Kodin saanut koira: IRMELI

Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Irmeli ja hänen mahdollinen siskonsa Noomi ovat viime syksyn pentuja, kaksi niistä kymmenistä, jopa sadoista Cosoban tarhalle tai tarhan lähiympäristöön viime syksyn aikana hylätyistä pennuista. Juuri heidän kaltaisten kohtaloiden vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi.

Irmeli ja Noomi ovat siis varttuneet tarhalla, eivätkä ne tiedä sen ulkopuolisesta elämästä juurikaan mitään. Iloisia tyttöjä se ei tunnu haittavaan, sillä eiväthän he tiedä paremmastakaan. Näillä kahdella on on häkissään ihan railakas meno, he ovat juuri niin täydellisen huolettomia, avoimia ja iloisia kuin pentujen kuuluukin olla.  He leikkivät ja pomppivat, ryöstävät herkkuja kopin päältä, levittävät muistiinpanot ja kaiken aikaa kiipeilevät toistensa yli. Irmelillä ja Noomilla on onneksi vain hyviä kokemuksia ihmisistä ja sen huomaa. Ne rakastavat ihmisiä, ovat heti ihmisten luona jos häkissä istahtaa alas tai kutsuu heitä luokseen. Irmeli ja Noomi ovat molemmat reippaita, ystävällisiä ja energisiä koiria, joista ei ole muuta negatiivista sanottavaa kuin että valokuvaus on pikkuisen haastavaa vauhdikkaan meiningin takia. Heidän iloaan on ihana katsoa, mutta toisaalta on myös surullista, etteivät he saa olla ihmisten koko ajan, niinkuin perheenjäsenenä.

Noomi sisko sai oman kodin maaliskuussa 2022 Suomesta ja Irmeli jäi vielä odottamaan Romaniaan omaa kotiaan. Irmeli etsii kotia, jossa ollaan valmiita tukemaan ja opastamaan neitokaista uuden jännitävän elämänsä alkuun, jossa häntä tullaan kouluttamaan positiivisen vahvistamisen kautta ja jossa Irmeli saavat runsaasti liikuntaa ja muita virikkeitä ollaakseen tyytyväinen, tasapainoinen nuori koira. Irmelin kodissa voisi olla hyvinkin valmiina koirakaveri, joko uros tai sitten hieman vanhempi narttu, mutta häntä voidaan ajatella ainoaksikin koiraksi. Irmeli tuli erinomaisesti toimeen paitsi siskonsa kanssa, myös samassa häkissä asuvan aran uroksen kanssa.

Irmeli on keskikokoinen koira, ollen noin 50 cm korkea ja noin 20 kg painava.

Päivitykset

8.10.2022
Pitkän odotuksen päätteeksi Irmeli saapui tänään omaan kotiin Suomeen.

18.6.2022
Irmeli on varattu omaan kotiin.

15.4.2022
Maaliskuussa aktiivimme tapasivat ihanan ja reippaan Irmelin, joka asui vielä tuolloin siskonsa kanssa. Tätä päivitystä kirjoittaessa Noomi on muuttanut hiljattain Suomeen ja kotiutuu odotetusti reippaaseen tahtiin. Sisko Noomi muutti ainoaksi koiraksi lapsiperheeseen ja se on erityisen ihastunut perheen seitsemän-vuotiaaseen. Onkin odotettavissa että myös Irmeli olisi todennäköisesti melko reipas kotiutuja ja sitä voisi ajatella monenlaiseen kotiin. Tärkeintä on että sille ollaan valmiita tarjoamaan monipuolista liikuntaa, virikkeitä ja sopivassa suhteessa tasaista elämää. Nykyisissä tarhaoloissa Irmeli on “energinen ihmisliima”, eikä siitä varmasti kotonakaan pelkästään sohvaperunaksi ole, mutta toki kotielämä toisi nuoreen koiraan kaivattua tasapainoisuutta ja rauhoittumista.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

22.1.2022
Joulukuisella tarhamatkalla tapasimme jälleen myös Irmelin ja Noomin. Iloisten ja sosiaalisten tyttöjen meininki on turhauttavista ja stressaavista olosuhteista huolimatta pysynyt positiivisena. Irmeli ja Noomi ovat kumpikin hyvin innoissaan ja onnellisia harvinaisista vieraista häkissään, Irmeli ehkä hippasen Noomia enemmän. Molemmat tytöt antavat käsitellä itseään hyvin ja nauttivat selvästi suuresti ihmisen kanssa olemisesta ja seurasta. He ovat myös varsin persoja herkuille, joten namien avulla koulutuskin sujuisi varmasti hienosti. Irmeli ja Noomi eivät provosoidu myöskään häkkinsä ulkopuolella parveilevista vapaana olevista koirista. Kaiken kaikkiaan tytöt ovat varsin tasapainoisen ja reippaan oloisia ja ihan valmiita löytämään omat kotinsa!

Lisätty uusia kuvia ja video.

9.11.2021
Aktiivimme tapasivat Irmelin ja Noomin lokakuussa Cosobassa. Tytöt asuvat nyt häkissään kahdestaan ja he aloittavat ihan täydet bileet saadessaan kovasti kaivattuja ihmisiä luokseen häkkiin. Irmeli ja Noomi rakastavat ihmisen huomiota mutta saadessaan sitä liian vähän ja liian harvoin tarhaoloissa, menevät ne siitä niin kierroksille etteivät millään meinaa ymmärrettävästi malttaa rauhoittua. Hetken namien etsintä häkin lattialta kuitenkin rauhoittaa heitä.

Iloiset tytöt olisivat ihan  valmiita omiin koteihinsa, mitkä he toivottavasti pian löytävät! Heistä tulisi mitä reippaimpia ja rohkeimpia koirakavereita kaikkeen yhteiseen tekemiseen ja liikuntaa , virikkeitä ja koulutusta he tulevatkin tarvitsemaan uudessa elämässään. Elämässään, josta ei tule iloa puuttumaan, jos Irmeliltä ja Noomilta kysytään! 

Uusia kuvia ja video lisätty.

15.10.2021
Irmeli ja Noomi aloittivat omien kotien etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Irmeli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Irmeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptio-asioissa ensiyhteydenotto sähköpostitse)

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: