Päivitetty 09.10.2022

Kodin saanut koira: NUNKI (Tähtipentue) (nyk. Nuppu)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Nunki on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enää kyselyjä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

25.7.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti.

Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Han on yksi kahdeksasta Tähtipentueen jäsenestä. Pentueen emo on Altair. Emo ja muutaman päivän ikäiset pennut löydettiin rannikkoseudulta syksyllä 2021 Carmenin ystävän toimesta. Ystävä päätti viedä perheen turvaan ja ne saivat turvapaikan Carpen tarhalta. Siitä lähtien perhe on asuttanut yhtä Carpen tarhan häkeistä ja pennut ovat varttuneet nyt noin yhdeksän kuukauden ikäisiksi (s.10/2021).

Tähtipentueen pennut ovat kaikki varsin uteliaita, aktiivisia, iloisen, tasapainoisen ja seesteisen oloisia. Siihen nähden että heitä on aivan liian monta liian pienessä tilassa, tulee porukka keskenään toimeen uskomattoman sopuisasti. Isokokoisemmat pennut ovat emon kanssa etujoukoissa tutustumassa uusiin ihmisiin, pienempikokoiset tuppaavat vähän jäämään yleisen härvellyksen jalkoihin, mutta siltikään riitaa ei synny. Pennut eivät myöskään vaikuta olevan häkissäään kovia haukkumaan. Tähtipentueen kohdalla on tärkeää huomioida, että ne ovat ovat eläneet tarhalla lähes syntymästään lähtien, eikä niillä siis ole mitään kokemusta mistään muusta ulkopuolisesta elämästä. Muutos suomalaiseksi kotikoiraksi tulee siis olemaan niille iso ja varmasti jännittäväkin, ja tulevien perheiden tulee olla valmiita kotiuttamaan pentuja kärsivällisesti ja rauhallisesti koiraa tukien ja positiivisuudella ohjaten.

Siro Nunki on yksi pentueen pienistä ja sileäkarvaisisita pennuista. Nunki onkin koko pentueen kaikken pienin, mutta myös innokkain ja reippain pentu. Vaikka Nunki onkin reipas, tulee sekin tarvitsemaan tukea ja kannustusta kotiutuessaan Suomeen.

Nunki on noin 35 cm / 6 kg. Nunkia ei ole vielä steriloitu, mutta se tullaan tekemään ennen Suomeen matkustamista.

Päivitykset
8.10.2022
Nunki matkusti uuteen kotiinsa Suomeen ja sai nimekseen Nuppu. Onnea Nuppu ja perhe!

18.8.2022
Nunkia onni potkaisi ja se on varattu ikiomaan kotiin!

25.7.2022

Nunki aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nunki saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nunki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.