Päivitetty 06.04.2022

Kotia etsivä koira: MATCHA (Tea Puppies)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Matcha ja muut Tea Puppies -sisarukset SenchaOolong, Rooibos, Earl Grey, Bancha ja Chai hylättiin tarhalle niiden ollessa aivan pieniä.
Nyt pennut asustavat Cosoban tarhalla sisäpihalla yhdessä muiden tarhalla olevien pentujen kanssa.

Pihalla muiden pentujen kanssa ne hakeutuvat mielummin pois toisten jaloista, ja jännittävät selvästi hiukan muita koiria, mutta ajan myötä niiden persoonat ovat alkaneet erottua toisistaan ja pennut ovat rohkaistuneet selvästi. Toisistaan Tea Puppiesit hakevat myös paljon turvaa ja seuraa.

Pennut ovat vielä tottumattomia ihmisiin ja uudet ihmiset jännittävät niitä jonkin verran. Oman hoitajansa kanssa pennut ovat kuitenkin hieman reippaampia ja tulevat iloiseksi tämän nähdessään.  Matcha tulee mielellään moikkaamaan vieraita ja tykkää selvästi ihmisten huomiosta. Matcha on iloinen puuhakas pentu, joka saattaa hieman kiusata pihan ujompia ja alistuvampia pentuja. Matcha ei juurikaan malta jäädä paikoilleen vaan sillä tuntuu olevan kokoajan meno päällä. Pentumaiseen tapaan Matchakin kyllä simahtaa lopulta ja nauttiikin päiväunista auringossa pitkin pituuttaan pihalla.

Koska Matcha ja sen sisarukset ovat vielä ihmisten suhteen tottumattomia, tulevat ne tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Matchalle valtava muutos ja kotikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo kodissa asuminen ja hihnassa lenkkeilykin tulevat olemaan Matchalle uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti kotikoiran elämää. Matcha myös hyötyisi varmasti kotona odottavasta reippaasta koirakaverista, johon se voisi tukeutua ja josta se voisi ottaa mallia.

Pentujen perimässä epäillään olevan jonkin verran vinttikoiraa. Matchan tulevan perheen olisi hyvä etukäteen tutustua vinttikoirien erityispiirteisiin ja varautua esimerkiksi voimakkaaseen saalisviettiin. Tästä johtuen Matchaa ei sijoiteta kotiin, jossa on kissoja.
Matcha tulee tarvitsemaan paljon positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa tukea, johdonmukaista ja rauhallista opastusta ja koulutusta kasvaakseen reippaaksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Matcha on selvästi sisaruksiaan pienempi ja sirompi. Se on tällä hetkellä noin 42 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa. Matcha kasvaa todennäköisesti noin 50-55 cm korkuisiksi ja noin 18-20 kg painoiseksi

Päivitykset

6.4.2022
Matcha aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Matcha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Matcha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Matcha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chain yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.