Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: MISS URSA


Syntymäaika: n. 08/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.11.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Miss Ursa lukeutuu niihin koiriin, jonka omistaja päätyi syystä tai toisesta hylkäämään – se jätettiin marraskuussa 2020 Carpen tarhan lähellä sijaitsevalle pellolle oman onnensa nojaan. Yli kuukauden päivät yritti Carmen voittaa aran ja säikyn Miss Ursan luottamuksen saadakseen sen mukaansa, ja kävi päivittäin ruokkimassa sitä pellolla. Carmen pelkäsi Ursan joutuvan ammutuksi, sillä Carpen läheisillä pelloilla metsästetään paljon, ja siellä on ennenkin ammuttu koiria. Eräänä päivänä tammikuun alussa Miss Ursa yhtäkkiä vain käveli itse sisään Carpen tarhalle ja suoraan yhteen häkeistä, kuin päättäen että nyt hän on valmis tulemaan turvaan.

Ursa on aivan ihastuttava ja sympaattinen koira. Kun Ursan häkkiin menee ihmisiä, innostuu tämä niin paljon, että hännäntöpö heiluu villisti ja heiluttaa koko koiraa puolelta toiselle. Ursa on todella leikkisä ja yrittää innostaa ihmisiäkin leikkiin pomppien ympäriinsä. Innokkuudestaan huolimatta neiti on kuitenkin hyvin kohtelias, eikä esimerkiksi hypi ihmisiä päin. Vauhtia kuitenkin löytyy sen verran, että pienemmät lapset saattaisivat leikin tiimellyksessä jäädä Ursan jalkoihin.

Miss Ursa on hyvin kiltti ja lempeä, ja suhtautuu avoimesti ihmisiin. Muiden koirien kanssa neito näyttäisi myös pärjäävän. Ursa asuttaa häkkiään uroskoiran kanssa, ja ne tulevat keskenään toimeen hyvin. Ursan ei ole kuultu juurikaan haukkuvan tarhalla.

Kaunis Miss Ursa on arviolta noin 3 vuotias. Se on noin 65cm korkea ja painaa arviolta 30-35kg.

 

Päivitykset

5.2.2022

Upea karhuneitimme matkasi tänään Suomeen ja pääsi vihdoin oman perheensä luokse. <3

8.12.2021

Ihania uutisia – Ursa-neiti varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen! <3

5.11.2021

Uusi video ja uusia kuvia lisätty!

Aktiivimme kävivät lokakuussa 2021 Carpen tarhalla ja toivat Miss Ursasta kuulumisia tullessaan. Sympaattinen karhuneiti oli todella iloinen vierailijoista – hännän töpö heilui vauhdikkaasti ja erityisesti namit olivat Ursan mieleen. Miss Ursan kuvaillaan olevan ikäisekseen melko pentumainen touhottaja, ei kuitenkaan mikään päällekäyvä häslä, vaikka energiaa neidiltä löytyykin. Missä olisi tämän sympaattisen karhuneidin loppuelämän koti? <3

13.9.2021

Uusi video lisätty!

Ihastuttava Miss Ursa odottaa edelleen yhteydenottoa tulevalta perheeltään, voisitko se olla juuri sinä?

16.8.2021

Miss Ursa aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Ursa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Ursa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Miss Ursan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.