa, jotta tärkeää työtä voitiin jatkaa ambulanssin rikkoutumisesta huolimatta.

Kuukausittain Kulkurit sponsoroi parikymmentä Luana’s Dream Foundation toteuttamaa sterilointia, sekä erillisiä catch-spay-release -kampanjoita ympäri Romaniaa. Muutaman päivän aikana voidaan jopa ottaa kiinni ja steriloida useita kymmeniä koiria ja työ onkin todella tärkeää, omistettujen koirien sterilointien ohella.

Pääset seuraamaan Luana’s Dream Foundation (Fundația Visul Luanei) työtä myös säätiön omalla Facebook-sivulla.