Kodin saanut koira: COSMIC (Spacepuppies)

Syntymäaika: 06/2022
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Cosmic on ihastuttanut monet kotiehdokkaat, eikä siitä oteta tällähetkellä enempää kyselyjä vastaan

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.9.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Spacepuppies pentue löydettiin heinäkuun alussa kun ne olivat aivan pieniä, noin 5 viikon ikäisiä.  Naapurikylässä asuva nainen lähetti Luizalle kuvia rakennustyömaalla asuvista pennuista ja Luiza tiesi heti, että hänen oli pelastettava pennut. Pennut olivat löydettäessä täynnä kirppuja ja punkkeja. Karvatuppipunkkien takia pentujen turkit olivat todella huonossa kunnossa, mutta tehokkaan lääkityksen ansiosta karvakin on alkanut palautua.

Koska rakennustyömään omistaja ja alueen vartijat eivät olleet yhteystyökykyisiä, eivät Luiza kumppaneineen onnistuneet saamaan pentueen emoa mukaansa. He aikovat kuitenkin vielä jatkaa alueen omistajan taivuttelua, jotta pentujen emokin saataisiin turvaan.

Cosmic ujostelee uusia ihmisiä ensin hieman ja jää vähän taka-alalle innokkaampien pentujen tieltä. Cosmic tarkkailee ihmisiä kiinnostuneena ja kaartaa haistelemaan näitä takaapäin. Lopulta sekin uskaltautuu hakemaan nameja ja rapsutuksia pomppien ja pussaillen innoissaan. Rohkeuden puuskan jälkeen se käy välillä kaumpana rauhoittumassa. Erityisesti liikkuvat ihmiset ovat Cosmicin mielestä hieman liian jännittäviä.

Syyskuussa Luiza kuvailee Cosmicia rohkeaksi ja innokkaaksi pennuksi, joka on ensimmäisenä pusuttelemassa.

Cosmic tukeutuu paljon siskoihinsa, joten rohkea koirakaveri tulevassa kodissa olisi sille varmasti mieleen. Spacepuppies pentuset leikkivät paljon keskenään ja tulevat hyvin toimeen.

Cosmic saattaa Luizan mukaan haukkua leikkiessään, mutta ei juuri muuten.

Cosmic oli elokuun alussa noin 23 cm korkea ja painoi 3,5 kiloa. Cosmicin arvioidaan kasvavan noin 40 cm korkuiseksi ja 10-12 kilon painoiseksi. Cosmicilla on takakannukset.

Päivitykset
19.11.2022
Cosmic matkusti kotiin Suomeen ja tapasi ikioman perheensä! Onnea Cosmic ja perhe!

28.10.2022
Cosmic on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

28.9.2022
Cosmic aloittaa sisaruksineen oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Cosmic tulee Suomeen kastroimattomana tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Cosmic saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cosmic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cosmicin yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: