Päivitetty 07.12.2021

Enkelikoira: ALEXIA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (pääkapunkiseutu)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
9.3.2018
Alexia on löydetty alun perin Bukarestin kaduilta viiden viikon vanhana. Alexia oli täynnä matoja ja kirppuja löydettäessään, Onneksi Alexian otti hoiviinsa eläinsuojelija Carmen Mandescu, joka hoiti Alexian kuntoon.

Omaan kotiin Suomeen Alexia saapui 30.11.2013. Nyt Alexia palaa kotia etsivien koirien joukkoon perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi.

Nykyisin Alexia on pian 5 vuotta täyttävä koiraneiti. Se rakastaa ihmisten huomiota ja saattaa sille päälle sattuessaan oikein hakeutua huomion keskipisteeksi. Osaa toki myös rauhoittua kotona omalle paikalleen ja olla omissa oloissaan, mutta ei koskaan pane pahakseen rapsuttelua ja kainalossa kyhnyttämistä oman ihmisen kanssa. Alexia ei jännitä täysin vieraitakaan ihmisiä ja onkin toiminut myös Kulkurien messukoirana.

Kaikki muut koirat ovat oikein kivoja kavereita Alexian mielestä, etenkin jos osaavat olla hieman rauhallisempia lähestyessään.  Leikkiminen on kivaa, jos toinen ei ole liian innokas. Parhaimpia leikkikavereita ovat omankokoiset tai hieman pienemmät kaverit. Välillä Alexialla on ollut hieman vaikeuksia ymmärtää toisen koiran varoittavia eleitä ja saattaa mennä vähän tyhmänrohkeasti tekemään tuttavuutta aivan kaikkien kanssa. Alexia on siis koirapuistokokenut koira ja muutenkin ollut mukana monenlaisessa tapahtumassa. Sellaista elämää voi siis huoletta seuraavakin omistaja jatkaa niin halutessaan. Kissan kanssa Alexia  on tehnyt tuttavuutta muutaman kerran.  Alexia olisi tahtonut ehkä leikkiä  kovastikin, kissa ei vaan lämmennyt ajatukselle. Neiti osasi kuitenkin hienosti väistää, kun kissa tahtoi omaa tilaa.

Äänienmaailma on Alexialle hieman haaste. Normaalit elämisenäänet ovat ok ja niitä ei ujostele, mutta kovemmat äänet saavat  Alexian valppaaksi ja vetäytymään hieman kauemmaksi äänenkohteesta tarkkailemaan tilannetta. Ymmärtää kuitenkin nopeasti, että ei ole mitään hätää. Alexia ei ole varsinaisesti paukkuarka, eli uusivuosi ja muut raketteja sisältävät juhlapyhät eivät ole kauhistus. Uudessa kodissa kannattaa alkuun tarkkailla vähän tilannetta, aika nopesti Alexian kanssa oppii mihin koira reagoi ja mikä on yhdentekevää.

Alexia viihtyy hyvin ulkona ja jaksaa pitkiäkin lenkkejä. On kuitenkin matalaenerginen koira, joka ei välttämättä tarvitse joka päivä kovasti aktiviteettia ollakseen onnellinen. Kokonaisuudessaan Alexia on normaali kotikoira. Se on asunut koko ikänsä kerrostalossa.

Alexia on ollut perusterve. Painoa sillä on reilu 20kg ja korkeutta 50-55cm.

Päivitykset

7.12.2021
Saimme suruviestin Alexian kodilta.  Alexia on siirtynyt sateenkaarisilloille yllättäen pernakasvaimen repeämän myötä. Perhe kertoo, että “Alexia eli viimeiseen asti täysillä ja vielä samaisena aamuna leikittiin ja riekuttiin metsässä. Oireilua kasvain ei aiheuttanut aiemmin, joten Alexia sai elää huoletonta elämää loppuun asti. Alexia vietti onnellisena aikansa veljensä kanssa ja osasi nauttia joka hetkestä, eikä koskaan kiirehtinyt mihinkään. Vaan kirjaimellisesti haisteltiin joka heinänkorsi, köllöteltiin auringossa, haisteltiin tuulta ja seurattiin maailman menoa. Persoonallisempaa ja valloittavampaa tapausta saa etsiä ja hän opetti, kuinka tärkeää on vain pysähtyä. Suuri aukko on jäänyt elämään ja ikävä on valtava, mutta perheemme kiittää suuresti Kulkureiden tiimiä (erityiskiitos Mialle), että juuri tämä hupsu sai viettää elämäänsä meidän kanssa.”

Lämmin osanottomme Alexian perheen suureen suruun. Hyvää matkaa Alexialle ❤

2.4.2018
Alexia siirtyi uuteen omaan kotiinsa 16.3.2018.

13.3.2018
Alexialle kävi mitä parhaimmalla tavalla, uusi koti löytyi saman tien, eikä tytön tarvitse kiertää kotihoidon kautta ennen muuttoa uuteen, omaan kotiinsa. Onnea uudesta perheestä ja perheenjäsenestä!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Aleksia on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aleksia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Yhteyshenkilönä uudelleensijoituksessa toimii Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.