Päivitetty 15.05.2021

Kotia etsivä koira: HERAM


Syntymäaika: Noin 5/2020
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Emme huomioi kotikyselyitä mitkä eivät täytä kriteereitä omasta talosta, isolla pihalla. Heramin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takia emme näistä tingi.

 

Perustiedot ja tausta

14.2.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija joka on halunnut tehdä hyvää eläinten eteen aina. Tämä johti siihen, että hän lopulta opiskeli eläinlääkäriksi ja rakennutti M.G. Sanctuaryn, eli suomeksi tätä paikkaa voisi kutsua suojakodiksi. Siellä asuu lukuisten koirien lisäksi kissoja, erilaisia lintuja, vuohia, pari hevosta,  lehmiä jne.  Suojakoti/tarha sijaitsee noin 30km päässä Bukarestista.

Heram on yksi koirista joka onnekkaasti päätyi M.G.:n tarhalle, turvaan kaikista vaaroista mitä koirat kodittomina kohtaa Romaniassa. Mihai oli ajelemassa tarhalle kun hän huomasi tämän suhteellisen kookkaan musta-valkoisen koiran lähellä isoa tietä. Hän ei tuolloin heti saanut sitä mukaansa, mutta ei halunnut luovuttaa vaan palasi myöhemmin takaisin ja tuolloin hän onnistui saamaan Heramin luokseen ja pystyi ottamaan sen mukaan tarhalle.

Heram on suhtautunut hyvin tarhalla tapaamiinsa ihmisiin. Kahden muun tarhalla tapaamansa isomman koiran kanssa Heram on tullut hyvin toimeen.

Heramissa on selkeästi laumanvartijaa, vaikka tuskin puhdasrotuinen onkaan. Mahdollisuuksia miksauksiin on lukuisia, väritykseltään Heram muistuttaa bukovinankoiraa mutta tämä on kuitenkin vain yksi mahdollisuus. On tärkeää muistaa, että väritys saattaa olla periytynyt myös muista roduista eikä tämä yksinään siis ole tae siitä, että kyseessä olisi bukovinankoira. Ottaen huomioon Heramin koon, ulkonäön ja olemuksen noin kokonaisuutena uskallamme kuitenkin sanoa että hän on vahvasti laumis-mixaus.

Tämä tekee sen, että Heramille haetaan kotia jossa on lääniä tehdä sitä hommaa mihin laumikset ovat jalostettu, eli oman reviirinsä vahtimista. Perheestä tulee myös löytyä osaamista ja tietämystä laumiksista. Ehdoton edellytys on siis omakotitalo, rauhalliselta alueelta niin ettei lähinaapuri asuisi ihan kiinni siinä omassa talossa/pihassa.

Tällä hetkellä Heram on noin 65cm korkea ja painaa noin 35kg. Ikää hänellä on nyt noin 8-9kk. Heramilla on puolipitkä häntä.

Päivitykset

15.5.2021

Heram on yhä vailla sitä omaa kotia ja perhettä, kenen kanssa nauttia elämästä rakastettuna perheenjäsenenä.

14.2.2021
Heram astui tänään, Ystävänpäivänä, Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja aloittaa oman perheen etsimisen. Heram on nyt ollut tarhalla noin kuukauden ajan. Hän on siellä olonsa aikana tullut toimeen muiden koirien kanssa ja suhtatuminen ihmiseen on ollut hyvä.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Heram saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heram on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Heramin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa