Kodin saanut koira: BANCHA (Tea Puppies), Suomessa

Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Salo)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Bancha ja muut Tea Puppies -sisarukset SenchaOolong, Rooibos ja Earl Grey hylättiin tarhalle niiden ollessa aivan pieniä. Niiden taustasta ei ikävä kyllä tiedetä muuta, mutta on melko todennäköistä, että pennut ovat jonkin paikallisen perheen koiran vahinkopentuja, joista ei sitten ole haluttu tai kyetty pitämään huolta.

Pennut ovat vielä tottumattomia ihmisiin ja uudet tuttavuudet jännittävät niitä jonkin verran. Oman hoitajansa kanssa pennut ovat kuitenkin hieman reippaampia ja tulevat iloiseksi tämän nähdessään.  Bancha on hieman kiusattu isossa koiraporukassa ja se jättäytyykn usein hieman useamman kymmenen koiran laumassa laidoille, vaikka kovasti haluaisikin tulla tutustumaan ihmisiin ja aina jos tilaa suinkin on, Bancha on muiden mukana nuuskimassa ja tutkimassa ihmeellisiä ihmisiä.

Koska Bancha ja sen sisarukset ovat vielä ihmisten suhteen tottumattomia, tulevat ne tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Banchalle valtava muutos ja kotikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo kodissa asuminen ja hihnassa lenkkeilykin tulevat olemaan Banchalle uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä jossa osataan tukea pentua matkalla kohti kotikoiran elämää. Bancha myös hyötyisi varmasti kotona odottavasta reippaasta koirakaverista, johon se voisi tukeutua ja josta se voisi ottaa mallia.

Pentujen perimässä epäillään olevan jonkin verran vinttikoiraa. Banchan tulevan perheen olisi hyvä etukäteen tutustua vinttikoirien erityispiirteisiin ja varautua esimerkiksi voimakkaaseen saalisviettiin. Tästä johtuen Banchaa ei sijoiteta kotiin, jossa on kissoja.

Bancha vaikuttaa pehmeältä luonteelta ja tuleekin tarvitsemaan paljon positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa tukea, johdonmukaista ja rauhallista opastusta ja koulutusta ja kosolti malttia ja kivoja hetkiä kasvaakseen reippaaksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Bancha on tällä hetkellä 55cm korkea ja painaa 15kg.

Päivitykset

7.10.2022

Bancha on löytänyt oman kodin.

2.10.2022

Bancha on ollut kotihoidossa nyt noin kolme viikkoa ja siinä ajassa Bancha on yllättänyt iloisuudellaan, reippaudella ihmisten kanssa ja sosiaalisuudellaan. Ulkoilun suhteen Bancha on ottanut pieniä askelia eteenpäin ja sen kanssa onkin pystytty jo hieman pyörähtämään ulkona. Tätä tulee kuitenkin jatkaa maltillisesti ja koiraa kuunnellen. Lisäksi Bancha oireilee tällä hetkellä eroahdistusta, siitä tulee levoton ja ahdistunut ihanien turvaihmisten poistuessa näköpiiristä. Bancha on vastannut eroahdistus-treeneihin todella hyvin ja jo muutaman päivän jälkeen ollut oireetta puoli tuntia yksin, mutta valitettavasti nykyisessä hoitopaikassa tilanne on ensi viikosta lähtien sellainen, että Bancha joutuisi olemaan täydet työpäivät yksin. Tästä johtuen etsimme nyt akuutisti Banchalle oman kodin lisäksi myös kotihoitopaikkaa, jossa yksinjäämistä olisi mahdollista treenata vähän kerrallaan kouluttajan ohjeilla ja tuella.

Lisätty uusia kuvia Banchasta.

27.9.2022

Ihana Bancha on ollut kaksi viikkoa kotihoidossa, kahden aikuisen ja yhden koiran taloudessa. Kotihoitaja kertoo Banchasta seuraavanlaisesti:

Bancha on sopeutuva, ujo ja ihan äärettömän lempeä sylihauva. Banchan mielestä parasta on olla sohvalla kainalossa ja antaa pusuja. Bancha tykkää leikkiä ja energiaa riittää, siitä tulee varmasti jollekin hyvä lenkkikaveri. Banchaa kuitenkin jännittää jotkut asiat, esimerkiksi kovat äänet, imuri ja äkkinäiset liikkeet. Kuitenkin näissä tilanteissa Bancha hakee turvaa ihmisestä tulemalla kainaloon tärisemään. Palautuu jännittävistä tilanteista nopeasti ja on taas reipas oma itsensä.

Vieraiden kanssa Bancha on aluksi haistellut kauempaa ja meneekin nopeasti sitten hakemaan rapsutuksia. Kotihoitaja sanoo, että Bancha on kaikinpuolin herkkä, herttainen, kiltti ja energinen koira. Näiden perusteella Banchan voisi uskoa sopeutuvan monenlaiseen kotiin, kunhan sitoudutaan ohjaamaan ja tukemaan sitä jännittävissä tilanteissa.

Tällä hetkellä Bancha jännittää ulkoilua ja se onkin pistetty hetkeksi kokonaan tauolle. Valjaiden pukeminen onnistuu hienosti, hieman se kuitenkin Banchaa jännittää. Bancha antaa käsitellä hienosti. Jotkut toimenpiteet jännittävät esimerkiksi kynsien leikkaaminen, jännitys kuitenkin helpottuu, kun toinen henkilö rapsuttaa ja antaa nameja.

Talouden koiran kanssa Bancha pääsee hyvin toimeen. Koirat ovat olleet aika välinpitämättömiä toisiaan kohtaan. Bancha hakee enemmän tukea ihmisestä, kun toisesta koirasta.

Banchan profiiliin on lisätty uusia kuvia ja uusi video.

14.9.2022
Bancha joutui valitettavasti vaihtamaan asuinpaikkaa oltuaan kotonaan muutaman päivän omistajan äkillisen elämänmuutoksen vuoksi. Bancha on siirtynyt yhdistyksen kotihoitopaikkaan eilen 13.9. ja tulemme päivittämään hänen kuulumisiaan pian. Lisätty uusia kuvia ja video lyhyeltä Suomessa oloajalta.

12.9.2022
Bancha saapui omaan kotiin 10.9.2022.

1.6.2022
Kesäkuu toi Banchalle parhaita mahdollisia uutisia, sillä hänet on varattu omaan kotiin.

24.3.2022
Bancha aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bancha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Bancha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bancha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Banchan yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: