Päivitetty 08.10.2022

Kodin saanut koira: DRAGOSTE, nyk. KOSTI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Nyt noin 6-vuotias Dragoste löydettiin Cosoban tarhan lähistöltä harhailemasta kevään 2022 aikana. Dragostelta löydettiin mikrosiru, josta voitiin päätellä että se on aiemmin ollut omistettu koira, joka syystä tai toisesta on tullut hylätyksi.

Dragoste asuu tarhan pihalla vapaana isossa koiralaumassa ja tulee porukassa hyvin ja sopuisasti juttuun kaikkien kanssa. Dragoste suhtautuu ystävällisesti niin muihin koiriin kuin ihmisiin ja on todella lempeän oloinen tyyppi, joka nauttii rapsutuksista ja ihmisen huomiosta. Nimi Dragoste juontaakin juurensa Romanian kielen “rakkaasta”.

Dragostelle ei tule tarhalla riitoja muiden koirien kanssa, mutta kaikista parhaimpia herkkuja se saattaa vahtia muilta koirilta. Muiden koirien haukkuessa tai kiivastuessa Dragoste luikkii nopeasti pakoon hälinästä, eikä selvästi halua olla osana konflikteja.

Dragosten tausta omistettuna koirana näkyy esimerkiksi taitona hypätä itse auton kyytiin ja Dragoste matkustaa Adinan mukaan myös mielellään autossa. Se myös tilaisuuden tullen hakeutuu mielellään sisätiloihin sohvalle makoilemaan.

Dragosten rotuperimästä löytyy selkeästi vinttikoiraa ja adoptiota harkitsevan onkin hyvä tutustua ensin vinttikoirien luonteeseen ja käyttäytymiseen. Koska Dragostea melko varmasti on käytetty metsästyskäytössä, se ei saalisviettinsä vuoksi lähtökohtaisesti ole sopiva koira kissakotiin tai perheeseen, missä asuu muita pieneläimiä. Myöskään ihan pienten koirien laumaan emme Dragostea luovuta.

Dragostella on sen kehossa nähtävien arpien perusteella takanaan vähän rankempi elämä ja voimme vain arvailla, mitä se on joutunut kokemaan. Se tuli myös tarhalla toisen koiran purruksi, mistä tavattaessa näkyy vasemmassa kankussa vielä hyvin parantumassa oleva haava. Kaikesta kokemastaan huolimatta Dragoste vaikuttaa rakastavalta ja iloiselta koiralta, joka suhtautuu elämään positiivisesti.

Dragoste on kooltaan noin 65 cm korkea ja painaa noin 25 kg. Dragoste on tällä hetkellä todella laihassa kunnossa.

Päivitykset

8.10.2022
Pitkän odotuksen päätteeksi Kosti pääsi tänään matkustamaan omaan kotiin.

18.7.2022
Onnekas Dragoste on varattu omaan kotiin.

16.6.2022
Dragoste aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dragoste saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dragoste on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dragosten yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää (adoptioyhteydenotot vain sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.