Päivitetty 15.01.2023

Kodin saanut koira: PAPUSA


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.08.2022
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan mies on löytänyt Papusan pellolta hylättynä, jonka myötä pikkuinen Papusa on muuttanut Cosoban tarhalle 7.7.

Papusa on selvästi vielä hieman hämmentynyt kaikesta mitä sille on viimeisten viikkojen aikana tapahtunut. Ioana kuvailee, että Papusa on kiltti, ystävällinen ja rakastaa olla ihmisten lähellä ja saada rapsutuksia. Papusa antaa myös hienosti käsitellä itseään. Suurikokoisia koiria Papusa pelkää tarhalla.

Tarhalla Papusa ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotitumisen ja ympäristön muutoksen myötä. Säkäkorkeutta Papusalla on noin 25 cm ja painoa noin 4,5 kg. Pienen koon vuoksi Papusa etsii ensisijaisesti perhettä, missä ei ole pieniä lapsia.

Papusa etsii sitoutunutta kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa.

08.10.2022
Papusa saapui Suomeen.

18.09.2022
Papusa on varattu omaan kotiin. Onnea pikkuiselle neidille <3

28.08.2022
Papusa on lisätty adoptio-ohjelmaan.
____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Papusa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Papusa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Papusan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.