Päivitetty 12.10.2022

Kodin saanut koira: VOITTO (nyk. Koda)


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Aktiivimme tapaavat upean Voiton maaliskuussa tarhalla. Voitosta tiedetään sen verran, että se on ollut aikanaan omistettu koira, mutta koska hänestä ei huolehdittu hän lähti seuraamaan vieraita ihmisiä saadakseen huomiota ja ruokaa. Voitto on ollut Carpella nyt alle puolisen vuotta.
Tarha-aika ei ole jättänyt Voittoon vielä juurikaan merkkejä. Voitto on upea koira, hän on aktivien vierailun aikana rauhallinen, tyyni ja luottavainen. Voiton ei kuulla haukkuvan vierailun aikana. Hän on kerrassaan nimensä veroinen, ihmiset Voitto ottaa todella avoimesti vastaan eikä turhia häsellä, kun huomaa, että nyt saa rapsutuksia hän oikein painautuu nojaamaan ihmistä vasten ja olisi siinä niin kauan kuin hänelle vain aikaa on. Hyvin tasapainoinen koiraherra jonka katseesta näkee surun kun sitä ikiomaa ihmistä ei vielä ole, sitä jolla olisi sille loputtomasti aikaa ja rakkautta. Aktiivit voivat käsitelläkin Voittoa helposti, hampaat hänellä esim on tarhakoiraksi oikein hyvännäköiset, mitä nyt pientä hammaskiveä takahampaissa. Voitto asustaa nyt häkkiään yksin, aiemmin ollut Miss Ursan kämppis ja he tulivat toimeen oikein hyvin. Sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan hänelle on tarjolla paljon rakkautta ja koiralähtöistä lempeää koulutusta.

Voitolla on upea tummanharmaa ja laineikas turkki. Hänen ikäarvio on n .5-6v ja kooltaan noin 60cm ja painoa noin 30kg.

Päivitykset:

9.10.2022

Voitto matkusti Suomeen ja tapasi reippaana oman uuden perheensä. Onnea Voitto ja perhe <3

17.6.2022

Kesäkuussa tehdyn aktiivireissun aikana Voitto ei vielä ollut varattu koira, joten saimme hänestä extra kuulumiset.

Voitto on kovin kiinnostunut ihmisistä, hän haistelee ja häntä heiluu. Voiton häkkikaveri päsmäröi ja vie tilaa. Voitto alistuu häkkikaverille ja antaa tämän mm. nylkyttää vasten. Häkkikaveri ei anna Voitolle tilaa tai tuo Voittoa ja tämän luonnetta ja persoonaa oikeuksiinsa. Rapsutukset, läheisyys ja huomio kelpaavat Voitolle oikein hyvin. Voitto on rauhallinen, lempeä ja luottavainen ihmistä kohtaan. Puskee oikein ihmistä vasten nätisti. Aivan upean ihana koira.

Lisätty kuvia ja video.

15.6.2022

Miten ihanan uutisen Voitto tänään saakaan! Hänet on varattu ja ikioma koti ja koirakaveri odottaa Suomessa, Voitto kotiin matka on alkanut <3

21.3.2022

Voitto aloitti etsimään kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Voitto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Voitto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.